back_in_black Публикувано Февруари 8, 2011 Публикувано Февруари 8, 2011 Здравейте на всички! Ходя на уроци по китара (класическа) от два-три месеца и се справям доста добре. Искам да си купя и електрическа китара, за да може музиката, която ми харесва да свиря, да звучи по-добре. От известно време обикалям музикалните сайтове и търся китара, която да ми хареса. Аз не разбирам много от китари (още повече от електрически), но се спрях на един модел на Fender: SQUIER BULLET STRAT. Ще ви помоля да споделите впечатленията си от тази китара, ако сте имали, имате или сте свирили на такава. Може също да препоръчате и някои други марки или модели, като имате впредвид, че свиренето ми е само хоби. Аз разполагам с усилватели, така че парите, които съм отделила са само за китарата (250-300лв). Благодаря предварително! Цитирай
BPEMETO Отговорено Февруари 8, 2011 Отговорено Февруари 8, 2011 (Редактирано) Аз си купих точно такава съвсем наскоро и в идните дни ще кача клипче с нея и новия ми усилвател ( ако всичко върви по план ще си го взема в сряда - Fender Mustang 1 ) Моята е HSS обаче, ти предполагам ще си взимаш SSS. За съжаление не мога да дам квалитетно мнение, защото и аз като теб минавам от акустична на електронна и нещата са ми съвсем нови и малко неясни в момента. =) Редактирано Февруари 8, 2011 от BPEMETO Цитирай
MrDeath Отговорено Февруари 8, 2011 Отговорено Февруари 8, 2011 Бе като гледам напоследък ква е мания, почвам и аз да се замислям дали да не мина на електронна. Препоръчайте такава до 200-300 лева, по възможност с повече копчета нали!!! Цитирай
back_in_black Отговорено Февруари 8, 2011 Автор Отговорено Февруари 8, 2011 Аз си купих точно такава съвсем наскоро и в идните дни ще кача клипче с нея и новия ми усилвател ( ако всичко върви по план ще си го взема в сряда - Fender Mustang 1 ) Моята е HSS обаче, ти предполагам ще си взимаш SSS. За съжаление не мога да дам квалитетно мнение, защото и аз като теб минавам от акустична на електронна и нещата са ми съвсем нови и малко неясни в момента. =) Може ли да ми разясниш как стоят нещата около тези HSS и SSS. Ако не се лъжа това означава съответно High Speed Steel и Slow Speed Steel. Как да реша кое е за мен (аз изобщо нямам представа какво е това). Зависи ли от стила на музиката, която ще свиря? Цитирай
Johnyy Отговорено Февруари 8, 2011 Отговорено Февруари 8, 2011 Аз си купих точно такава съвсем наскоро и в идните дни ще кача клипче с нея и новия ми усилвател ( ако всичко върви по план ще си го взема в сряда - Fender Mustang 1 ) Моята е HSS обаче, ти предполагам ще си взимаш SSS. За съжаление не мога да дам квалитетно мнение, защото и аз като теб минавам от акустична на електронна и нещата са ми съвсем нови и малко неясни в момента. =) Може ли да ми разясниш как стоят нещата около тези HSS и SSS. Ако не се лъжа това означава съответно High Speed Steel и Slow Speed Steel. Как да реша кое е за мен (аз изобщо нямам представа какво е това). Зависи ли от стила на музиката, която ще свиря? Не е ли HSS(humbucker (2x)single) и SSS [(3x)Single) ... ??? xD Цитирай
back_in_black Отговорено Февруари 8, 2011 Автор Отговорено Февруари 8, 2011 Аз си купих точно такава съвсем наскоро и в идните дни ще кача клипче с нея и новия ми усилвател ( ако всичко върви по план ще си го взема в сряда - Fender Mustang 1 ) Моята е HSS обаче, ти предполагам ще си взимаш SSS. За съжаление не мога да дам квалитетно мнение, защото и аз като теб минавам от акустична на електронна и нещата са ми съвсем нови и малко неясни в момента. =) Може ли да ми разясниш как стоят нещата около тези HSS и SSS. Ако не се лъжа това означава съответно High Speed Steel и Slow Speed Steel. Как да реша кое е за мен (аз изобщо нямам представа какво е това). Зависи ли от стила на музиката, която ще свиря? Не е ли HSS(humbucker (2x)single) и SSS [(3x)Single) ... ??? xD Аз съм съвсем нова в занаята, така че се съгласявам с теб (доста по-логично звучи). Може ли малко повече информация за това? Цитирай
