Jump to content
Българският форум за музиканти

maynard

новаци
  • Мнения

    2
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

maynard's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. maynard

    Prs Guitars

    Естествено че PRS звучат и се усещат като PRS. Като казах че "...звучат като Les Paul но са удобни като Stratocaster" е ясно че генерализирам за хората които не са свирили на тях. Които притежава PRS не му трябват моите обяснения. Между другото това го прочетох в статия за PRS и до някъде съм съгласен.
  2. maynard

    Prs Guitars

    Здравеите пичове. Това ми е първия пост тука. Почувствах се длъжен да споделя и аз за PRS. Тези китари са създадени за по-голяма гъвкавост и са нещо средно между Gibson LP и Fender Strat. Или с други думи звучат като Les Paul но са удобни като Stratocaster. Ако не се лъжа McCarty който е работил с Les Paul също е помагал при разработката на PRS, затова има и McCarty серия на PRS. От 5 години притежавам PRS Custom 22 с по-дебелия гриф, честно казано не съм попадал на по-тънките. Отначало може да ви се стори странна но като посвириш един час и всички други китари ти се струват неудобни, много бързо се свиква и определено ръката ти не измалява бързо, също по дебелия гриф произвежда по-плътен тон и подобрява систейна, ако въобще може да се говори за недостатъци можеби това е бързината, не че не може да се свири бързо на този гриф но не е оптимизиран за shred като Ibanez например. Що се отнася до серията SE, преди около година исках да си взема китара която да е сходна с ПРС-а защото другите ми две китари са тотално различни едната е с по-дълга мензура а другата по-къса от ПРС и отидох да пробвам SE, напълно откровенно ви казвам хванах я и даже не исках да свиря на нея, поогледах я и си я върнах на продавача. Не харесах че тялото и беше плоско без арка, грифът беше паралелен с тялото и просто си личи че е ефтина. Виждал съм и по-добри китари на тази цена. Наистина PRS CE и нагоре са много красиви и солидни китари и си заслужават инвестицията.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.