Jump to content
Българският форум за музиканти

Prs Guitars


Arcturus

Recommended Posts

Докато разцъквах един сайт в който пише кой с какво свири, попаднах на 2 младежа от модерната метъл сцена, които бацат с PRS:

 

Francesco Artusato of All Shall Perish

 

francesco_artusato_002.jpg==> една от китарите му е Paul Reed Smith Custom 24 (въпреки, че на тази снимка не е с нея)

 

Mike Martin of All That Remains

 

mikemartin_guitar_rig_gear.jpg==> една от китарите му е Paul Reed Smith Custom 22 (въпреки, че на тази снимка не е с нея)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един безобиден въпрос доведе до спор - Е ли е пипал Хамет PRS, или не? Сигурно е пипал, даже сигурно има такава в колекцията си, а може и да не е една. И ако посвирва на такава какво - грях ли е? Интересно щеше да е да се прочете мнение на колега ползвал такъв инструмен, ама много бил скъп! И защо толкова скъп? Ами щото такава е политиката на чичо Пол. Щото не си дава съгласието на някой да му произвежда китарите с друго име. Поне не съм чувал, нито чел! Корейските били кофти. Ами кофти, ама са PRS. Все се надявам, някой с такъв инструмент да сподели впечатление!

А, и в този ред на мисли, сигурно никой собственик на PRS не си задава въпроса ментак ли е или не! Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз намерих снимката и се оказа... че това не е PRS. :( ESP е, а и не е баш във формата на PRS.

 

31950_394784825263_10212595263_4626479_7893676_n.jpg

 

P.S. А Кърк всеки може да го хули, че не може да свири, аз каквото съм чул и видял на 22 юни - в това си вярвам. :D Пък там имаше точно една грешка Кърка - във Fade to Black. Да не говорим, че след всяка песен свиреше по едно кратко и доста бързо соло. Човек, който не може да свири не би рискувал да не направи грешка.

Редактирано от Yo The Real
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз познавам 2 момчета дето имат PRS китарки. Виждал съм ги наживо, държал съм, ама не съм свирил с часове, за да кажа, че съм пипал и да имам преки впечатления. Това, което ми направи впечатление, е че тона йм е балансиран и доста плътен. Не знам какво общо има дали Кърк бил пипал, ми и да е пипал, и да не е - негова работа си е.

Айде за да допълня темата, ще посоча още един "модерен метъл" дето свири на няколко PRS китарки.

 

Dan Donegan of Disturbed

 

 

dan_donegan_2005_guitar_gear.jpg==> Paul Reed Smith Tremonti Model ; PRS Singlecut

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро и Ник Катанезе от Black Label Society им стана ендорсър...явно налазват модерната метъл сцена в търсене на нови клиенти :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

P.P.S: Yo The Real къде си видял Хамет да свири на нещо друго от ESP. Аа да и един Фендер в клипа на I Dissapear. Една от любимите ми групи и не знам, че Хамет е свирил с PRS. Напълно съгласен, импровизациите му са блус/джаз. :)

Снимка с PRS не можах да му намеря, макар че съм сигурен че съм го виждал - може и на клип да е било...

 

Но че свири само с ESP? Не.

С Jackson.

С Gibson.

С подобие на китара. :D

 

Попрекалих с офтопика тия дни... давам си почивка.

 

Добре де. Малко категорично казах че свири само с ESP, даже се сетих че съм го виждал с Гибсън-и и Джаксън-и. Просто знам, че ESP е една от главните марки китари, с които свирят Metallica.

 

@ВанКо Пашов - Леко си се пообъркал. цък

Инфо за китарите PRS и сериите цък Обърни внимание на секцията Student Edition (SE) models

 

Дам... Пообъркал съм се. Съжалявам. Мерси за ъпгрейта на информацията ми за PRS. :rockon:

 

Поздрави!

Ванко

 

P.S: Не е хубаво да се прави офтопик. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здравеите пичове. Това ми е първия пост тука. Почувствах се длъжен да споделя и аз за PRS. Тези китари са създадени за по-голяма гъвкавост и са нещо средно между Gibson LP и Fender Strat. Или с други думи звучат като Les Paul но са удобни като Stratocaster. Ако не се лъжа McCarty който е работил с Les Paul също е помагал при разработката на PRS, затова има и McCarty серия на PRS.

От 5 години притежавам PRS Custom 22 с по-дебелия гриф, честно казано не съм попадал на по-тънките. Отначало може да ви се стори странна но като посвириш един час и всички други китари ти се струват неудобни, много бързо се свиква и определено ръката ти не измалява бързо, също по дебелия гриф произвежда по-плътен тон и подобрява систейна, ако въобще може да се говори за недостатъци можеби това е бързината, не че не може да се свири бързо на този гриф но не е оптимизиран за shred като Ibanez например.

Що се отнася до серията SE, преди около година исках да си взема китара която да е сходна с ПРС-а защото другите ми две китари са тотално различни едната е с по-дълга мензура а другата по-къса от ПРС и отидох да пробвам SE, напълно откровенно ви казвам хванах я и даже не исках да свиря на нея, поогледах я и си я върнах на продавача. Не харесах че тялото и беше плоско без арка, грифът беше паралелен с тялото и просто си личи че е ефтина. Виждал съм и по-добри китари на тази цена.

