Evtim Djerekarov Отговорено Март 31, 2006 Отговорено Март 31, 2006 Като си направиш клипса за батерията, провери първо каква е полярността на жака с мултицет, да не я обърнеш наопаки.
AXE Отговорено Март 31, 2006 Автор Отговорено Март 31, 2006 Току що направих преходника за батерийката, обаче се оказа че е много слаба, за да захрани ефекта. Ако не намеря нещо, дето фабрично да има опция за батерия, ще пробвам с две 9V вързани последователно. @ Евтим - едва ли ще намеря такъв монитор пък и това нищо няма да докаже. @ Роко - кво значи да не използвам контактите И какво ако не е заземена инсталацията? @ Феникс - мхм @ дитроникс - не е от кабела, като го извадя и остава един съвсем лек шум, който си е нормален Като гледам е 99% сигурно, че шума идва от ел. инсталацията. Не мога да разбера обаче защо Ясно ми е, че променливият ток създава електро-магнитно поле, ама защо у нас то да е толкова силно, че китарата ми да шуми дори в коридора на блока , а другаде да няма проблеми!?!?!? Едва ли като си с активни адаптери, трябва да свириш на 20-30 метра от всякакви ел.инсталации и разклонители. Щото като си представя как изглежда една сцена и колко захранващи кабели я опасват от всякъде... Та някой може ли да ми го обясни това!? И ЕВЕНТУАЛНО да даде идея как да се отърва от тая напаст без да строя блока наново. Благодаря на всички, които се блъскат заедно с мен по тоя проблем, за разлика от така наречения "съпорт" на EMG, който се изрази в 2 лаконични отговора стил "не свири пред компютъра или близо до усилвателя"
benedict Отговорено Март 31, 2006 Отговорено Март 31, 2006 Както бях писал по-рано -качеството на адаптерите е паднало доста. Предлагам да замериш двойките намотки на адаптерите.Ако имаш разлика по-голяма от 200-300 ома-никакъв шанс нема. Или нещо там по свързването-последователно и противофазно трябва да е. Други акъли-залепи парче някакъв изолир между изводите на шукото преди да го вкараш в контакта. Изследвай пода. Окъси всички корпуси/маси/ на всички ел.уреди в стаята.
AXE Отговорено Март 31, 2006 Автор Отговорено Март 31, 2006 Пич, адаптерите ми са запечатани. И проблема според мен изобщо не е в тях. Други акъли-залепи парче някакъв изолир между изводите на шукото преди да го вкараш в контакта. Не разбрах какво точно да направя. И за какво да ги изолирам? То ако имаше късо, отдавна да си е проличало :green: Освен това ефекта ми е с адаптер, който предполагам е галванично разделен от мрежата, така че...не мисля че проблема може да е от там. Изследвай пода. Моля? :wow: Окъси всички корпуси/маси/ на всички ел.уреди в стаята. Като се замисля - по принцип е възможно някой уред да е със зафазен корпус и от там да идват електро-магнитните лъчения, обаче шума го има дори в коридора на блока
sw1tched Отговорено Март 31, 2006 Отговорено Март 31, 2006 Моето предложение вероятно ще звучи тъпо защото не мога да го обосновя...и все пак - пробвай да включиш ефекта си в едно от онези малки черни пластмасови разклонителчета (такова май имаше в рептиционната на Пламен). Не мога да открия логиката но моите проблеми с интерференция изчезнаха...може да погледнеш: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=8412&st=0 (и все пак, твоя шум е по-различен, все едно държиш жака на кабела върху металната пластина до жака на китарата)
AXE Отговорено Март 31, 2006 Автор Отговорено Март 31, 2006 Това няма да помогне при мен. Пак казвам че ефекта ми е с адаптер, който е галванично разделен от мрежата и дори няма клеми за заземяване (като всички адаптери междувпрочем).
