Bobolin Публикувано Януари 17, 2011 Публикувано Януари 17, 2011 (Редактирано) Просто информативно за хората, които се интересуват искам да споделя нещо, което прочетох преди малко и доста ме изненада. Лично за мен е жалко, понеже в интервюта човека си казва, че откакто свири на китара е използвал винаги Ibanez и дори първата му китара когато е бил малък е бил някакъв скапан супербюджетен техен модел и явно си лични, че освен целият маркетинг човека е наистина по душа фен на фирмата. По-долу е информацията, която събрах от няколко места. ================================================================ Преди седмица, от новина публикувана в личният блог на Chris Broderick става ясно, че човекът е прекратил взаимоотношенията си с Ibanez и започва да използва Jackson. За целта, Jackson са разработили специално за него отделен сигначър модел. Относно причината за промяната, Broderick обяснява доста дипломатично (не гарантирам за максимална точност в превода). Chris Broderick: "Знаех, че хората ще искат да разберат защо прекратих взаимоотношенията си с Ibanez, но не бих искал да се фокусирам върху причините, довели до раздялата ми с тях. Нека просто кажем, че събитията развили се помежду ни през последната една година, оставиха в мен чувството, че лоялноста ми към тях е по-силна отколкото същата от тяхна страна към мен." След което, прилага линк за по-любопитните към интернет форум, където е отговорил на 4 въпроса зададени от фен, като единият от тях (Моя бележка: става дума за номер 2 явно) е в тясна връзка с недоволството му от Ibanez. Поста е от декември месец, 2009 г. Долу горе аз си го обясних, че явно Ibanez са му отказали да произведат и пуснат в масова продажба негов сигначър модел, което навярно е основна причина за раздялата им. Ето и самите въпроси и отговори: 1. Как си развил тапинг техниката си и по колко време се упражняваш? 2. Какво те накара да избереш за 6 струнна китара да използваш Ibanez S Series а не RG, като твоята 7 струнна? 3. Кой е любимият ти китарист както и класически такъв? 4. Платил ли си си за изработката на твоят 7 струнен LACS (Моя белжка: L.A. Custom Shop, т.е. работилницата за богопомазани на Ibanez в Los Angeles, USA) и ако да колко, или ти бе изработен безплатно? Chris Broderick: 1. Всеки ден е различно но обикновенно се събират около по 5 часа на ден в които се упражнявам и продължавам да доразвивам различни неща в техниката си на свирене. 2. Причината е, защото предпочитам 7 струнната RGA версия и не исках Ibanez да губят време и пари за да ми изработят къстъм 6 струнна такава, но се нуждаех в моделът си от ZR тремолото им, което е най-доброто по мое мнение и което в момента се монтира само в S серията. Смешното е, че им казах, че бих искал да го пуснат като пазарен модел, като си мислех, че това ще бъде от полза за фирмата. В момента явно те ме посочват като ползващ инструмент от RGA серията им (което предпочитам) и в същото време ми изработиха къстъм 6 струнен модел на желаната китара. 3. Jason Becker е определено един от най-любимите ми китаристи. 4. Бях късметлия и получих моят 7 струнен LACS напълно безплатно, но изработката му отне наистина много дълго време. Връщайки се по-конкретно към новият си сигначър модел в Jackson, Broderick казва: "След дълго и изчерпателно търсене за възможно най-добрият инструмент, го открих в Jackson. Момчетата в Jackson Custom Shop наистина разбират какво свиря и от къде идвам. Прекарахме безброй часове в уточняване на това, как да постигнем китара максимално удобна за свирене и изглеждаща стилно в същото време." Новият сигначър модел на Broderick, e разботен лично от навярно най-добрият лютиер в Jackson Custom Shop - Mike Shannon. Китарата е базирана на топ серията им Soloist. Китарата има два DiMarzio хъмбъкъра (не пише какви но човека е заклет фен на D-Actiwator затова предполагам става дума точно за тях), 24 позиции, 12 инчов радиус на фретборда. Китарата ще се предлага в 6 и 7 струнен вариант. По-долу слагам снимки от линкове от интернет, на които се вижда за какво става дума. Айде със здраве, дано да съм бил полезен на люпопитните с този ми пост и чакаме разбира се да се появи на пазара тоя дзвер. Редактирано Януари 17, 2011 от Bobolin Цитирай
Johnyy Отговорено Януари 17, 2011 Отговорено Януари 17, 2011 Оооо супер много се радвам .. Джаксън за мен са по добри от Ибанеца ... браво ! Са остава Мъстейн да се върне към джаксъна и стария и добър Мегадет пак ще е ALL JACKSON Цитирай
