Jump to content
Българският форум за музиканти

BPEMETO

новаци
  • Мнения

    41
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от BPEMETO

  1. Ако си добре с английския, може да погледнеш това тук http://en.wikipedia.org/wiki/Humbucker
  2. Аз си купих точно такава съвсем наскоро и в идните дни ще кача клипче с нея и новия ми усилвател ( ако всичко върви по план ще си го взема в сряда - Fender Mustang 1 ) Моята е HSS обаче, ти предполагам ще си взимаш SSS. За съжаление не мога да дам квалитетно мнение, защото и аз като теб минавам от акустична на електронна и нещата са ми съвсем нови и малко неясни в момента. =)
  3. BPEMETO

    Squier, Cort Или Tyme

    Ще публикувам клипче с китарата и това как точно звучи, за да кажете дали в крайна сметка има нещо нередно или цялата тази история около фалшивите ноти е била само, защото съм натискал повечко струните. Акустичната ми китара наистина има голямо разстояние между струните и прагчетата и от там явно съм свикнал да прилагам повече натиск. В сряда ще си взимам Fender Mustang 1 и ще кача клипче с него и китара, за да се види в крайна сметка тя ли е чепата или аз. : )
  4. Аз обмислям да си взема Mustang 1 =) Видях, че има USB изход ... искам да попитам дали чрез него мога да го свържа с Guitar Rig и AmpliTube например ? Също ако някой има представа - в пакета на Mustang-a има ли подобен софтуер за него ?
  5. BPEMETO

    Squier, Cort Или Tyme

    Утре ще направя измервания, че сега не мога да намеря нито една линийка у нас. Направих 2 клипчета с китарата и тунера, за да се види тази промяна в тона. Тук на едно и също място между две прагчета, първо свиря с МИНИМАЛЕН натиск, а после с повече натиск и се вижда колко голяма разлика има. С акустичната ми китара, колкото и силно да натискам такава разлика изобщо няма. Нормално ли е това при електрическите китари ? http://www.youtube.com/watch?v=0_lwxlnbJgA На това клипче показвам цялата "Е" нота с МИНИМАЛЕН натиск, където си трябва - между прагчетата. Проблемът е, че не мога да свиря дори малко по-бързо без да прилагам повече натиск и съответно тона се изменя с 15-25% и всичко звучи фалшиво. http://www.youtube.com/watch?v=2OD_JefrRpM Струните ли са прекалено меки в крайна сметка и заради това да се получава така ? Между другото прагчетата ми направи впечатление, че не са прави като на акустичната ми китара, ами са извити ... дъговидни почти ... особено нагоре към болтчетата.
  6. BPEMETO

    Squier, Cort Или Tyme

    Извинявам се, че пиша пост след предишен пост, но сега докато се чудех какво още да измисля, за да се оправи интонирането, изкочи нещо съвсем ново - ако натискам между прагчетата съвсем леко - тоновете са верни, НО ако натисна повече на същото място, се вдигат, колкото по-силно натискам и разликата е огромна! Колкото повече натискам, толкова по-фалшиво се получава. Това при акустичната ми китара изобщо не е така. Това означава ли, че струните са прекалено меки и ако сложа по-твърди, ще се оправят нещата?
  7. BPEMETO

    Squier, Cort Или Tyme

    Колкото и да се мъча ( може би лютиер може да я нагласи ), но или свободната струна е вярна и всички останали са изменени или като настроя 12тото прагче, другите са верни, но свободната е по-ниска. Сега ми направи впечатление нещо - при правилна свободна струна, останалите са точни, само ако си слагам пръста НА САМАТА пластинка, а не между две или по-близо до нея. Тази информация може ли да помогне за решаването на проблема по някакъв начин ?
  8. BPEMETO

    Squier, Cort Или Tyme

    Магазинът е House of the xxxx - Пловдив. Удължаването на тия струни става ( до колкото се образовах днес от едно клипче ) чрез завиване с отвертка на болтчето в началото на струната. Пробвах да отвивам и завивам и има подобрение, но проблемът, въпреки че вече не е толкова набиващ се на уши, пак си го има в по-малка степен.
  9. BPEMETO

