Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Абе ruok, ти не ми ли видя поста, 2ри пост в темата мисля, че беше.Щом той е тазгодишният (или за момента, не съм сигурен), значи има и конкурс.Не може ей така да излезне и да каже 'хора, аз съм най-бързият', нали?

• Отговори 39
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
Абе ruok, ти не ми ли видя поста, 2ри пост в темата мисля, че беше.Щом той е тазгодишният (или за момента, не съм сигурен), значи има и конкурс.Не може ей така да излезне и да каже 'хора, аз съм най-бързият', нали?

Напротив .. МОЖЕ ! Точно и поради тази причина питам, защото смятам, че лъже! И моето мнение е, че не може от толкова китаристи, които аз познавам, той да е единственият, който знае и участва на такъв конкурс. :greenangel:

Отговорено (Редактирано)

Темата прерастна май на кой му е най-дълъг ... инструмента! Стига! Има бързи, има и технични. Да се пакажат! До тогагава ...

П.С. : Македонец е най-бързия китарист! Не го ли разбрахте! Само, че македонците още не са изобретили толкова бърза камера да го заснеме!

Поздрави!

Герги

Редактирано от Георги Тотев
Отговорено

Най бърз барабанист има как да се засече теоретично, ама китарист... то и аз съм китарист, от детската градина и тия конкурси винаги са ме забавлявали много. Представляват камара нахъсани музиканти, които започват да си мерят, мерят ... и на края се почва един безсмислен спор, кой всъщност е най-бързия. Така, моя учител казваше: "Лесно се свири бързо, но трудно се свири бавно" вие сами намерете логиката в това, аз съм я открил и си е за мен. Музиката не е конкурс, или някакво състезание, тя си е просто музика, това как всеки един от нас я разбира е друга тема. Но винаги ми е било много забавно, хайде сега кой е най бърз? :girl_witch:

Отговорено

Извинявам се за офтопика, защото идея си нямам дали има конкурс за най бръз китарист

Така, моя учител казваше: "Лесно се свири бързо, но трудно се свири бавно" вие сами намерете логиката в това, аз съм я открил и си е за мен

Съжалявам, но това е пълна демагогия и е едно от най глупавите клишета, които се срещат из китарните среди. Да се свири зле (неконтролирано, неартикулирано, неритмично, с лош тон и най вече не в контекст, а просто по пръстовки и с най ниско съпротивление, тоест най лесни), наистина е лесно, но това няма нищо общо с качественото свирене в бързи темпа, където истинското предизвикателство е в артикулацията, точната ритмика, пулсацията, звукоизвличането и тн, както и свиренето на неудобни за китара фрази.

И бавно и бързо се свири еднакво трудно, двете неща предлагат разлчни предизвикателства за свирещия и то в зависимост от контекста (стил и свързания с него груув, фразиране, микро и макро ритъм, тон и тн)

Да се прави конкурс за най бърз китарист е пълна глупост, просто защото освен бързината на свирене играят и всички по горе изброени фактори, които всеки владее и използва на различно ниво. Тоест една оценка би била супер сложна и субективна

Иначе, ако някой се пали на примитивно ниво, най лесния начин за засичане е;

Настройва се един дилей да повтаря на точно 1 сек, свирим бързо (и лошо) колкото можем и след това слушаме, какво (и как) сме изсвирили. Като бях на 19 го правих този трик най редовно и я бях докарал до 14 тона в секунда, на права гама ми минор. Това, разбира се си е малоумно забавление и нищо не показва, освен че може да се смутолеви някак гама в две октави за 1 сек, без оглед нито на качество нито на приложение

Отговорено

...Най-бързият китарист е този,който не си е платил сметката от четири малки водки и две бири и е успял да се измъкне без да го хванат!!! Ясно!?!

Отговорено
...Най-бързият китарист е този,който не си е платил сметката от четири малки водки и две бири и е успял да се измъкне без да го хванат!!! Ясно!?!

А точно така колега. Напълно съм съгласен с теб. :greenangel:

Колеги вместо да си губите времето с безсмислени спорове, вземете седнете и свирете.

Отговорено

^Ма аз докат се докарам да залитам не моем да свирим вече.. старост - нерадост :o

Бисер Рачев,който е в класацията за бързаци ми викаше "бавната ръка" по аналогия с Клептън и това без грам подигравка,винаги ме е представял на негови приятели като як рок/блус китарист (щото сме в един квартал,и се познаваме).

Бързото свирене не трябва да е самоцел ,както и музиката не е спорт.Според мен трябва да овладееш/осъзнаеш мелодията,която искаш да изсвириш преди демонстрацията на техника.

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.