Tesarakt Публикувано Ноември 26, 2010 Share Публикувано Ноември 26, 2010 Здравейте, клавиристи С молба за съвет. Дъщеря ми е на 7 години и от един месец посещава уроци по пиано и солфеж. Искам да и взема инструмент, на който да се упражнява, но и да е достатъчно съвременен за да го включи към РС, ако пожелае след някоя и друга година. Бюджета ми е до 500 лева, но мога да се инвестирам и още малко, стига да си заслужава Отскоро имам едно малко пултче СаундКрафт , но предпочитам синтезатора да има собствени колонки, за да може тя да си свири когато реши и да се готви за уроците, без да има нужда от моята помощ за влючване на кубе, пулт, жакове и т.н Ходих до Динакорда на 5-те кюшета и до новия магазин на Стаг, но ми се иска и вашето мнение. С голяма радост бих приел предложение и за втора ръка, запазен инструмент. Очаквам коментари с нетърпение ....понеже Коледа наближава) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrdds Отговорено Ноември 26, 2010 Share Отговорено Ноември 26, 2010 (Редактирано) Ако смятате детето ви да се развива с пианото е хубаво да купите истинско акустично пиано.Ако пък нямате възможност да сложите вкъщи живо пиано тогава аз бих предпочел ел пиано пред синтезатор.Особено с бюджета,който имате избора се ограничава. Ако аз избирах вместо вас бих взел M-Audio ProKeys 88sx .Принципно е миди клавиатура,но има 6-7 бленди и може да свири самостоятелно.Между другото двете пиана,които има (grand & soft) са много добри и звучат страхотно за парите си. Цената на това нещо е около 500лв,в зависимост как и от къде го намерите.Има USB и се продава със разни софтуери за комп. Клавишите са по тежки от на синтезаторите и се доближава повече до пианото,има и 88 клавиша (в сравнение с 61 на ширпотреба синтовете),така,че според мен това решение най би ви подхождало за момента. За съжаление няма колонки и за да го чувате трябва миксер,стъпало или активни колони. П.П Прегледай тази обява за това ел пиано http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=92569 Редактирано Ноември 26, 2010 от mrdds Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
soundcraft Отговорено Ноември 26, 2010 Share Отговорено Ноември 26, 2010 И това може да е от полза: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=92580&hl= Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Ноември 26, 2010 Share Отговорено Ноември 26, 2010 Тая тема е дъвкана сто пъти. Ако искате детето ви да се научи да свири на пиано добре, му купете или акустично пиано (има и по 300лв на старо), или електронно пиано с тежки клавиши. Всичко друго е компромис. Дори електронното пиано е компромис и макар до скоро да твърдях обратното, сега знам, че акустичното пиано е истината и се радвам, че съм изградил първите си 10 години свирене на хубаво и добре поддържано немско акустично пиано. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lindy Отговорено Декември 7, 2010 Share Отговорено Декември 7, 2010 CyberGene е изчерпал темата. Всичко друго освен акустично пиано е компромис. Това разбира се, ако искате дъщеря ви да се занимава професионално. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlueZone Отговорено Декември 7, 2010 Share Отговорено Декември 7, 2010 Аз също съм почитател на акустичните пиана и на лека клавиатура не мога да свиря като хората, обаче има и един друг проблем, който не е за пренебрегване: Поради наличието на напълно олигофреничен и агресивен съсед, не съм докосвал пианото си от близо 4 години, защото изрода всеки път, когато ударя един акорд, ми праща или полиция или биячи, въпреки че закона в случая е на моя страна (все пак всички сме наясно в коя псевдо-държава живеем и какво е спазването на законите). При това положение е добре да се помисли дали няма наличие на такива образи преди да се взима акустично пиано. Иначе напълно подкрепям CyberGene Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Декември 7, 2010 Share Отговорено Декември 7, 2010 За съжаление и аз имам такива съседи и се принудих да свиря на дигитални пиана, откакто дойдох в София Напоследък мислим с жената как да си купим някаква къщичка в близост до София, където (покрай всички други положителни неща на живеенето в къща) се надявам да мога и пак да си свиря на акустично пиано както едно време. Ех, мечти... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emo_tion1 Отговорено Декември 7, 2010 Share Отговорено Декември 7, 2010 Айде да се оплача и аз- вместо да свиря на пианото вкъщи, в момента го използвам за нещо като маса и отгоре съм си сложил лаптопа от който пиша в момента, ама така е какво да се прави, като живея в панелка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dedo pop Отговорено Декември 7, 2010 Share Отговорено Декември 7, 2010 Пианото си е пиано. Така е. Обаче, аз се падам родител, не съсед. И въпреки това вече почвам да сдавам багажа. В ушите си чувам само гами, арпежи, етюди, пиеси. Особено, ако има някой кофти пасаж и почне да го повтаря. А сега пред мен стои проблемът с намирането на необходимите пари, за да намеря читаво немско пиано. Да ползвам темата, за да попитам: читаво немско пиано за сериозно учене на какви пари може да се намери? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RaverWild Отговорено Декември 23, 2010 Share Отговорено Декември 23, 2010 Вие хора сте щастливци - болшинството музика за пиано е направо тиха в сравнение с ударната. Какво да кажа аз, като исках барабани? Няма нищо по-красиво от акустичния звук. Но като не ми се занимава със съседи, изобщо не ми мина през ум за акустични барабани, ем по-евтино щеше да дойде, няма как - взех електронни. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dedo pop Отговорено Декември 23, 2010 Share Отговорено Декември 23, 2010 Днес си играх 1 час да накарам синтезатора да извади приличен звук на пиано. Получи се със софта Pianoteya и то след допълнителни настройки. И пак е далеч от истинското пиано. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts