agi Публикувано Януари 15, 2011 Share Публикувано Януари 15, 2011 Здравейте имам останала от дядо ми стара акустична китара с cutway дизайн и има две резонансни дупки и sunburst цвят.Дядо казва че я е взел втора ръка през 54та.Но годините са си казали думата лакът не прилича на но тва не е проблем имаше отлепена част на място кадето лицето се захваща с страничната част но със съседа я залепихме той е дърводелец и каза че е мн здраво лепилото.Та сложих нови ключове и сложих нови струни и хоп има страхотен звук но това което ме притеснява е че грифът типично за тези китари е без тръс род но е изключителноправ но когато обтягвам струните се чува някво леко пукане тва нормално ли е??? и също сложил съм струни 11ки не са ли твърде дебели за китара без тръс род?? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
никс Отговорено Януари 16, 2011 Share Отговорено Януари 16, 2011 Брей,ако тази китара е наистина от далечната 54та,задължително я снимаи от всеки ъгъл!Много ще е интересно и не само на мен да се види тази китара! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
agi Отговорено Януари 16, 2011 Автор Share Отговорено Януари 16, 2011 Брей,ако тази китара е наистина от далечната 54та,задължително я снимаи от всеки ъгъл!Много ще е интересно и не само на мен да се види тази китара! Ами да даже отпреди това дядо ми казва че втора ръка я взел тогава ще я снимам сега я дадох на лютиер да и залепи грифа на едно място където се свързва с тялото Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patzo Отговорено Януари 16, 2011 Share Отговорено Януари 16, 2011 Намирисва ми на Кремона "Зорница" Такава ли е китарата ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
agi Отговорено Януари 16, 2011 Автор Share Отговорено Януари 16, 2011 Мне http://www.trud.bg/Images/Cache/Image_269853_3.jpg ето такава само дето грифа и не продължава към резонансната дупка и е с метални струни иначе същия цвят аа аз ппреди да я дам на лютиер направих един клип как свира на нея е сега ще го кача в youtube и ще дам линк.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
agi Отговорено Януари 16, 2011 Автор Share Отговорено Януари 16, 2011 малко калпаво свирене ама екшъна на струните е малко височък... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patzo Отговорено Януари 16, 2011 Share Отговорено Януари 16, 2011 Ами на мен лично на Кремонка ми прилича. Използвай "Нов отговор" - защото според правилата на Форума не трябва да цитираш предходния пост. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
R.Z.K. Отговорено Февруари 4, 2013 Share Отговорено Февруари 4, 2013 Не мисля, че въпроса ми е за тази тема, но от къде мога да намеря такива ключове? Извинявам се, ако въпроса ви се стори тъп. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g_vayov Отговорено Февруари 5, 2013 Share Отговорено Февруари 5, 2013 (Редактирано) За Кремона съм купувал ключове от музикалния магазин в Малкия ЦУМ на ул. Пиротска (София). Нямам идея от къде си (Попълвайте си профилите!) така че огледай в най-близките музикални магазини. Редактирано Февруари 5, 2013 от g_vayov 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
martiny Отговорено Април 2, 2013 Share Отговорено Април 2, 2013 Здравейте и аз като Аgi съм собственик на една доста стара китара от 60- те марка Harmony ,която няма тръс род и грифът не е перфектно прав, също така когато смених струните 5 и 6 струна звучаха доста странно, не плътен бас а като тенекия не знам как да го обясня по-добре, които след няколко месечно ползване взеха да звучат почти добре, при настройка пука в областа на нъта това нормално ли е ако може да каже някой с повече опит. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts