NoOne Отговорено Март 3, 2011 Отговорено Март 3, 2011 В сайта за тази дето беше в мене пише, че е 12 lbs, което разделено на 2.2 за кг. става 5,45, ама може и да се бъркам. Ти ги знаеш повече тия гадове Точно: Гугъл като калкулатор: 12 lb in kg Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Март 18, 2018 Отговорено Март 18, 2018 (Редактирано) Да вдигна малко темата. Тъй като се страхувам китарката да не се откърти заедно със стойката, реших да сложа още една, същата стойка и да я подпра и отдолу. Така всъщност не виси на като обесена, а е закачена на две опорни точки. Не знам дали става ясно. Опитах се да кача снимки, но нещо не ми се получава. Струва ми се добро решение. Стои много добре и не се люшка като.... Редактирано Март 18, 2018 от Nikolov_76 Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Март 18, 2018 Отговорено Март 18, 2018 http://www.img-share.eu/f/images/498/20180302_220343JVUgo8rEAwydnvP5g98r1521403644_sredna.jpg Цитирай
ciriljhonson Отговорено Март 18, 2018 Отговорено Март 18, 2018 С подходящите дюбели, съобразени според стената(тухла,бетон, газобетон, гибсокартон, ламперия и тн.) "висенето" на стената ще е безопасно. Излишно презастраховане и разход, да не говорим, че там да закачиш друга китара... 1 Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Март 18, 2018 Отговорено Март 18, 2018 (Редактирано) Да. Друга китара не може да се сложи там, защото разстоянието между двете стойки е съвсем точно напасното за конкретната китара. Според мен обаче, е добро решение, ако стойката, на която инструментът виси ви се струва хилава... Редактирано Март 18, 2018 от Nikolov_76 Цитирай
Heartman Отговорено Март 18, 2018 Отговорено Март 18, 2018 Моите стоят, на стойки вече няколко години и нито са падали, нито са станали по-дълги Няма нужда от две стойки.Няма от какво да се клати освен от земетръс.Няма опасност ако са сложени дебели видии и дюбели. 2 Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 20, 2018 Отговорено Март 20, 2018 Единствената китара която съм окачил на стената е тази за която не ми пука. Всички други стоят в куфарите си. Дори и да не ме притеснява "обесването" .. силно ме притеснява прахоляка който не желая да се трупа и събира из китарата. И това е Яворе ;-) 3 Цитирай
H.R. Отговорено Март 21, 2018 Отговорено Март 21, 2018 (Редактирано) Няма музикален магазин , в който да съм влязал и по-голямата част от китарите да не висят на стената окачени на главата/грифа си. В много случаи и от тавана - по същия начин. Същото се вижда и от снимките на китарните центрове по света. Ако е здрава стената, стойката не е от тел или пластмаса и дюбелите са хванали нормално здраво (не да ги измъкваш с пръсти) - всичко останало е филмиране. Единственото, което може да се случи е да изтървеш китарата, като я окачваш или взимаш. В случай на земетресение - стойките често са закривени нагоре - китарата ще започне да се клати, но няма да може да се откачи. Възможни са леки удари в стената, но както е видно ще бъдат от много близко растояние - т.е. нищожни. Ако все пак земетресението е толкова силно, че тези удари да станат малко по-силни - повярвайте ми, състоянието на китарата вече ще ви е най-последна грижа, след земетресението ! (до скоро София попадаше в зона с 9-та степен по MSK, Варна в 7-ма, а максималната е 12-та) Едната ми китара е на бетонна стена на стойка от Китай за 2,50 $ заедно с четири дюбелчета. Единствено не мога да правя набирания на нея - само тогава ще се счупи. Редактирано Март 21, 2018 от H.R. 2 Цитирай
Recommended Posts