Mairomaster Отговорено Февруари 8, 2011 Отговорено Февруари 8, 2011 Да взема да се обадя, докато не те е нахокал някой по-изнервен от мен (и донякъде с право де). Вземи прочети това щом си начинаещ: http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/71080-eioidhiaoeeiiia-oaaia-ca-dhacaeaae-eeoadha/ Неможе да очакваш, че в темата ще ти се разяснява всеки въпрос след като има тонова информация във форума и в нета и добре структурирана при това Цитирай
BPEMETO Отговорено Февруари 8, 2011 Отговорено Февруари 8, 2011 Ако си добре с английския, може да погледнеш това тук http://en.wikipedia.org/wiki/Humbucker Цитирай
back_in_black Отговорено Февруари 8, 2011 Автор Отговорено Февруари 8, 2011 (Редактирано) Да взема да се обадя, докато не те е нахокал някой по-изнервен от мен (и донякъде с право де). Вземи прочети това щом си начинаещ: http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/71080-eioidhiaoeeiiia-oaaia-ca-dhacaeaae-eeoadha/ Неможе да очакваш, че в темата ще ти се разяснява всеки въпрос след като има тонова информация във форума и в нета и добре структурирана при това Много ти благодаря. Ще разгледам темите и се надявам да ми стане по-ясно. Редактирано Февруари 8, 2011 от back_in_black Цитирай
мегатон Отговорено Февруари 8, 2011 Отговорено Февруари 8, 2011 Направо си взимай ''SQUIER BULLET STRAT'' и повече свири,че и друга да вземеш сама няма да свири Цитирай
hendrixxx Отговорено Февруари 8, 2011 Отговорено Февруари 8, 2011 (Редактирано) за тия пари (до 300 лв) можеш да си вземеш доста от скуайърите (и по добре вземи от тях отколкото стаг или ямаха) опа и да , и аз искам да питам за тия електронни китари Редактирано Февруари 8, 2011 от hendrixxx Цитирай
kalata23 Отговорено Февруари 10, 2011 Отговорено Февруари 10, 2011 Аз имам Squier Bullet stratocaster, Не знам дали е от китарата (точно моята), защото съм я взел от един приятел, беше в мн добро състояние, но хич не ми харесва да ви кажа, мисля, че е просто 1 идея по-добра от Стаг. Моята ми закача на Ре (2-ра струна). Отделно екранизацията й я няма никаква. Изобщо моето предложение е съберете повече пари и си вземете някакъв Корт за 400 кинта или просто някаква китара среден клас, но поне да е от дърво, не от талашит, като скуайърите. Цитирай
Rammkopf Отговорено Февруари 10, 2011 Отговорено Февруари 10, 2011 Нe всички Squier-и са от тала-shit. Просто не купувайте Bullet-и. Почнете от Affinity сериите. Цитирай
maxim09 Отговорено Февруари 11, 2011 Отговорено Февруари 11, 2011 А донякъде един по-свестен усилвател с добър басов тон не компенсира ли евтинката китарка да звукне по-така? По-басово и по плътно. Цитирай
Mairomaster Отговорено Февруари 11, 2011 Отговорено Февруари 11, 2011 А донякъде един по-свестен усилвател с добър басов тон не компенсира ли евтинката китарка да звукне по-така? По-басово и по плътно. Не. Правилото shit in - shit out долу горе важи. Неможеш да очакваш усилвателя да ти оправя гадния звук на китарата. А това дали ти ще усетиш, че звука на китарата е гаден в сравнение с добра китара, вече е друг въпрос. Цитирай
Recommended Posts