stratocaster Отговорено Март 31, 2006 Отговорено Март 31, 2006 обърни щепсела и виж дали пак шуми абе каква е тази стая дето живеете в нея с тези електромагнитни лъчения.......сигурно са ви окапали космите на ръцете вече :green:
ditronix Отговорено Април 1, 2006 Отговорено Април 1, 2006 (Редактирано) Не ми стана ясно пробва ли вече с батерия и ако да-има ли ефект?Потърси КВАЛИФИЦИРАН електротехник да ти провери инсталацията,защото със съвети,давани така по нета най-малкото нищо няма да разбереш.Най-много да стане някоя инфекция.Изолири,замасявания-всичко това е важно,но по-важно е ДА ЗНАЕШ КАК ДА ГО НАПРАВИШ!Хоп,ще питам пак с риск да стана досаден-когато си пробвал китарата на друго място,със същия адаптер ли захранваш ефекта?Сещам се,че има адаптери,предназначени за разни машинки с моторчета(епилатори например),които са с изправителен блок,но НЯМАТ ФИЛТРИРАЩИ КОНДЕНЗАТОРИ!!!Ако това е проблемът,с батерия ще МЛЪКНЕ! Редактирано Април 1, 2006 от ditronix
AXE Отговорено Април 1, 2006 Автор Отговорено Април 1, 2006 Не можах да пробвам с батерията, понеже се оказа много слаба за ефекта. В понеделник ще си взема още един клипс и ще вържа две батерийки последователно - дано стане. А китарата като я пробвах другаде не беше с моя ефект.
Fenix Отговорено Април 1, 2006 Отговорено Април 1, 2006 Ако познаваш някой с активни адаптери, можеш да го помолиш да мине през вас да видиш дали ефекта е същия... На теория би трябвало. Така поне 100% ще знаеш че е от инсталацията (по-лесно отколкото да мъкнеш монитор със специална тръба... )
benedict Отговорено Април 2, 2006 Отговорено Април 2, 2006 Пич, адаптерите ми са запечатани. И проблема според мен изобщо не е в тях. Други акъли-залепи парче някакъв изолир между изводите на шукото преди да го вкараш в контакта. Не разбрах какво точно да направя. И за какво да ги изолирам? То ако имаше късо, отдавна да си е проличало :green: Освен това ефекта ми е с адаптер, който предполагам е галванично разделен от мрежата, така че...не мисля че проблема може да е от там. Изследвай пода. Моля? :wow: Окъси всички корпуси/маси/ на всички ел.уреди в стаята. Като се замисля - по принцип е възможно някой уред да е със зафазен корпус и от там да идват електро-магнитните лъчения, обаче шума го има дори в коридора на блока Не става въпрос за изолация на шукото.А за един неписан трик-пробвал съм както са ме съветвали-една лепенка между изводите-тва е. Перфектно знам как изглеждат ЕМГ,но защо си мисля,че отдолу на адаптерите съм виждал 5 извода-4 активни и маса?Точно на ЕМГ. Закарай една китара с noiseless pickups у вас и ако има грижи -ще мислим нататък.
AXE Отговорено Април 2, 2006 Автор Отговорено Април 2, 2006 Сори, ама съм тъп и пак не разбрах къде да я слагам тая лепенка :think: Да не искаш да кажеш да изолирам заземяването? Ако е това, както казах по-горе, ефекта бачка с адаптер, който няма заземяване. А EMG-тата са само с 3 извода
benedict Отговорено Април 2, 2006 Отговорено Април 2, 2006 То е ясно,че проблема не е в адаптера,но ЕMG би трябвало да се справят сравнително добре.То тва е идеята на humbucking. Точно така-изследвай пода.Застилаш го с метално фолио,което свързваш на маса. Вие да нямате контакт в коридора,нали си включен в стаята си? Окъсяваш всички маси-ако масата на жака на процесора е изолирана от масата на металния корпус на процесора-окъсяваш ги!Със зачистен проводник.Този проводник да продължи през масата на пода и металния корпус на компютъра и т.н. Ако и това не помогне-копаеш пред блока дупка 1.50м,вкарваш там една метална кофа със сол и вода, прекарваш зачистен кабел от кофата до контакта си и си правиш заземяване.Ако ти се занимава-прекарваш тва заземяване през всичките си контакти и го вързваш НА МАСА.Заравяш щателно кофата. Understand,пич?
benedict Отговорено Април 2, 2006 Отговорено Април 2, 2006 Да,изолираш т.нар.земя с изолир.Ти нямаш заземяване,явно.Трябва да си го направиш.
Recommended Posts