lizardman Публикувано Март 14, 2011 Публикувано Март 14, 2011 Досега не съм имал никакви проблеми с разстройване от флойда. Наскоро обаче забелязах, че като го побутна малко надолу или като го дръпна леко нагоре, застава на две различни позиции. Просто като понижа тона с флойда и след това пусна ръчката, тонът се връща на една височина. Обаче като го повиша с флойда и пусна ръчката, тонът застава на друга височина - по-висок. Реших, че струните са си загубили еластичността и затова не го връщат обратно на точно определената позиция. Само че ги смених - и никаква промяна. Единственият разумен отговор изглежда е загуба на еластичността на пружините. Вие сблъсквали ли сте се с такъв проблем? Пружините ли са причината според вас и има ли начин да тествам дали е от тях? Ако проблемът е в тях - откъде мога да намеря други и как да разбера с каква твърдост са сегашните ми (за да знам какви да си купя)? Благодаря предварително. Цитирай
DILETANT Отговорено Март 14, 2011 Отговорено Март 14, 2011 Има вероятност да са се изтъпили ножовете, Цитирай
Mairomaster Отговорено Март 14, 2011 Отговорено Март 14, 2011 Пружините да загубят еластичността си, не става лесно. Има вероятност да са се изтъпили ножовете, Това е по-разумно обяснение. Каква марка ти е китарата? Като начало можеш да пробваш да сложиш грес/вазелин на ножовете и да видип дали ще почне да вижи по-добре. За целта ще трябва да свалиш флойда. При това може и да погледнеш дали не изглеждат захъбени ножовете. А ако не помогне смазването ще трябва да се заточат ножовете, ама не е за неопитен човек процедурата. Също провери дали ти стои в успоредно на тялото положение флойда, когато не го бараш. 1 Цитирай
Cutthroat Отговорено Март 14, 2011 Отговорено Март 14, 2011 +1 за затъпени ножове или натрупване на мръсотия или и двете. Принципно звучи като проблем на контакта между флойда и стъдовете. Цитирай
H.R. Отговорено Март 14, 2011 Отговорено Март 14, 2011 Колко ли неща може да научи човек четейки този форум и проблеми възникнали при другите. И аз никога не съм разглобявал Floyd. Какво е в същност ? - Floyda се люлеле на тези ножове ли ? Уравновесен от пружините от едната и струните от другата страна - и ако са затъпени - няма връх и не застава на "кантар", а взима страна в която за последно е бил наклонен с ръчката. ??? Благодаря предварително ! Цитирай
MrDeath Отговорено Март 14, 2011 Отговорено Март 14, 2011 ^Общо взето - да. @автора, пробвай накрая да направиш леко вибрато с флойда и виж дали няма да е вече сравнително както трябва. Ако е - така всеки път, ако не...грес или масло можеш да сложиш и без да сваляш флойда разбира се, но надали ще помогне. Цитирай
Mairomaster Отговорено Март 14, 2011 Отговорено Март 14, 2011 Колко ли неща може да научи човек четейки този форум и проблеми възникнали при другите. И аз никога не съм разглобявал Floyd. Какво е в същност ? - Floyda се люлеле на тези ножове ли ? Уравновесен от пружините от едната и струните от другата страна - и ако са затъпени - няма връх и не застава на "кантар", а взима страна в която за последно е бил наклонен с ръчката. ??? Благодаря предварително ! Долу горе ти е ясно представата. Като се затъпят ножовете и флойда започва и да приплъзва на остриетата, а не само да се клати върху тях, опирайки се на една и съща точка винаги. Така се появява сила на триене, която пречи на острието, след като е приплъзнало, да се върне в първоначалното си положение. Не съм 100% сигурен, че това е причината, ама със знанията си по физика и малко логика това ми хрумна. Затова при по-слабо захабяване върши работа смазването, но като станат много тъпи остриетата и смазване не помага. Цитирай
lizardman Отговорено Март 21, 2011 Автор Отговорено Март 21, 2011 Благодаря на всички. Разрових се, но така и не успях да разбера на кое викате ножове и къде са им остриетата. Можете ли да ми кажете коя част са на ето тази схема? Цитирай
Recommended Posts