TranspereNT Публикувано Януари 4, 2011 Публикувано Януари 4, 2011 Здравейте,искам да ви питам първо отностно MXR DD 11 Dimebang Darrell камофлажния дисторшън дали е имитация на фирмата или китариста на пантера е свирил с него ?! Добра резачка ли е и има ли вграден noise surppros ?! И как поне малко да се доближа към звука на китарата на Пантера ?! Благодаря ви предварително. И ако някой знае по добра резачка от тази, но по същите критерии нека предложи. Цитирай
chris_barnes Отговорено Януари 4, 2011 Отговорено Януари 4, 2011 Не, китариста на Pantera не е свирил с него. Дадено камионче няма да ти даде звука на Pantera, просто защото не е само gear, ами и звукоизвличане Масивният звук идва от големи кабинети и усилватели. Всичко е реклама за феновете...(с тоя дист) Самият камион не звучи зле, ама нов е доста скъпичък. На твое място бих инвестирал в малко лампово комбо (примерно 30вата) на VMB и някой лампов предусилвател, като тези, които правят Metalhammer и Gregg Цитирай
Heartman Отговорено Януари 4, 2011 Отговорено Януари 4, 2011 Сигурно става и тоя дистър ама преди това ти трябва китара с ей тоя адаптер иначе няма да стане.А този дист мисля че е направен след смърта на Даймбег и е имитация на неговия. Виж Тук Цитирай
TranspereNT Отговорено Януари 4, 2011 Автор Отговорено Януари 4, 2011 Видях че е използвал MXR WZ 44 или нещо такова на Зак Лауд?? Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 4, 2011 Отговорено Януари 4, 2011 Зак Лауд??Кой е тоя? Иначе съм гледал клипче на Зак Уайлд (Джереми еди кой си),който използва овърдрайв на Бос пред изпържен лампов Маршъл,пък какво рекламира си е негов бизнес Цитирай
Yves Отговорено Януари 5, 2011 Отговорено Януари 5, 2011 Аз лично на какъвто и усилвател да набримча гейна на макс и EQ 8/0/8 все ми звучи като Пантера При цялото уважение към Даймбег, тона му не е нищо особено...даже да не кажа, че леко противен А тва камионче е прекалено преекспонирано като качества и като цена...както впрочем абсолютно всичко друго, на което пише Dimebag....поне според мен Цитирай
Kalmar Отговорено Януари 5, 2011 Отговорено Януари 5, 2011 Ами аз имам и педалчето DD11 и уа педала CFH и не мисля че са противни, нито пък преекспонирани. ) Особено Уа-то - много гъвкав със големи възможности от към различни настройки. Колкото до DD11, не се изказвайте неподготвени. Дисторшън педала е произведен преди смъртта на Даймбег, което значи, че със сигурност поне го е тествал и одобрил. Моя го купих февруари 2004, Даймбег беше убит на 8 декември същата година. Освен това за метъл педалчето се справя доста добре. Ако имаш пипане, китара с махагоново тяло и същия адаптер (Bill Lawrence L500XL), може да докараш нещо подобно на звука му от Пантера. Ако търсиш такова педалче, разгледай секцията Продавам. Имаше 2-3... Цитирай
hed Отговорено Януари 5, 2011 Отговорено Януари 5, 2011 Dimebag setup Мисля че няма да ти е много лесно. Най-достъпния ти вариант е да си качиш Guitar Rig 3 - там има доста сполучлива симулация на горната схема. Иначе някой по-горе каза че тонът на Dimebag не бил нищо особено - тонът му е убийствен особено във Vulgar Display и Far Beyond Driven, колосално постижение на геният Terry Date, между другото продуцирал още не една китарна банда, като например Prong и Deftones. (Dimebag няма заслуга за този сетъп, има интервю в youtube където споменава че дори не знае как му е вързана системата). Цитирай
Voodoo_MetaL_PK Отговорено Януари 5, 2011 Отговорено Януари 5, 2011 Зак Лауд?? лампов Маршъл Лампов какво??МаршЪл ли? Цитирай
Yo The Real Отговорено Януари 5, 2011 Отговорено Януари 5, 2011 С един Fullbore Metal доста по-лесно ще изкараш тона на Pantera, до колкото е възможно. Това педалче има така наречените "shitloads of gain", т.е. и гейна да е на нула ще звучиш по-тежко от Металика. Има си Scoop, така че това още повече ще ти улесни достигането до Пантеровия тон. Цитирай
synyster_vengeance Отговорено Януари 5, 2011 Отговорено Януари 5, 2011 С един Fullbore Metal доста по-лесно ще изкараш тона на Pantera, до колкото е възможно. Това педалче има така наречените "shitloads of gain", т.е. и гейна да е на нула ще звучиш по-тежко от Металика. Има си Scoop, така че това още повече ще ти улесни достигането до Пантеровия тон. Тоя Fullbore само за това става :D много ми е противен.... против всякакви норми!! Цитирай
Kalmar Отговорено Януари 6, 2011 Отговорено Януари 6, 2011 Зак Лауд?? лампов Маршъл Лампов какво??МаршЪл ли? Да, пич, точно така се произнася. И ударението е на "а"-то на Маршъл. Цитирай
Golema Отговорено Януари 16, 2011 Отговорено Януари 16, 2011 Тук са основните ефекти които ползва Dimebag: Цитирай
Recommended Posts