VSTi Отговорено Януари 5, 2011 Отговорено Януари 5, 2011 наложих си да изчакам с отговора си..... и се оказа, че това си е поредната говорилня, даже не знам защо темата вече не е там.... Едно е ясно - масово се приема че има вълшебни плъгини, и добрия звук зависи от това дали ги ползваш или не.... а моето допълнение е следното - НАЙ ВАЖНИЯ ПЛЪГИН Е УМЕНИЕТО ДА ЧУВАТЕ ТОВА, КОЕТО СЛУШАТЕ Цитирай
Sandman Отговорено Юли 27, 2011 Отговорено Юли 27, 2011 ...реших да създам настоящата, която евентуално при добро развитие, може да послужи на начинаещи колеги като отправна точка... ...Тук говорим не за звукова карта от 100 лева и супер кондензаторен "професионален" микрофон марка Берингер. Защото, ако първоначалният ви сигнал идва от лош източник, записан е с лош микрофон, минал е през супер миксера от 200 лева, каквито и еквилайзери да слагате, резултатът ще си остане трагичен... Да разбирам, че темата е за хора с много сериозна апаратура - микрофони Neumann, интерфейси - Metric Halo и пултове Midas, които, обаче, не знаят какви плъг-ини им трябват за да запишат нещо. Или аз нещо грешно съм разбрал? Според мен би било много по-полезно не само за начинаещи, но и за напреднали в темата да се пише кой точно кои плъг-ини използва като марка и да даде пример какво е направил с тях, за да може хората, които четат да се ориентират по-лесно в океана от софтуер за музика кой им допада и кой - не. На мен лично са ми трябвали години да подбера софтуера за всяко едно нещо, така, че да ми допоада най-много и той се свежда до точно 11 плъг-ина, от които 7 виртуални инструменти. И съм сигурен, че има още много, които биха ми допаднали много, но не знам за тяхното съществуване. Та си представям, някой, който от вчера е решил да се занимава, колко ровене, четене и слушане го очаква. Не знам - сигурно има много теми из форума именно за това кой какви VSTта ползва, но те са толкова разпръснати из разделите, че ти трябва мнооого време да ги намериш, а аз лично такова нямам, та да го губя из форумите. Успех с темата! (: Цитирай
synchu Отговорено Юли 27, 2011 Отговорено Юли 27, 2011 ^Цитираш мнение от 8 месеца... доста неща може да са се променили от тогава... Между другото Мидас (които са по-известни с концертните си конзоли, отколкото със студийните си такива) & Метрик Хало съвсем не са върха на сладоледа... Цитирай
Sandman Отговорено Юли 29, 2011 Отговорено Юли 29, 2011 Да цитирах старо мнение, но то е на този, който е направил темата, а от тогава на сам не видях нещо да се е променило. Влязох в темата точно, защото си мислех, че може да ми бъде полезна с предложения за плъг-ини, които не съм чувал а са яки - нямаше такива. За Midas и Metric Halo си прав - просто ги дадох като пример... Цитирай
misterj Отговорено Юли 29, 2011 Автор Отговорено Юли 29, 2011 Ами изводът е, че всеки си ползва нещо, което му харесва. Няма стандарти и темата е безсмислена. Ето, ти ползваш 4 плъгина и си напълно доволен. Други ползват 20 и все още търсят нови и нови. Така че, всеки да програмира, записва, миксира, мастерира и мастурбира както му е кеф Цитирай
Recommended Posts