    Squier, Cort Или Tyme

    Поразрових се насам-натам и намерих едно клипче за интониране. Настроих "Е"-то на 12тото прагче и после цялата струна. ( Нямам истински тунер и за целта ползвам AP Guitar Tuner ) Проблемът с 35%-ното отклонение на "F"-а се превърна в 15-19% след тази операция. =) По-добре е и не е толкова дразнещо като преди, но пак може да се усети. Като настроя струната на 12тото прагче, след това като настроя по цялата дължина, настроиката на 12-тото прагче винаги ми се изменя малко и пак не е точно същата... Това измятане на грифа настрани ... как мога да разбера дали не е такъв случаят при мен? В какво точно се изразява то и може ли да се оправи, ако то е причината?
  10. BPEMETO

    Squier, Cort Или Tyme

    Хе-хей, Герги само е чакал да се "прееба", че да злорадства и да сипе пак лафове за жени. На мен не ми е проблем да дам 20лв за нови струни, стига с това да се наредят нещата. Много съм доволен от китарката иначе. P.S. Герги, понеже съм в добро настроение, ще те черпя с още един повод да злорадстваш - не мога да си наглася да ми тръгне Guitar Rig, заради някакви тъпи драйвери и много ме е яд.
  11. BPEMETO

    Squier, Cort Или Tyme

    Взех си Squire-a днес. Всичко хубаво, дрънкам си през PC-то, но има един малък проблем ... най-дебелата струна нещо не е в ред ... "Е" си е точно с тунера направено, НО след него вместо чисто "F", излиза с 30-35% по-висока нота. И като цяло на тази струна, освен отворена, всичко друго звучи неточно...както и на следващата "А", но в по-малка степен. Тънките струни са си точни ... Ако дам пари за хубави струни, дали ще се оправи работата ? Не ми се вярва да е от самата китара, защото грешните ноти си ги дава през и без усилвател...
  12. BPEMETO

    Squier, Cort Или Tyme

    Колега, имаш някакъв сериозен проблем ( може би свързан с нещастно детство или несподелена любов, не знам ) това е форум за музика, а не за психоанализа на хора с проблеми с жените, полюциите и т.н. Дано скоро се оправиш
  13. BPEMETO

    Squier, Cort Или Tyme

    Щом питаш - ще ти кажа, Герги. 33,333% от темата се отнася за китарите Tyme. Досега никой не е написал мнение за тях. P.S. Като не ти харесва темата, спри да влизаш в нея и използвай времето си, за да пишеш гениалните си аналогии за жените и китарите в някоя друга тема ... =)
  14. BPEMETO

    Squier, Cort Или Tyme

    На старо купувам неща само от много близки приятели.
  15. BPEMETO

    Squier, Cort Или Tyme

    А има ли голямо значение разликата между HSS и SSS ? Четох, че с HSS се постигат по-плътни тонове ... Извинете за питането, което ще се стори елементарно за истинските китаристи, но все пак ... метъл звучи ли по-хубаво на SSS, отколкото на HSS ? За рок предполагам, че няма толкова голямо значение?
  16. BPEMETO

    Squier, Cort Или Tyme

    При положение, че да кажа, че свиря на китара ще е малко пресилено ... мога да кажа какъв стил ми харесва да слушам =) ... Клептън, Сантана, Металика, Guano Apes, Clawfinger, Queen и много други ... няма нещо определено. Като за първа китара наистина сигурно не е най-важното кой евтин модел ще вземеш, защото има 2 варианта според мен - единият е да не се задълбочиш много много с китарата като цяло и този модел да ти свърши работа , а другия - да си вземеш по-хубава след време, когато започнеш да виждаш недостатъците на първата ... =) Има го и това, че колкото и скапани и евтини домати си взимаш на пазара например, все искаш да си избереш "по-хубави" бройки в торбичката. : )
  17. BPEMETO

    Squier, Cort Или Tyme

    За съжаление не мога да пробвам и 3те, защото Cort-a го има само с поръчка в момента. Освен това, като оставим настрана, че мога да свиря малко на класическа китара, досега не съм хващал електрическа и дори да ги пробвам, няма да знам на какво да обърна внимание. Има вариант да дам 70лв повече и да си взема Squier by Fender Affinity Strat - RW Този модел по-добър ли е от Cort-a като изработка и изобщо заслужава ли си 70лв отгоре над Bullet-a, като тия пари могат да се ползват за усилвател например. Честно да ви кажа Squire-a ми харесва повече на външен вид, защото X1 е с малко по-метълска визия. За китарите Tyme изобщо някой има ли някаква информация и впечатления?
  18. BPEMETO

