Jump to content
Българският форум за музиканти

NoOne

Members
  • Мнения

    28
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от NoOne

  1. ^^ Момичетата винаги приличат на бащите си Надявам се, не го сваляш
  2. Когато си с 5 черни китари, черни колани, черни кабели, черен амп и черни тениски, не дразни окото и когато кабинетът ти е черен
  3. Виж и аз определено не бих ползвал розов кабинет. Определено не са ми по вкуса и повечето дизайни на МГ(може би с някои изключения ). Но трябва да му призная, това което съм пробвал си работи както трябва(че някои неща и повече). Защо просто не оставите човека да оформя неговите неща според неговите вкусове и неговите възможности. Адски ми е любопитно как изглеждат решенията на системата диференциални уравнения, за съставен сейзмо осцилатор от 4 групи от по два демпфирани по отделно елемента. Ако имаш групите от функции, дай му ги на доктора да си помогне, когато преизчислява демпфирането Ако си спомням правилно, по дефиниция демпфиране е намаляване на качествения фактор. Бих добавил - и дори като индуктивност Шегата настрана! Господин Манов, хората тук ви слушат, обичат и уважават. Дори понякога доста зад границата на разумното. Моля Ви, проявявайте повече отговорност към тях, те нямат теоретична и в повечето случаи практическа подготовка да се усъмнят в думите ви. Има съществена опасност четящите не-техници да облепнат с нови предразсъдъци и митове, което значително би усложнило плуването им в и без това доста сложната материя. С цялото си уважение ви моля, да обмисляте полезността, за тези хора, на нещата които публикувате. По никакъв начин не искам да омаловажа приноса Ви тук. Доста хора разчитат на Вас, Вашето мнение и Вашата помощ. Просто моля за малко повече сдържаност в мненията. @Модераторите: Имам предложение, поради зачестилите сблъсъци между специалисти и "направи си сам" хора, ако е възможно да се отдели "направи си сам" в подфорум на този за непрофесионални изработки(надявам се, да не е за непрофесионален ремонт ) Така всеки "направи си сам" ще може да получава по зъбите във форума за специалисти и обратното. А това би трябвало рязко да приближи световния мир и разбирателство... пардон консенсус И да не забравя, Респект, Течен!
  4. NoOne

    Motorhead

    Кърти Респект Само барабаните съвсем леко дразнят(мен ме дразнят )
  5. Мен ме интересува. Може и то точно сега
  6. NoOne

    Процесор?

    Ако беше ми го казал преди 4 години, щях да си спестя доста разходи Жалко, че мъдростта да слушаме другите идва с опита(когато вече не ни е нужна)
  7. ^ - минимално входно напрежение 11.5V - пад на напрежение в стабилизатора(dropout) 2V - Абсолютен максимум (точно преди да изгори )35V - максимално входно напрежение на регулация 23V - "комфортен" режим на регулатора при 15V ^^ Консумацията ти е спрямо изходното напрежение 9V, а не спрямо входното. Произвеждат се варианти на 7809 от 0.5 до 1.5А потърси конкретно за твоите буквички. За входното напрежение - 20V е леко гранично, но имаш 3V запас до нелинейния режим на регулатора.
  8. Поради по-голямата дължина на струните, малко омеква при бендове. И малко пада състейна. И малко се разваля тона
  9. NoOne

    medium vs jumbo frets

    Отново да уточня. Свири дори по-трудно. Ако понатиснеш малко повече, височината на тона вече е друга. Иска доста прецизност при фретване на тона, на която за съжаление не винаги съм способен(това поради бездарие ) Повтарям, че за нормален китарист, не би трябвало да е проблем.
  10. NoOne

    medium vs jumbo frets

    Едната ми китара е с джъмбо. Хем са по-височки, хем са по-закръгленички. Става нещо като псевдо scalloped, много лесно вибрато(просто донатискаш струната). Доста време свиквах, но предполагам, че за нормален китарист ще си е чисто предимство.
  11. Любопитно ми е, ако си го пробвал, до колко помага?
  12. NoOne

    Китарни ефекти

    ^ Респект По личен опит - не само български феномен. Справка Encyclopædia Dramatica
  13. NoOne

    Люлеене на тона

    ^ Къртиш. Респект. Всеки с бърз тунер го е забелязъл, но диференциалните уравнения в частни производни дават отговор защо. BTW Ефектът прилича ли на фленджър? При стратовете се получава от силни магнити на адаптерите много близо до струните.
  14. NoOne

