Jump to content
Българският форум за музиканти

Толкова зле ли свиря?


bobomarinov

Recommended Posts

Всички ми казват, че това не се нарича свирене,че е пълен провал,epic fail. Наистина ли свиря толкова зле?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като я слушам без вокал, за първи път осъзнавам напълно колко е тъпа тая песен..

 

Настрой си китара, затвори фейсбука и разкарай тия чехли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото чувам най-вече темпото ти бяга.Опитай се да се вслушваш в ритъма на барабаните,ако трябва ги усили малко повече за да ги чуваш по-добре.Може би трябва и да репетираш песните,които искаш да свириш малко по-усилено.Упражнения му е майката.

Редактирано от crionic
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен бендовете и вибратото ми куцат най-много.А коментара за чехлите и facebook-а за мен няма никакъв смисъл.С импровизацията също не се справям добре. Миналия път когато постнах клип в този форум имаше толкова много хейтъри ,че ми убиха желанието да свиря.

Редактирано от bobomarinov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като ти се свири - свири си и да не ти дреме - то почти няма музикант, дето да не са го освиркали някой път или да не се е изложил поне 1 път. На мен някой като ми каже, че съм добре, даже се дразня повече, защото съм перфекционист и не си харесвам свиренето, и ми се струва, че го казва от любезност, което е кофти. По - ми харесва, когато има градивна критика - само така се напредва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За първи път като пуснах видео тук също имаше много негативни коментари.

 

Ако желанието ти да свириш зависи от това какво ти пишат в някакъв форум - откажи се, пич. Ще станеш поредния позьор просто.

 

 

Не знам каква градивна критика да ти дам - аз чувам няколко минути тъп бийт със стържене на елементарна китара.

 

Не съм никой да ти оценявам уменията, обаче тука аз не виждам такива за да кажа нещо за тях. Изводът е - харесва ми или не ми харесва.

Не ми харесва не заради мега лошото свирене, а просто щото няма никаква идея да се прави такъв клип.

Редактирано от Zero Tolerance
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички ми казват, че това не се нарича свирене,че е пълен провал,epic fail. Наистина ли свиря толкова зле?

Не е зле. Готино си свириш. И чехлите са готини. Идеи за сега не ти трябват. Затвори фейсбука да не те разсейва и продължавай да се упражняваш. Ако си свириш редовно всичко ще си дойде на мястото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма какво да се отчайваш. И не слушай другите толкова много, само отвреме-навреме. Със сигурност си още в началото, но какво от това, нали си се запътил нанякъде :)

 

П.С. По-непозьорско нещо от чехли в клипче на китарист, който свири в къщи, едва ли съществува... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Градивна критика от мен:

 

1.Преди да се записваш и предлагаш готовия си продукт (било то и изсвирен кавър) пред публика, научи го добре! Не можеш да очакваш хората да ти казват, че си велик, при положение, че бъркаш. Твоето не е липса на талант, а по - скоро немърливост от към изпълнение.

2. Когато си сигурен, че си научил парчето, свириш в ритъм и като цяло си го изпипал, запиши се. Обаче не записвай клипче на "чехлите ти", не защото не са хубави, ами защото е безмислено. Постави камерата някъде, където ще се вижда китарата, а защо не и грифа, как, къде и какво свириш.

3. Ползвай мнението на другите като насока дали си в правилната посока или не. Но имай предвид, че мненията са много, хората са различни, а свирещия си ТИ. Така че - питай, искай мнение, но преди всичко свири. Както казаха и по - горе, ако желанието ти да свириш се влияе от 5 коментара във форум, то тогава няма и да стигнеш далеч.

 

Дерзай и свири с кеф, останалото ще си дойде на мястото с практиката :)

 

Поздрави,

Марина

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

bobomarinov по принцип това което ни представяш като въпрос е по подходящо за анкета в някой друг раздел (и аз не знам в кой) , но не е съвсем кавър :)

Не знам дали ще ме причислиш към "хейтърите", но не е необходимо да бързаш да качваш всичко което правиш из интернет пространството. Същата грешка бих правил и аз , ако имаше нет по времето като се оптвах да свиря(опитите ми продължават де) , но за мой късмет Интернетя не беше достъпен тогава :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да свириш по-добре , трябва повече да се упражняваш и повече да свириш . С гледане на клипчета и писане по форуми могат да се научат интересни неща , но опита казва финалната дума .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо да не го качвам в интернет пространството? Тъкмо ще получа повече мнения за "свиренето" ми. По времето когато е нямало интернет аз не бих могъл да науча нищо от това, което знам сега.А и интернетър е за споделяне на информация нали.Има и клипчета как свиря по пижама не за друго, а защото тогава реших да се запиша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото без да си си научил парчето, няма да получиш нищо адекватно като мнение! Ще ти посочат къде са ти грешките евентуално, но ти така или иначе можеш да си ги поправиш със свирене. А това :

По времето когато е нямало интернет аз не бих могъл да науча нищо от това, което знам сега
е пълна глупост, с извинение!

 

По твоята логика без интернет (или по времето когато го е нямало/не се е ползвал масово) не трябва/не е трябвало да има музиканти!

 

Едно съвсем приятелско съветче от мен: Ползвай форумите за информация, интересувай се, използвай ресурсите на интернет, но преди всичко - свири!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.