Jump to content
Българският форум за музиканти

Препоръка за слушалки за дигитално пиано


CyberGene

Recommended Posts

Искам да си купя някакви хубави слушалки за ползване с дигиталното ми пиано (Kawai CA63), ама нещо дето наистина си струва, защото имам едни слушалки на Сони, дето бяха почти 100лв, но вадят доста кофти звук, а дясната нещо дрънчи...

 

Възможно ли е да се намери нещо добро до 200-300лв и какво бихте ми препоръчали? Гледам разни студийни AKG и Sennheiser има за 200-300лв, ама не знам дали изобщо си струват, някой има ли опит с конкретни модели и по възможност да ги е ползвал с дигитално пиано или синтезатор? По възможност да ми препоръчате нещо за около 200лв, но съм склонен да дам и до 300, ако тия за 200 са компромисни. По принцип нямам изобщо уши за звук, не съм аудиофил, така че няма нужда да е нещо, дето да печели аудиофилски награди, но пък и да не криви много :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз от доста време ползвам Sony MDR-V6. В Европа, този модел е познат като MDR-V7506. Класически студийни монитори от затворен тип. Изработени са много здраво и ще ти служат с години. Подобен модел е и Beyerdynamic DT250-80 (DT250-250 са версия с импеданс 250 Oма). Като цялостна изработка не изглеждат толкова здрави, но имат предимството на сменяемия кабел, т.е. ако се скъса просто си купуваш нов. За дълго носене са и малко по-удобни от Сони-тата заради плюшените си наушници. Между другото, наушниците на двата модела са взаимозаменяеми т.е. ако си вземеш V6/7506 можеш да си купиш наушниците на Beyerdynamic за по-голямо удобство. Като звук DT250 са малко по-тъмни (с по-малко високи) и с по-изразени среди, което според мен изморява по-малко слуха при продължителна работа.

 

И двата модела не съм ги виждал в България. AKG и Sennheiser също имат студийни монитори в този ценови клас, но почти не съм ползвал, така че не мога да кажа нищо определено.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползвам Sennheiser HD-595, много съм доволен, стоят удобно на главата и са отворен тип - стават за продължително свирене. Преди бях със затворени, уж да изолират от външния шум, но се оказа много неудобно, ушите се запарват и се пълнят с кал. В musicworld.bg са ~320лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И по западните форуми доста препоръчват тези HD-595, явно са добър изобр, макар че малко надхвърлят бюджета ми... Но може би си струва :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Senheiser HD 380 Pro - на това се спрях аз преди няколко месеца, и съм доволен.

ПОвече по темата за избора:

http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/91998-neooeaeee-n-eaaaae-eee-aaacceie/page__p__609121__fromsearch__1#entry609121

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно типа слушалки, отворени vs затворени, зависи за какво ще се ползват. Отворените слушалки, в повечето случаи звучат "по-отворено" т.е. сцената е по-широка или просто казано звукът е извън главата на слушащия. Както се спомена и по-горе позволяват известно проветряване на ушите (калта няма да я коментирам :)). За студийна работа обаче, слушалките от затворен тип са по-подходящи. Първо, позволяват известна изолация от външни шумове и второ, почти нищо от това, което възпроизвеждат не се чува навън. Това е важно, когато се записват вокали например. Удобството при носене е важен фактор особено ако ще се ползват по-продължително време. В това отношение най-комфортни са т. нар. circumaural слушалки, при които наушниците заобикалят ухото и се опират на главата, т.е. няма контакт между наушника и ухото.

 

HD595 са наистина хубави слушалки, звучат добре и са много удобни, но са предназначени главно за слушане на музика в домашни условия. Ако ще се работи в студио, аз не бих избрал точно тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

blr, мерси за подробното обяснение! Аз вече се спрях на HD595, но гледам, че от Томан излизат по-евтино, така че може би ще поръчам от там през musicworld.bg. Иначе на мен ми трябват основно за свирене на пиано и слушане на музика в стаята, където нямам външни шумове, така че отворените слушалки ще ми свършат добра работа. Отделно от това жената все иска да свиря на говорители, за да чува какво свиря, ама аз в по-тъмните часове предпочитам със слушалки, за да не преча на съседите, та така с отворените слушалки и тя ще чува нещо :hysterical:

 

P.S. Колебаех се и за едни други отворени, които доста хвалят Beyerdynamic DT 990 PRO, но чета за тях, че по-малко ги препоръчват, защото "оцветявали" звука, т.е. не бил много верен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купих си Sennheiser HD-595. Заедно с тях си купих и Sennheiser HD-201 (37лв) да си слушам на работата музика и в момента ги пробвам двата чифта, като съм ги включил към M-Audio Transit USB и слушам разни флакове, например Massive Attack - Mezzanine. Никога не съм предполагал, че може да има толкова голяма разлика между различните слушалки :surprise: 595 са някакви супер директни, има доста пауър в звука, същевременно е чист, докато 201 някак си глъхнат леко, повече има бас в тях, малко отдалечено звучат, все едно слушам през тръба, макар че така излиза все едно звучат лошо, а те просто звучат различно. И все пак наистина 595 са забележителни! :recourse: Имах ги предвид тях, защото ми ги бяха препоръчвали в един западен форум навремето, но понеже и тук ги препоръчахте, благодаря за съвета, наистина са феноменални като звук! :thx: Довечера ще ги пробвам и вкъщи на пианото и ще ви кажа как е положението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Аз да Ви кажа съм с Razor Orca и ме дръпнаха с 180 лв назад.Взех си ги попринцип за слушане на музика и сега с Миди клавиатурката супер яко се чуват.Нищо общо с тонколконките ми за комп.

Razor-Orca-Headphones.gif

 

Пък и освен невероятния звук много ме кефи цвета им :metalist:

Редактирано от Mario95
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз съм със beyerdynamic dt 231 pro и не мисля ,че оцветяват звука, доста са си линейни. Отворен тип са и са много приятни.Разбира се има известна разлика в ниските, сравнени с звука от мониторите ми yamaha HS 50m ,ама според мен е нормално за тях нямам субуфер.

Понеже става дума за озвучаване на инструментите и не ми се отваря нова тема ми се ще да ви попитам има ли някой които използва следния усилвател http://www.thomann.de/gb/behringer_k1800fx.htm .Питам малко постфактум защото вече го поръчах ,а по принцип не съм фен на марката имам едно несполучливо попадение преди години, някакъв вокален процесор беше ,ама супер гаден.За това прочетох само хубави неща и дано не се излъжа.Ако някой има опит с този усилвател или подобен от серията нека сподели ,благодаря!

пп

усилвателя си се води кийборд усилвател,но да ви кажа честно свирил съм на доста сцени с с различна апаратура и много ,ама найстина много рядко ми се е случвало да си харесам озвучаването на клавира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.