Jump to content
Българският форум за музиканти

martiny

новаци
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от martiny

  1. martiny

    pa 600 vs pa 800

    Здравейте ,драги колега Асан модела па800 въобще не ме дразни и не знам защо си придобил това впечатление щом досега само ведъж съм споменал, че е морално остарял, което не е нищо лошо, както ти казваш появяват се нови модели по-мощни с повече екстри това е нормално, нали? Па800е много труден за намиране да си го купеш чисто нов. Направих едно проучване и не се предлага вече в почти никой голям музикален магазин. На едно място го намерих и цената му е колкото на па 900. Тази тема е направена за тези които искат да сравнят па600 и па800 за плусовете и минусите между двата модела за да може това да гинасочи към евнтуална покупка. Колегата dacao е прав че много от оркестрите притжават па 800 по своето време като са ги купували са били най-доброто, но ако се счупят примерно дали ще си купят пак па800 или ще се насочат към нещо по напреднало. В този дух на размисъл съм предложил па900 като достоен наследник на па800.
  2. martiny

    pa 600 vs pa 800

    Здравей Асан, нека да подържаме добрия тон на дискусия и не използваме просташки фрази като например: "ко ша", "айде бегай" и.т.н. Нарочно ти отделям отговорите за да не се объркваш и да е по-нагледно. Нека да направим едно резюме на това кой какво е научил: Асан:Па 800 има 128 мб рам срещу 64 за па 600 Отговор: Korg pa800 има 64MB стандартно докато Korg pa600 има 94MB. Даже гледам че вече си използвал новопридобитата информация да даваш акъл в друг пост цитирам".Ако си със 64 мб рам не препоръчвам да зареждаш сетове по-големи от 70 до 80 мб." какво стана нали твърдиш, че па 800 има рам 128MB,браво на теб много ги разбираш. Асан:Корг па 900 и па 3 х са по хубави ама и цената за па з х е супер навярно защото има говорители Lorimar: Колега PA 3x НЯМА вградени говорители слагат се допълнително и то е едно цяло! Много добре е прочел колегата точно това което си писъл Асан:Генерал миди 2 новост ли е?Щото мисля че това е орязан генерал миди демек само миди вход и изход без миди през вход за връзка Отговор:MIDI не е същото като General MIDI. Докато MIDI е протокол, който осигурява подходяща комуникация между различните електронни музикални устройства, General MIDI е сертификация, която ни позволява да видите с един поглед, че сертифицираното устройството съответства на най-малко по дадени характеристики, и техните програми се сортират по специален начин. Тука ясно си проличава че нямаш представа за какво става въпрпос и бъркаш MIDI с General MIDI. Асан:От вас научих за новата и по мощна генерал миди 2 не сам подготвен за тая новост която я има и в детските клавири и в моя втори клавир самосвирка Касио цз 101 с когото сме набори излязал е от производство 1980 г. с въпросната-" Не съм твърдял, че па 600 е по-професионален, а че има някои нововъведения като например General MIDI2" Отговор: Приет през 1999 г. от Асоциацията на MIDI Производители (MMA). Асане ти можеш ли да смяташ щом твоето Касио е произведено 1980 а този сертификат е приет 1999 колко години са? Точно от мен научи да! Асан: Много ли е трудно като не знаеш нещо да си признаеш? Martiny: След всичко горе посочено мисля, че за всички е ясно кой какво трябва да признава.
  3. martiny

    pa 600 vs pa 800

    Естествено че е нестандартен! Стандартия модел е Korg Pa800, твоя е Korg Pa800 elite с твърд диск 80GB и dual mp3 възпроизвеждане и записване, който вече не се произвежда даже , това са екстри, които ти си си платил като поп още като си го купувал, дали си ги искал това е друга работа.Пишеш за други модели без да знаеш точно кой е твоя Не съм твърдял, че па 600 е по-професионален, а че има някои нововъведения като например General MIDI2, което е новата версия на General MIDI по този въпрос пак се изказа неподготвен колега. Също така е орязан доста спрямо па 800, но трябва да се има в предвид, че па600 заменя па500, а па900 заменя па800 затова недейте да търсите най-доброто на по-ниска цена. Па800 остарява морално и на който му трябва професионален аранжор да се насочи към па900 или pa3x.
  4. martiny

    pa 600 vs pa 800

    Колега нещо много си се объркал, а така объркваш и другите Korg pa800 има 64MB стандартно докато Korg pa600 има 94MB. Можеш да си опресниш знанията на официалната страница на Корг. Поздрави!
  5. martiny

    Метални перца

    Понеже видях, че много се оплаквате от това че ви се плъзга перото може да пробвате с перата на Dava Master Control, които са с никелов връх и тяло пласмаса набраздено за по-добро сцепление.
  6. Здравейте и аз като Аgi съм собственик на една доста стара китара от 60- те марка Harmony ,която няма тръс род и грифът не е перфектно прав, също така когато смених струните 5 и 6 струна звучаха доста странно, не плътен бас а като тенекия не знам как да го обясня по-добре, които след няколко месечно ползване взеха да звучат почти добре, при настройка пука в областа на нъта това нормално ли е ако може да каже някой с повече опит.
  7. http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2555/162188523318112326771362005075EnRhd1JgGrqaCxxuLPOT.JPG Тази е моята красавица Cort MR1200 FX
  8. Преди имах Ibanez 72ece след това си купих Cort MR1200FX NT и разликата е огромна в полза на втората. Искаше ми се да кача и снимки, но не виждам опции за това.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.