fLiSk Публикувано Декември 6, 2010 Публикувано Декември 6, 2010 Накратко ситуацията е следната. Имам нужда от нещо по-непретенциозно (разбирайте не говорим за пулт с лаптоп и тн а нещо малко и компактно), с което да записваме репетиции. Не ми е нужно страхотно качество на звука, тъй като ще се ползва само за маркиране на идеи, но пък искам да звучи доста по-добре от микрофон на телефон или лаптоп. Знам че има добри дигитални "диктофони" напоследък, които вършат такава работа и даже записват и многопистово, само че не съм ориентиран добре в марките/качеството/цената. За да не отплуваме в предложенията прекалено, бих казал че горната граница на това, което бих платил е около 500 лв. - това разбира се е +/- според това което предлага съответната играчка Чакам съвети ! Цитирай
Свилен Бас Отговорено Декември 6, 2010 Отговорено Декември 6, 2010 Вече съм във втора банда, в която проблемът се решава по този начин -http://www.thomann.de/gb/zoom_h2.htm и съм особено впечатлен. Цитирай
fLiSk Отговорено Декември 6, 2010 Автор Отговорено Декември 6, 2010 Вече трети път ми ги споменават точно тези - има ли ги някъде в бг в наличност да ги погледна, или да ровна от другаде ? Цитирай
doc Отговорено Декември 6, 2010 Отговорено Декември 6, 2010 http://www.visiarts.net/catalog/index.php?...acturers_id=284 Тук го има. Цената му май излиза точно толкова, колкото с доставката от thomann. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Декември 6, 2010 Отговорено Декември 6, 2010 ^ Е да, ама Динакорд вече внасят от Томан (на немските цени), без да плащаш доставка Цитирай
anadem Отговорено Декември 6, 2010 Отговорено Декември 6, 2010 Във Фактор като по-официални вносители по едно време имаше, но не съм сигурен дали не са свършили ... звънни им да питаш . Алесис имат подобна още по-нискобюджетна версия, има и едно миниатюрно зуумче иначе и аз точно за H4 ти говорих ... замислил съм се сериозно и аз, но съм поставил лимит само един коледен подарък и май на това няма да му дойде ред . Цитирай
Icarus Отговорено Декември 6, 2010 Отговорено Декември 6, 2010 +1 за зуума. Изглежда много стабилна играчка и я бях заглеждал доста. За жалост много надхвърля свободния ми бюджет и скоро няма да ми я докопат ръчичките Цитирай
blr Отговорено Декември 6, 2010 Отговорено Декември 6, 2010 Ako целта е само документиране не идеи от репетиции, 500 лв е твърде много според мен. Един минидиск рекордер на старо за 60-70 лв и що-годе свестен микрофон ще свършат перфектна работа. Аз и до ден днешен си скубя костата загдето си продадох цялото MD оборудване. Цитирай
anadem Отговорено Декември 7, 2010 Отговорено Декември 7, 2010 Моя грешка - алесиса не бил толкова нискобюджетен, защото предполага наличието на iPod а и е 16 бита, ако това има чак такова значение в случая. Zoom H-1 обаче изглежда супер симпатичен, лично аз в 2010-а декември месец с мини диск носители не бих се занимавал ако нямам вече налична техника. H4 не е евтин, но в никакъв случай не е просто диктофон . Цитирай
разбойник Отговорено Декември 7, 2010 Отговорено Декември 7, 2010 Zoom H2 върши добра работа. В бандата имаме и H4, който въпреки, че е по-качествен е доста по-претенциозен като позициониране в малки помещения (репетиционната ни е около 10-12 кв. м. с нисък таван), докато Н2 дава по-добър баланс на инструментите без да се налага да си променяме нивата специално за запис. Предложението на blr е добро, но трудно се намират MD рикордъри в последно време. В предишна банда записвахме репетиции с мини диск (вместо микрофон използвахме компактните слушалки с които се ползваше плейъра ) и резултатът беше доста добър. Ето тук може да се чуе запис от репетиция, правен по описаната висока технология, песента се казва The Universe: http://www.myspace.com/jegabg Кондензаторните микрофони ловят в много по-голяма степен акустиката на помещението, а и често са по-чувствителни към претоварване, докато подобен динамичен вариант е екстра за работни записи от репетиция. Цитирай
bgmttt Отговорено Декември 7, 2010 Отговорено Декември 7, 2010 (Редактирано) Това е запис на репетиция с Tascam GT-R1. Освен че записва, може да забавя записа, да лупва части от него, да записва китара върху записа, да слага ефекти, да транспонира тоналностите, има ритъм тракове, здрав е и е дуракоустойчив. Със слушалки можеш да си свириш в хотела или на плажа. Горещо препоръчвам! Редактирано Декември 7, 2010 от bgmttt Цитирай
Recommended Posts