    Squier, Cort Или Tyme

    Здравейте! От известно време се уча да свиря на акустична китара, но вече не мога да чакам и искам да си купя електрическа. Днес обиколих всичките ми познати музикални магазини в Пловдив и се оказа, че изборът не е кой знае какъв. Stagg не намерих никъде, но така или иначе от прочетеното във форума и из интернет разбрах, че са с доста съмнително качество. Начинаещ съм и мога да отделя до 300лв за китара и в този ценови клас в момента мога да си взема един от следните модели: Squier by Fender Bullet® Strat® HSS with Tremolo Cort X1 Tyme S100RD Коя от тези китари е най-добра като качество според вас? Последната марка - Tyme досега не я бях чувал, а за другите две нямам идея коя ще е по-добра изработка. Гледах също BEHRINGER IAXE624USB-GUITAR , но четох доста отрицателни коментари за тях.
  19. Имам точно такъв кавал от няколко дни и тъкмо щях да си взимам "Начална школа за кавал" на Тодор Прашанов и прочетох някъде, че книгата е за "До кавал" , а моят е Ре ... може на някой да му се стори глупав въпросът, но книгата ще ми свърши ли работа да се науча да свиря на "Ре кавал" ? =)
  20. Сдобих се със заветния кабел Имам само един въпрос към хора, който го притежават. Има един стикер ( които не се чете преди да махнеш кабела от опаковката ), на който пише следното: "WARNING: This product contains chemicals, including lead, know to the State of California to cause [cancer, and] birth defects or other reproductive harm. Wash hands after handling" За тези, който не знаят английски, пише, че продуктът съдържа химикали, включително олово, който за щата Калифорния се знае, че предизвикват рак и/или репродуктивни проблеми. И да се мият ръцете след работа с него. Ще се радвам някой, които има същия кабел да сподели дали и на неговия го има този стикер или някой си е направил шегичка с моята бройка
  21. Здравейте ! Прегледах всички 62 страници от раздела "Хардуер", но не можат да намеря тема, която да отговори на въпросите ми =( С търсачката на сайта също не открих нищо, защото прихваща думи над 4 букви, а USB ... Вълнува ме това дали при MIDI към USB ще има проблено забавяне при записа ( с обикновена вградена към дъното звукова карта съм, която няма GAME/MIDI ) и дали този кабел на M-Audio е качествен ? http://www.m-audio.com/products/en_us/Uno.html ( Намерих едно мение, че USB-тата на тази фирма не били добри, но нямам никакви лични наблюдения ) Кабелът ми трябва за връзка между Yamaha-та ( E313 ) и програми като FL 8 и Finale 2009 ... 70лв не са малко пари за кабелче и за това ми се искаше да прочета и други мнения =) Ако няма да имам проблеми с него - ОК, но дали не е по-добър вариант да си взема друга звукова карта+кабел MIDI/GAME за същите пари като кабела ? В моята начинаеща глава се върти една картинка на това как си взимам USB-MIDI-то свързвам си и си правя каквото искам без забавяния и проблеми , но действителността и опитът с тези кабели и интерфейси на други хора може са други P.S. Ако има вече подобна тема, ще съм благодарен да ми пратите линк към нея.
  22. Взех я от магазина на Yamaha зад Нева в Пловдив за 460лв ( комплекта включва само нея, поставка за ноти и упътване ) адаптера си го купих отделно за 30лв =) За впечатления ... много ми харесва, звука на пианото наистина е много добър. Не мога да кажа нещо по-конкретно, защото това ми е 1вия истински инструмент и нямам наблюдения върху други =) Сега проблема ми е само да си намеря кабел, с който да я свържа към PC-то, но вече на 4 места питах и никъде нямат MIDI към USB =(
  23. Този Roland е над ценовия клас на Yamaha-та ... освен това вчера най-накрая имах удоволствието да си купя Yamaha PSR E313 )))) Много му се радвам. Миналата нощ дрънках до 2:30 )) Сега си търся кабел , с който да мога да я свържа с PC-то =) Някои може ли да ме насочи къде в Пловдив има кабел от тип MIDI към USB ? =)
  24. Yamaha PSR E303 Yamaha PSR E313 До колкото гледах двата модела, не можах да открия никаква разлика ... освен, че 313 е по-нов и по-скъп от 303 Но защо им е да пускат отделен нов модел, ако е същия като стария ...
  25. И други предложения получих на ЛС, но просто не купувам нищо 2-ра ръка по принцип. =)
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.