BlueZone Публикувано Ноември 21, 2010 Публикувано Ноември 21, 2010 Представям ви Алекс Нушев - човек, който според мен има доста какво да каже по музикални въпроси Дерзайте Цитирай
CyberGene Отговорено Ноември 23, 2010 Отговорено Ноември 23, 2010 Към Алекс Нушев, понеже за съжаление не го познавам и не съм го мяркал като че ли из форума - ако може да се представи: къде е свирил, каква музика свири, откога се занимава с музика и т.н. Цитирай
anadem Отговорено Ноември 23, 2010 Отговорено Ноември 23, 2010 (Редактирано) Тук май ти се очертава най-активното ти писане във форума досега : Кои от активно свирещите авторска музика БГ групи ти харесват? Нова песен или албум, който напоследък те е впечатлил като ниво на продукция? Вече има поне 2 албума смесени изцяло In The Box печелили грами за Best Engineered Album (Non-Classical) - така ли виждаш бъдещето или при възможност би работил смесено с хардуер за по-важните неща или пък изцяло Out Of The Box? Има ли изобщо смисъл от подобни дискусии кой как работи ? Свирене, тракинг, аранжиране, смесване, преподаване - кое ти носи най-голям кеф? Любим плъгин в момента? Засега стига толкова Редактирано Ноември 23, 2010 от anadem Цитирай
alexnous Отговорено Ноември 24, 2010 Отговорено Ноември 24, 2010 ....ХА :-)...Хелоу "-) Първо да се представя..... Почнах със цигулка на 6....после към 7-ми клас ме хванаха лудите и почнах да бича класическа китара....4-5 години по-късно разбрах че баса ме кефи...и в групите си свиря бас..... Първата ми "официална" група беше "Агресор"...издадохме МС "Поглед назад в бъдещето" през 94-та. Продадохме 3-4 хиляди копия :І))))))))...майтап...даже имаше и пиратски черно бели касети..... По-натам към 96-та почнах да се появявам тук-таме на фестивали по китара...(тук-там награди) ...и там някъде ме приеха в академията ТКДФ - исках да уча тонрежисура....може би тук започна некъф циклаж... ..записах я, и като видях че нещата не са такива, каквито трябва да бъдат записах и композиция и се кефих максимално.....голям кеф беше.... ...докато вървеше академията, ходих да бачкам по студия, да свиря насам - натам, ....и преподавах.... ...с днешна дата помагам на доста изпълнители с аранжименти, записи, пост-продукция.....и си имам едим курс "в читалището" ...доста хора го знаят...:-) ...това е накратко.....при конкретни въпроси бих се радвал да отговоря по-подробно....:-)))) Цитирай
alexnous Отговорено Ноември 24, 2010 Отговорено Ноември 24, 2010 ...ох...колега....много неща ми харесват, и не мога да назовавам имена... ...но, евала на всички бг групи, които съумяват да създадат адекватна авторска музика,,,в момента това (адекв.) е много трудно, защото слуховият опит на слушателите е много капризен и залят от терабайти информация.... ...за парчета, които са ме впечатлили като продукция.....ххххмммм...доста са....и не съм сигурен дали обхващам добър периметър...но от последните 2-3 години има 4-5 парчета на MJ които направо ме хвърлят към самоубийство,,,последния албум на Серж от Систем... е лудница....иска ми се да съм част от тези продукции като сгъвач на кабели или разписвач на щимове например....(всъщност ми се иска много повече) ....In the Box: 100 % вярвам че крайният ДОБЪР продукт е във музикалността на твореца и неговото въображение: и съответно той си решава дали да го прави "in the bоx" или не. Тук мога да напиша цял роман, но ако погледнем на нещата по-локално..ами....хммм...за по-сериозни продукции отивам в голямо студио, записвам си барабаните, рентвам Neumann със Siemens tube преамп ....