abductor Отговорено Януари 17, 2011 Отговорено Януари 17, 2011 Е, не е като да не мяса на Ибанеца, на външен вид поне. Еми така е то - изтърваха го момчето, не щяха да му пуснат къстъм-а на пазара, та си е намерил по-сговорчиви, то не може цял живот на Къстъм Шопа им да чака по сумати време Пък и по качества новата надали ще отстъпва на старата - все пак Бродерик смята и да свири на нея, за разлика от някои негови колеги, които имат сигничъри, дето не са ги и виждали. Интересно от какъв материал е... сигурно пак махагонова ще да е. Цитирай
Bobolin Отговорено Януари 17, 2011 Автор Отговорено Януари 17, 2011 (Редактирано) На пръв поглед прави впечатление леко странната форма с издължената долна част на китарата. Главата е ревърсната форма на SLS моделите на Jackson, но явно ревърс хеда е силно харесван от Broderick, понеже и къстъмската му досегашна китара на Ibanez беше с ревърсната глава. Мен лично силно ме впечатлява супер удобното и както винаги съм го искал аз място на превключвателя (и типът му) между адаптерите - долу между двата хъмбъкера, даващо максимална бързина и леснота за смяна между тях по време на свирене без това да коства нарушаване на основната постановка ако в момента се изпълняват по-сложни пасажи. Аналогично съм виждал точно такъв избор само на времето на JPM-овете на Ibanez когато John Petrucci свиреше с тях и сега на аналогичната му сигначър серия в Music Man. В Prestige RGD серията си Ibanez са вкарали подобна идея от миналата година, макар и леко изнесено напред ключето. Поне мен, лично винаги ме е дразнело решението за типа на switch-а и местоположението му при Ibanez както и при почти всички производители, както и местата на разположението на volume и tone потенциометрите. Решенията на Petrucci и Broderick са най-близко до това, което силно ме впечатлява. Максимално пространство и удобство за дясната ръка, даващо възможност за най-удобна постановка без досадно опиране в потенциометри. Не понасям volume потенциометър да ми се бие в малкият пръст! И ме прави още по-щастлив факта, че са ми любими китаристи. Ако можех и като тях да свиря ... Редактирано Януари 17, 2011 от Bobolin Цитирай
tatkoogi Отговорено Януари 17, 2011 Отговорено Януари 17, 2011 Полезна информация по отношение на общата култура за всеки от нас, за което - благодарско!!! Ще си позволя обаче да изразя мнение. Смятам, че за заклетите фенове абсолютно няма значение с какъв инструмент ще свири пича! Може би само за статистиката. Очевидно става въпрос за пари и търпение, което може би е липсвало на двете страни. Нито IBANEZ ще загуби нещо, нито JACKSON ще спечелят такова. По-важното е Крис да продължава да радва феновете! Така мисля аз. Поздрави. Огнян. Цитирай
MrDeath Отговорено Януари 17, 2011 Отговорено Януари 17, 2011 ^Не е такаДжаксън, че ще спечелят - ще спечелят! Бродерик нашумя страшно много откакто е в Мегадет и напълно го заслужава, надали толкова хора щяха да знаят, ако беше останал в Джаг панцер. А със сигничър модел ще вдигне доста продажбите на Джаксън, е доста - доста, колко да е доста, но все пак със сигурност ще има раздвижване, а Ибанез беше просто крайно време да му направят сигничър, ама... А що се отнася до новия Джаксън... ми тая изтумбеност на мен не ми харесва. Цитирай
Bobolin Отговорено Януари 17, 2011 Автор Отговорено Януари 17, 2011 (Редактирано) ^^ Навярно Ibanez ще загубят, но пренебрижимо малко, при положение, че нямат реализиран негов сигначър модел. Определено обаче чисто рекламно губят в каталога си едно от големите имена на днешната метъл сцена сред китаристите. А че Jackson ще спечелят е вън от съмнение. Те са малко по-бедни на световни виртуозни величия в колекцията си от ендорснати китаристи и съм убеден, че са се ухилили до уши при новината за възможност да го привлекат при себе си и мастър лютиерът им на ушенце му е гукал на Broderick, за изработката на моделът му. Днес светът е бизнес, а определено доста модели с надпис Chris Broderick ще се изпродадат, което значи само едно - по-голям ръст на продажбите и от там на финансовите постъпления за фирмата. Недоумявам защо Ibanez са се дърпали за сигначър модел. Все пак става дума за ... Chris Broderick! Редактирано Януари 17, 2011 от Bobolin Цитирай
