deadman_walking Публикувано Ноември 28, 2010 Share Публикувано Ноември 28, 2010 Здравейте, заех се с направата на педал борд и стигнах до бруталния проблем за захранването на камиончетата. Изчетох доста неща от форума ( и не само от този), но така и не успях да разбера, кой е по удачния начин на захранване,един общ адаптер или за всеки ефект отделно захранване? П.П. Да дам и малко пояснения за педал борда. Ще е с 11 ефекта, като за общо захранване , намерих един адаптер- PAA045E- 9V 5.0A, който според моите изчисления ще стигне да захрани всички камиочета. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ciriljhonson Отговорено Ноември 28, 2010 Share Отговорено Ноември 28, 2010 (Редактирано) Вероятно причината да се спреш на посоченият вариант е чиста финансова, има обаче някои практични моменти с които трябва да се съобразиш. Например, дали всички ефекти са с еднакво напрежение и поляритет. Има ефекти които работят по-добре или поне различно на по-висок волтаж, това обаче трябва изрично да е упоменато в инструкциите за експлоатация на производителя. Друго за което се сещам е свързано с шум, Groud loop проблем, когато масите течат в кръг и се получава брум. С няколко думи, ако имаш възможността купи си качествен power supply, които определено ще има повече гъвкавост и достойнства. Ще си позволя да ти предложа, да се свържеш с Nikifena и попиташ за неговият Power box или да се поровиш ето тук и след това решиш какво да правиш по нататък. Опция с посоченият от теб адаптер, захранващ 11 ефекта не мисля че е удачна. Редактирано Ноември 28, 2010 от ciriljhonson Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 28, 2010 Share Отговорено Ноември 28, 2010 Добрата новина е, че можеш да го направиш по-функционален и безшумен от повечето купешки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Ноември 28, 2010 Share Отговорено Ноември 28, 2010 Най-добре ще е да дадеш списък с ефектите, които ще се помещават на борда, но почти сигурно е, че 5 А е ненужно много и само ще направи борда по-тежък и скъп. Относно отделните захранвания и проблемите с ground loops, тази тема ще ти бъде от полза http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=87383 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 28, 2010 Share Отговорено Ноември 28, 2010 Амперите на фона на общата тежест не тежат толкова, а и винаги може да го подмени. Аз бих заложил на два еднакви за надеждност. Всъщност би направил и още работи като обща екранираща площ отдолу, по-специални пач кабели и индивидуални филтри в захранването на всеки ефект. Ники Фена добре е разяснил нещата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
deadman_walking Отговорено Ноември 28, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 28, 2010 Причината да използвам един от двата варианта който съм посочил в първият пост е чисто финансова- просто с това разполагам в момента. След малка консултация с мой колеги (занимавам се със хардуер и сервизиране на компютри), бях посъветван да използвам едно общо захранване, за да може масата да е обща, което би ми спестило излишни ,,брумове,, . Линковете, и мненията който споделихте ми бяха полезни, и ме наклониха към два варианта. 1. Все пак ще опитам първо с един адаптер- въпросният 5 амперов. 2. Варианта в корпуса на педал борда да вкарам разклонител и да захраня ефектите с три адаптера 9V 500mA , което решение наподобява първия вариант, но да изглежда като тази схема:http://nikifena.muzikant.org/nikifena/grou...0loop/4loop.gif Подредбата на педал борда трябва да е следната: Wah pedal (Beringer Hell Baby) -> Compresor(все още не закупен) -> Overdrive (Digitech Bad Monkey)-> Distortion(DOD Grunge)->Ultra Shifter/ harmonist (Behringer US600)-> Ultra phase shifter (behringer UP100) -> Dynamic wah/ human voice (behringer DW400) -> Digital Delay (behringer DD100) -> Ultra Chorus (behringer UC100) -> reverb (незакупен) -> noise gate ( незакупен). Това е като схема , смятам да документирам целия процес и да го ,,постна,,. Благодаря на всички за насоките и идеите . Ще е хубаво ако имате още съвети или препоръки да споделите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 1, 2010 Share Отговорено Декември 1, 2010 Бери-тата ще ти вкарат толкова шум, че няма нужда да се безпокоиш толквоа за захранването... Спомням си като си играх един път с педалборда на Босс с 6 Босс ефекта каква кумулация на гнусни смущения имаше... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MaPuHcKu Отговорено Декември 1, 2010 Share Отговорено Декември 1, 2010 ^^ Зачети пак обясненията на Nikifena тук: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=87383 Човека изрично е обяснил и показал нагледно как въпреки - или направо поради - общата маса се получават брумове. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Декември 1, 2010 Share Отговорено Декември 1, 2010 Бери-тата ще ти вкарат толкова шум, че няма нужда да се безпокоиш толквоа за захранването... Спомням си като си играх един път с педалборда на Босс с 6 Босс ефекта каква кумулация на гнусни смущения имаше... Е, вярно, че повечето Берита са осезаемо по-шумни от оригиналите, от които са крадени, но това не е причина да се правят компромиси със захранването и да се вкарва още повече шум. В крайна сметка се предполага, че един по един ще бъдат заменяни с по-качествени педали на същият борд. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
deadman_walking Отговорено Декември 1, 2010 Автор Share Отговорено Декември 1, 2010 (Редактирано) ^^ Зачети пак обясненията на Nikifena тук: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=87383 Човека изрично е обяснил и показал нагледно как въпреки - или направо поради - общата маса се получават брумове. Да, четох ги многократно, и все още обмисля на кой от неговите варианти да се спра. Но имам и една друга идея ( все пак съм твърдоглав ,,хардуерист,,) , но ще я споделя само при успех. По отношение на педалите , с течение на времето смятам да ги заменя с по-добри и дори се замислям за рак, но да изчакаме да мине ,, кризата,,. Въпреки, че както казва кандидат президента Сашо Дойнов ,, - Я, от къ сам се родил се сме в криза,, Редактирано Декември 1, 2010 от deadman_walking Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts