velit Публикувано Март 18, 2011 Публикувано Март 18, 2011 Здравейте. Купих си вчера китара, но струните и бяха леко високи и исках да ги сваля. Наврях ключа в грифа грътнах на ляво на дясно докато не го нагласих, но след това флажолетите почнаха да фалшивеят..... някаква идея как да го оправя? Цитирай
Георги Тотев Отговорено Март 18, 2011 Отговорено Март 18, 2011 (Редактирано) Много е сложно да напишеш в чичо гугъл guitar setup или да се поразровиш из форума търсейки теми за интониране на китара ... сума пъти е коментирано! Редактирано Март 18, 2011 от Георги Тотев Цитирай
SviStyle Отговорено Март 18, 2011 Отговорено Март 18, 2011 А защо не погледна поне първата страница от раздела, преди да питаш? Цитирай
H.R. Отговорено Март 18, 2011 Отговорено Март 18, 2011 Значи забелязвам от едно известно време едно особено поведение на обществото : Определена безумна прибързаност, припряност и самонадеяност. Незнам колко масово е ,но се забелязва често във всички сфери на живота. Определено много неща се правят на импулс - на моментно настроение - без да се вкарава и грам обмисляне и логика. И накрая се случва и резултатите да са плачевни. Не знам каква е терапията ама в такива случаи човек не чука ами наковалнята трябва да го удари по главата, че друг път преди да прави нещо да се замисля. Очаквам следващата тема : "Олабиха ми се струните" Ами олабиха ми се струните и оставих китарата малко във ваната с топла вода - да се раздуе дървото , че да се обтегнат. Поне баща ми така като прави с бъчвата и обрачите и става. 1 Цитирай
Георги Тотев Отговорено Март 18, 2011 Отговорено Март 18, 2011 Ей тая тема даже е на същата страница, ама няма кой да чете: Настройка на екшън Цитирай
Mairomaster Отговорено Март 18, 2011 Отговорено Март 18, 2011 Очаквам следващата тема : "Олабиха ми се струните" Ами олабиха ми се струните и оставих китарата малко във ваната с топла вода - да се раздуе дървото , че да се обтегнат. Поне баща ми така като прави с бъчвата и обрачите и става. :hysterical: Иначе подрепям поста ти. И по темата - бутането на тръс рода е последното място от където трябва да се регулира височината на струните, а даже и не му е това основната идея. Ама ако наистина си постигнал желания резултат, good for you. За флажолетите търси в гуглето - guitar intunation setup, а също прегледай постовете на колегата Тотев. Домързя ме да ги погледна, ама той по принцип хубави работи дава. Цитирай
Явор тъпото Отговорено Март 19, 2011 Отговорено Март 19, 2011 Аз пък бих се радвал и на такава тема,стига това олабване на струните да е в резултат на тежки рифове Изобщо похвално е,че все повече челяд си купува китарки, за да свири метъл, вместо да гледа канал Планета,така че нека не се подиграваме,ШОУ САМ РИСПЕКТ,ГАЙС!!! 1 Цитирай
ultramega Отговорено Март 19, 2011 Отговорено Март 19, 2011 Времето и енергията, които се отделят, да се порицае и по възможност да се подиграе питащия, може да се пренасочат в отговор на въпроса или в подминаване към нещо по интересно и смислено . Не разбирам при положение , че теми от този род ви се струват глупави , защо сте толкова активни в тях ? Всеки си знае подбудите ( надявам се ) 1 Цитирай
Явор тъпото Отговорено Март 20, 2011 Отговорено Март 20, 2011 Времето и енергията, които се отделят, да се порицае и по възможност да се подиграе питащия, може да се пренасочат в отговор на въпроса или в подминаване към нещо по интересно и смислено . Не разбирам при положение , че теми от този род ви се струват глупави , защо сте толкова активни в тях ? Всеки си знае подбудите ( надявам се ) Да колега,и аз това се чудя,при положение,че по едно време феновете на здравия рок бехме на изчезване в чалгарския потоп,който заля нацията,та вместо да си подаваме ръка,ние сякаш се натискаме по главите отгоре,за да се удавим по-бързо един-друг Цитирай
MrDeath Отговорено Март 20, 2011 Отговорено Март 20, 2011 Наистина всички са много активни да показват колко незнаещ е автора, а някои и глупости говорят Mairomaster, бутането на тръс рода изобщо не е последното място, откъдето трябва да се регулира височината на струните. Цитирай
Mairomaster Отговорено Март 20, 2011 Отговорено Март 20, 2011 (Редактирано) Mairomaster, бутането на тръс рода изобщо не е последното място, откъдето трябва да се регулира височината на струните. Точно последното си е, защото това не му е замисъла. И не имам предвид последното подред, преносно говорех. Най напред на една китара се настройва тръсрода, така че грифът да има минамална дъга назад и след това вече височината на струните се регулира от бриджа, а евентуално ако идват високи струните на първите прагчета, се коригира нъта. Вече ако левелинга на прагчетата не е добър и има бръждене на 5-12 прагче, се прави корекция от тръсрода, така че да не закачат струните, или поне не повече от колкото на 1-5 и от 12 прагче нагоре. Редактирано Март 20, 2011 от Mairomaster Цитирай
Георги Тотев Отговорено Март 20, 2011 Отговорено Март 20, 2011 ^ Колега, сам си вкарваш автогол, хем казваш, че тръс рода е последното място дето да бърникаш, хем не е Не го казвам с лоши чувства! Но първо се бърника бриджа (какъвто и да е), после финната настройка (intonation) и след това се гледа грифа накъде се е изметнал, настройва се и стъпките се повтярят до умопобъркване и достигане на желания резултат Без да ме биете! Герги Цитирай
Mairomaster Отговорено Март 20, 2011 Отговорено Март 20, 2011 Не бе, не си ме разбрал. Аз се опитах да поясня, ама явно не е станало много ясно. Говорех преносно и нямах предвид, последно като ред настройка, а че не му е това предназначението на тръсрода т.е. да регулира височината на струните. А преди тебе, колкото хора има за бой, недей се притеснява Цитирай
MrDeath Отговорено Март 20, 2011 Отговорено Март 20, 2011 Mairomaster, http://vbox7.com/play:eebfe80d Цитирай
Mairomaster Отговорено Март 20, 2011 Отговорено Март 20, 2011 Mairomaster, http://vbox7.com/play:eebfe80d Това хич не го схванах. Да вземем да не спамим повече темата ли, какво ще кажете? Цитирай
Recommended Posts