lyu_records Отговорено Януари 19, 2011 Автор Отговорено Януари 19, 2011 (Редактирано) Разбира се Супер! Ще пиша на ЛС като му дойде времето. "Дървото трябва да бъде достатъчно дебели, че да не се деформира при натиск, но достатъчно тънки за да бъде подходящо. Използват три нишки Брезов шперплат, 0.5 mm единична съответно = 1,5 мм на лист. Шперплат е добре да се използва, тъй като е крос ламиниран, което му дава допълнителна якост. При това положение не е нужно да се използва дървесина мекота или нищо подобно." Това го прочетох от един форум, идеята е че дървото трябва да бъде, меко (да вибрира) за да има добра акустика но също така и здраво. Там казват, че твърдия материал не е за предпочитане. Не знам ама брезов шперплат ми звучи малко, като евтино дърводелско изпълнение. Но все пак се произвеждат от него тон колони, тъй че има логика до някъде. Шперплатът е продукт, получен при слепване на 3 или повече листове развиван фурнир при взаимноперпендикулярно разположение на направленията на дървесните влакна. Използваната като лепилна връзка фенолформалдехидна смола прави слепването на фурнирните листи високоустойчиво на атмосферни влияния, микроорганизми, студена и гореща вода. Взаимноперпендикулярното разположение на влакната на отделните фурнирни листи гарантира изключително добрите механични качества на шперплатния панел като: здравина и стабилност, висока устойчивост на удари, вибрация и напрежение. Това го видях от друг сайт, съответно не е чак толкоз зле. Има наличие на истинско дърво. Дебелина, mm: 4; 6; 8; 10; 12; 14; 15; 16; 18; 21; 24; 25; 27; 28; 30. Това вече е проблем! Редактирано Януари 19, 2011 от lyu_records Цитирай
ivansky Отговорено Януари 20, 2011 Отговорено Януари 20, 2011 има така наречен огъваем шперплат. при него слоевете не са кръстосани, а са в едно направление и може да се огъва доста по-лесно. не знам дали ще стане за барабани само казвам идея. може да погледнеш тук: http://www.bulfurniture.com/php/statiq.html?id=11 Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 20, 2011 Автор Отговорено Януари 20, 2011 Това е хубава идея, но естествения фурнир си е дърво, според мен най-добре ще стане от него. Колеги трябва ми точен размер на барабанче 14 инча, външен. По мои изчисления е 35,5 см., но все пак може да се бяга в милиметрите. Благодаря. Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 24, 2011 Автор Отговорено Януари 24, 2011 Колега то като гледам линка, който съм дал, та там използват такъв шперплат брезов 3мм. Цитирай
musicman Отговорено Януари 27, 2011 Отговорено Януари 27, 2011 Моля спазвайте правилото за цитиране!!! Цитирай
Recommended Posts