Наистина PRS CE и нагоре са много красиви и солидни китари и си заслужават инвестицията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да кажа,че PRS правят изключително красиви инструменти, иначе не съм имал контакт с такава :whistle:

Ед Роман ги беше заплюл и заклеймил,че са изцяло направени от машина и затова не използвали абанос за фретбордите ,тъй като е прекалено твърд и при поставянето на прагчетата от така мразените от Ед машини се напуквал.Според него за марка с такова име и популярност е непростимо да използва гнусния палисандър,върху който дори и майсторски направеният инлей с дракони изглежда лошо:wacko: Добре ..може да има право...но пък същия човек оплю и китарите Гибсън и сега заради него гледам възможно най-нежно и внимателно да пипам голдтопа ми...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравеите пичове. Това ми е първия пост тука. Почувствах се длъжен да споделя и аз за PRS. Тези китари са създадени за по-голяма гъвкавост и са нещо средно между Gibson LP и Fender Strat. Или с други думи звучат като Les Paul но са удобни като Stratocaster.

 

Като бивш притежател на PRS Custom 24 и McCarty, както и на няколко Гибсъна и Фендера, искам да споделя личното си убеждение, че китарите ПРС, на пипане нямат нищо общо с със Стратокастер, както и със звука на Гибсън Лес Пол (поне двете, които съм имал, не мога да гарантирам за всички, но съм свирил с доста). Не че са лоши, напротив, но в името на обективността исках да уточня :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

Не че са лоши, напротив, но в името на обективността исках да уточня :)

От това което казваш разбирам, че предпочиташ Гибсън и Фендер пред ПРС, позволи ми да вметна, че всъщност това не е обективно а субективно мнение! Чест и почитание! Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Безспорен факт е че предпочитам Гибсън и Фендер, но обективното в изказването ми е, че ПРС не са на пипане като Фендер (конструктивно напълно различни) и на саунд - сериозно различни от Гибсън ЛП (визирам пробваните от мен и споменати по горе ПРС, не всички, някои евентуално биха могли да звучат близко до ЛП, специално сингъл кът без тремоло, но не съм свирил с такава, ) и в това няма нищо субективно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четох,четох и не издържах....

От 2002 г. имам PRS Custom 24,10 Top,a преди това /1995-1998/ само Custom /сега се водят Custom 22/ и то юбилейна серия за 10 годишнината.И досега не мога да си простя,че я продадох на един руснак.........Макар,че си свиря само за кеф и то доста рядко,и съм имал и Les Paul Custom и какво ли не друго,твърдя,че няма друга такава китара!! Някъде я наричаха "убиеца на Фендер", и да,различна е от Гибсън /вярвайте,че преди да взема PRS,за мен не съществуваше нищо освен Гибсон!/,но сега,ако ми кажат "избери само една китара",въобще няма да се замисля!Няма как да стане експеримента,някой противник на PRS да посвири поне 2-3 седмици с нея и после да говорим!И е истина,че поне 75% от всички елитни китаристи /без значение от стиловите им предпочитания!/ имат и ползват PRS.През 2002 смених модела,вдъхновен от факта,че и Jimmy Page цепеше с такава,даже взех същия цвят.

Всъщност,темата е необятна и личните вкусове имат значение,НО и в тази "мода" вървим 15-20 години назад!Повечето хора тук сега научават за тази марка,а дори в Румъния може да се купи от години.....

Е,цената е сериозна,реално съизмеримо с Гибсън е между 20 и 150% по скъпа.....и кой каквото да си говори за реклама,измама,разни търговски хватки и т.н. има защо! Поне защото тези,които са в "артист листа" на PRS,май не са по тъпи от нас.....С една дума,и по високо от Витоша има,и по дълбоко от Искъра има..........

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въобще не съм противник на PRS , но това не са моите китари, чудесно са изработени, но като звук, тези 2, които съм имал и тези още няколко на които съм свирил и свиря (последната вече от 5 месеца, явява ми се служебна) не ми допаднаха. Първия ми Гибсън беше Студио, реших да се ъпгрейдвам и с много мерак си купи ПРС Къстъм 24, мъчих я няколко месеца и я продадох без всякакво съжаление (и с облекчение, че съм успял на прилична цена), след което се насочих към ЛП Стандард (имах и една Гери Муур по трасето), от които също смених няколко, докато се спра на настоящата ми. Истина е, че ПРСа беше много по добре изработен от среден сериен Гибсън, но що се отнася до саунд, няма много общо. А вече на кой какво му харесва си е въпрос на вкус.

 

А че ПРС били убиец на Фендер си е пълна глупост (без извинение) двете китари нямат нищо общо, нито като конструкция, нито като материали, нито като звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Естествено че PRS звучат и се усещат като PRS. Като казах че "...звучат като Les Paul но са удобни като Stratocaster" е ясно че генерализирам за хората които не са свирили на тях. Които притежава PRS не му трябват моите обяснения. Между другото това го прочетох в статия за PRS и до някъде съм съгласен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честита Баба Марта!

Като се опасявах от оплюване по "стар български обичай",нямах предвид предпочитанията на който и да е,на последно място на Колю К.Съжалявам,ако съм обидил някого.НО той е прав,а именно адаптерите Драгон 2,с които са повечето от последната генерация инструменти и според мен просто нямат "идентичност"...Твърде безлични за толкова пари.И още едно НО - това,че могат да се купят всички модификации,с изключение 1957/2008,които за радост имам /поне така са ме информирали - не съм от хората,които разглабят,ъпгрейдват и т.н.Мисля,че това няма да ме направи по добър музикант.../Сведущи чуждоземни китаристи са ми обяснявали,4е PRS CUSTOM e единствения инструмент в света,който с различни пикъпи е абсолютно различна китара!!Не съм опитвал и не го твърдя,но категорично твърдя,че 100 пъти по важен е човека зад китарата!!Покрай тази дискусия се поразрових и установих,че чифт пикъпи 1957/2008 се продават /само при наличие на съсипан инструмент/ за 800-900$ !!!

А иначе с най голям кеф бих искал да имам още 5-6 инструмента,начело с Гибсон,разбира се...То кой ли не иска?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.