Мурзилка Отговорено Януари 17, 2011 Отговорено Януари 17, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=BZTMtWLcGgE Цитирай
TONY Отговорено Януари 17, 2011 Отговорено Януари 17, 2011 За Крис, скока от Jag Panzer в Megadeth е огромна крачка в кариерата. Обаче, задайте си въпрос, доколко е ценен той за Ибанез. Явно не е. И не се учудвам, миналата година бяхме на Сонисфиър, колкото и да сме фенове на Мегадет, трябва да признаем, кажем, уточним, че Металика постави останалите 3 банди на колене. Слеяр са си опекли нещата и при тях в бизнес план няма да има промяна. Явно реалностите са такива, Мегадет и в частност Крис, не е достатъчно апетитен от бизнес гледна точка, че да влезне в каталога на Ibanez със собствен модел. А колко китари Джексън КБ, ще се продадът, ще покаже времето. Цитирай
MrDeath Отговорено Януари 17, 2011 Отговорено Януари 17, 2011 Ми ТОНИ не е точно така. В България може и да беше както казваш, просто масите харесват Металика. Факт. В момента обаче Мегадет набират доста повече сила, за разлика от Металика, та не е като да не са загубили от Ибанез. Обаче общо взето можем само да гадаем защо не са искали да му правят сигничър. Ама чудо голямо, да е жив и здрав да свири. Цитирай
TONY Отговорено Януари 17, 2011 Отговорено Януари 17, 2011 (Редактирано) Ако, за Мегадет няма проблем да съберат 4 000 публика. За Металика да съберат 40 000, също е толкова лесно. ( и така е по света, освен и у нас) За Мегадейв, Металика ще остане групата, от която са го изритали. Мегадет с Крис, далеч не са Мегадет с Марти. Крис е получил затръшване на вратата от Ibanez ( не е жизненоважно, но е факт). Крис ми е адски симпатичен, имам му имейла и мога да си пиша с него. Казвам го, за да стане ясно, че му желая всичко най-хубаво в живота. (никъде не казвам, че не заслужава да е Ibanez artist) За останалото съм реалист. Колкото до марките Ibanez & Jackson, кефя се и на двете. Мисля, че са близки, като качество и ако говорим за китари над 1000 лв и двете ще ми свършат работа. Лично аз, ако има начин, да си имам мой модел, ще избера Ibanez. А ако трябва да си спретна колекция, на всеки 5 Ibanez-а, ще си включа по един Jackson. Примерно. Просто си казвам гледната точка (която ясно показва защо едните са сметнали, че не е необходимо, а другите са му изпълнили желанието), а в живота се случва това, което е трябвало да се случи. Така, че чудо голямо, че е сменил едната марка с другата. Може нещата да опират до някой японски AR guy (artist relation), който да не се е постарал пред шефството в Хошино, да представи колко важен от бизнес гледна точка е Крис, а може на някои фенове на Крис, да им се струва толкова голям и недооценен от фирма Хошино. Както казва боболин, просто информативно за хората, които ги интересува. Така обобщавам, че има три неща - бизнес гледната точка на двете фирми - за Крис да има китара, която да отговаря на вижданията и изискванията му, включително и да носи дивидент - гледната точка на такива, като нас, която няма значение за Крис, а за фирмите има, дотолкова, доколкото ще се повишат продажбите. ( тук вече не става дума само за продажбите на конкретният сигнъчър модел, а това, че като цяло едно име, може да направи дадена марка по желана и купувана) Редактирано Януари 17, 2011 от TONY Цитирай
MrDeath Отговорено Януари 17, 2011 Отговорено Януари 17, 2011 Аз имам предвид musicwise, иначе Металика винаги ще пълни повече стадионите, но съм убеден, че много хора обърнаха поглед към Мегадет заради Крис, както разбира се и обратното важи в пъти повече. Но основното, което имам предвид е, че в момента Мегадет набира голяма популярност, повече отколкото преди.Не искам да споря Металика/Мегадет, нито е нужно, нито смислено, просто разсъждавам на глас. Иначе Бродерик дълго време е свирил с Шектър, интересно защо не се е обърнал към тях, пък кой знае може да е пробвал. Иначе наистина не е кой знае както чудо станало, само че ако се туткат още малко и с моя сигничър отивам при капарисън, е*ал съм ги... Цитирай
Johnyy Отговорено Януари 17, 2011 Отговорено Януари 17, 2011 И аз само да кажа Мегадет>Металика ... Много повече техника Бързина Траш най вече ... Цитирай
programista Отговорено Януари 17, 2011 Отговорено Януари 17, 2011 А може и Мъстейн да е отишъл при Бродерик с думите: "Тук трябва да подпишем един договор с Джаксън.. и умната момче". Цитирай
Recommended Posts