Jump to content
Българският форум за музиканти

fender tele or no fender tele


batranbo

Recommended Posts

Колеги, попадна ми една китара, която би трябвало да е Fender Telecaster Deluxe от 70-те години най-вероятно, но ми се вижда много подозрителна.

Някакси качеството на изработка не е добро, а и е доста побългарявана като че ли. Бриджът ми изглежда като правен по трудово обучение :) Освен това никъде не успях в нета да открия снимка на Fender, съвпадащ по външен вид с моя.

Да не е някаква Кремона с надпис Fender? :) Ако някой има идея, да сподели.

022592907-big.jpg?r=0

022592909-big.jpg?r=0

022592908-big.jpg?r=0

 

Извинявам се за лошите снимки - при първа възможност ще постна по-добри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Клик

Напиши тук номера и виж какво ще излезе.Иначе би било трудно ние да ти помогнем като не може да се види/чуе инструмента,а и снимките са лоши.

 

Успех! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според този сайт, китарата е 77-78 година произвдена във Fullerton plant, но това не ми помага особено. Може само грифът да е от фендер примерно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина най-добре да я погледне някой разбирач, няма да стане само по снимка. Само по сериен номер също не е сигурно... При мен се получи подобна ситуация, купих си джаз мастър от музикален магазин в Щатите и няколко месеца след това попаднах на сайта за проверка на серииния номер и се оказа че моя не фигурира там. В крайна сметка разбира се(и за мое огромно облекчение) се оказа фалшива тревога...явно сайта не разполага с пълна база данни за всички модели(особено за по-новите, защото моята е правена 2010-та)

Дано китарата се окаже автентична! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма нищо фендерско в китарата.Главата е на страт и е с лепенка ключовете нямат нищо общо с фендерските,прагчетата ми се виждат месингови каквито имат само бг китарите,тялото не е даже със същата форма като на теле,нито пикгарда,нито адаптерите нито брджа нито потовете,абе отвсякъде е ментак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...

Съжалявам, че темата е малко "аут ъф дейт" .. но това .. тази дъска за рязане  е 10000000 процента няма нищо общо с Fender.  Ако Лео я види ще възскръсне и пак ще умре горкият

За това "нещо" наподобяващо китара не ти трябва специалист, за да ти казва каквото и да е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.