    Китарни ефекти

    Тотев хайде без к(в)алификации. Не всички във форума са национал-социалисти. Подкрепям. И според мен има доста проблеми с терминологията и българския.
  15. Точно: Гугъл като калкулатор: 12 lb in kg
  16. Ако толкова много те мъчи гаранцията - китарата от 2900 лв. за 3250 лв с доставка, пълна 3 годишна гаранция и 30 дни за връщане, ако не те кефи. Ако си за парите - няма пълно щастие
  17. ^^ Според мен решението ти е правилно. Може да сме прави, но може и да не сме. А твоето решение със сигурност не добавя риск за китарата. Аз ако се съмнявах бих постъпил точно като теб. Един колан и си доста по-спокоен.
  18. Heartman от тази снимка ме нападна напълно неблагородна, зла, буйна завист
  19. ^ И аз съм с Херкулеси, но моите китари са с по-дебели грифове. И на мен ми хареса решението, дали е проблем е по-скоро лична преценка. Според мен.
  20. сетих се за вица за чукчата-писател
  21. Продължителността на звука(sustain) зависи от много неща. Първо от самата китара. Занеси я при някой познат, които има кубе и провери дали се различава съществено "продължителността" на звука. От настройките на софтуера. На твое място бих погледнал входното ниво (врътката IN в Guitar Rig например) и noise gate настройките. С малко играчка можеш да постигнеш максималната продължителност за твоята китара с известен копромис към шума в паузите. Моят съвет - не бързай с кубето. Дори "скапана" звукова карта с добър софтуер звучи по-прилично от ефтино кубе. За възможностите, които ти дава софтуера, въобще не говоря. Малко странно се изразяваш за човек, който търси помощ.
  22. Супер. Може би не е лошо да регулираш така коланите, че в случай на откачане(деца, пияни гости, комбинациа от двете) китарата да не лети повече от 1-2 см, преди да увисне на грифа. Още веднъж чудесна работа.
  23. Ако смятате, че изказването ми не отговаря на духа на темата, веднага ще го редуцирам до многоточие. Сериозно.
  24. Съвсем си е възможно! Съгласен съм. Ето според мен как би трябвало да изглеждала процедурата: 1. Намираме CNC(Computer Numeric Control) 6 координатна фреза. Точност на позициониране 0.05 мм 1. купуваме 2 дъсчици за фингър борд. 2. на CNC машина , с една и съща програма, изработваме от тях два идентични фингър борда. 3. на същата CNC прорязваме местата за праговете. 4. с преса и шаблон(без лепило, че променя звукопроводимостта) набиваме прагчетата. 5. Вземаме китара, на която отпорваме фингърборда. 6. Използваме които и да е от двата борда за грифа. 7. Обработваме леглото в грифа, докато се получи правилен ъгъл, височини на струните и интонация. 8. Фиксираме по някакъж начин(лепилото не става, защото свързващия филм има дебелина, която със сигурност не е постоянна) 9. Даваме китарата на китрист с перфектна техника и по никакъв начин не влияещ се от звука, цвета , усещането за допир и т.н. на полученото устройство. 10. Записваме. 11. Повтаряме с другата дъсчица 12. Сравняваме двата записа. 13. Повтаряме съшата операция за още 10 до 30 дъсчици от всеки вид. 14. Не е лошо и да има двама-трима китаристи от горния вид с които да повторим. 15. Правим средно претеглена СУБЕКТИВНА оценка на това какво и накъде се е променило. 16. Опитваме се ОБЕКТИВНО да уточним какво прави разликата при еднаквите дъсчици. Разлика в плътностите ли е, посока на шарката или пък анизотропност на скоростта на разпространение на звука. 17. Опитваме се СУБЕКТИВНО да намерим общото между еднаквите дъсчици. 18. След като намерим приликите и разликите на обшите за всеки вид качества, ги публикуваме във форума или го използваме с цел PROFIT Не претендирам за изчерпателност. Дори с голяма вероятност съм пропуснал важни операции, които са от значение. Например върху друга конструкция на инструмента, промяната може да е в съвсем друга посока. Не ме разбирайте погрешно. Сигурен съм, че има разлика. Особенно когато говорим за Hi-End. Твърдя обаче, че е изключително сериозно предизвикателство за не-индустриално производство и хора без поне едносеместриален курс по статистическа обработка на експериментални данни. Иначе просто ставаме жертва на поредната кампания за стригане на овце. И не за друго, а защото сме принудени да вярваме на неща, които практически не можем да проверим. Nuff Said П.С. За да избегнем излишни приказки и разясния свързани с личността на автора, аз съшо смятам че доста по-често съм при овцете. Пусти стаден инстинкт
  25. Подкрепям. Може би бих увеличил няколко пъти броя на параметрите Според мен е практически невъзможно да се направи А/В тест за различен материал на фингър борда например. А и е доста трудно, като на китарист, да не ти влияе реакцията на китарата. Според мен по-скоре се променя това което вади китариста, отколкото характеристиките на самата китара. Започва малко да прилича на разговорите за специалните кондензатори с електорлит съдържащ сълзи от девственица
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.