и след това нещата пак са "'In the box"....иии...мешаме и ръчкаме.... ...за бъдещето: вече всички ръчкат. На повърхността обаче излизат нещата с по-силно и оригинално послание а не с "мастеринг в USA"... ...иначе съм твърд антифен на аудиофилизма, дотам, докъдето той не започва да има смисъл...т.е. някъде по форумите като прочета че като си сложа еди какъв си кабел и ще получа сексуално разтваряне на 11 kHz ......нннееее...имаме уши, извинете..... ...нооо...се кефя когато пратим някое парче експериментално за микс или мастер в чужбина, особено ако стане по-добре от нашия резултат,,,ах...кеф че някой може да мисли по-комплексно....(не казвам че има по-хубави колони...то е очевиден факт).... ...за преподаването миксирането и т.н. е много сложен въпрос,,,и отдавна ме мъчии, че не мога да се фокусирам в едно от тях, но то си има финансово обяснение,,, ...най-яко ми е когато трябва да правя ново парче....това е N1.... ....но най-сигурен се чуствам, когато преподавам, защото там имам най-много опит....и....там винаги кръга е неизчерпаем...например..ако дойде ученик и каже : "...изкопах ей тия парчета от тая школа (а аз несъм и помирисвал какво има в нея)" аз ще му кажа: "ок...нека ти помогна зсаедно да изкопаем цялата....."....случвало се е .... любимият ми плъгин в момента e "SPL Passive"....лудница е....отдавна мечтая за меки...меки...хххммм....меки...10 kHz .... Цитирай
musicman Отговорено Ноември 25, 2010 Отговорено Ноември 25, 2010 Агресор ми звучи познато Сигурен съм, че с тогавашната ми група - Узурпатор сме свирили някъде Алекс, кога ще напишеш книга ? Има ли нещо което винаги правиш когато записваш или миксираш? Има ли книга, която е винаги на бюрото ти? Цитирай
bustard Отговорено Ноември 25, 2010 Отговорено Ноември 25, 2010 http://vbox7.com/play:2de1e382 Нещо намерих за Агресор^ Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Ноември 25, 2010 Отговорено Ноември 25, 2010 ...иначе съм твърд антифен на аудиофилизма, дотам, докъдето той не започва да има смисъл...т.е. някъде по форумите като прочета че като си сложа еди какъв си кабел и ще получа сексуално разтваряне на 11 kHz ......нннееее...имаме уши, извинете..... Цитирай
TONY Отговорено Ноември 25, 2010 Отговорено Ноември 25, 2010 Постни някои снимки с Агресор. С Ангел и Благой бяхме близки приятели. 100% съм те виждал в бомбенхагел-а, но сега не мога да се сетя. Хоп, сега видях, че има клип в бокса... Цитирай
alexnous Отговорено Ноември 25, 2010 Отговорено Ноември 25, 2010 ....хаха....да често прекарвахме в бомбенхагела...ами аз свирех с тях след 94-та....май че единствената фотосесия, която имаме е с едни средновековни доспехи....беше много яко....по-натам в годините поддържахме връзка само с Блажко....имахме и доста шантави проекти с него...та тези снимки аз ги нямам...но ще пиша на Б. ако има нещо да прати насам.... ....не знам кой клип си гледал, но ако е "Времето" - там свири Владо - предишния басист (не го познавам).... ..много се кефех на Пецо...някак си аз бях бебето в групата и той ми създаде представата за свирене на барабани....свирехме и Турския марш на Моцарт с две каси... Цитирай
alexnous Отговорено Ноември 25, 2010 Отговорено Ноември 25, 2010 ...да...сигурно някъде сме свирили..... Книга ще напиша, когато почуствам че има какво да кажа различно. Въпреки че съм почнал да работя по дисертация ("Метроритъма в популярната музика. Аспекти на аранжимента"), нещата там малко се разреждат, защото динамиката на времето изпреварва скоростта на моите разсъждения :-)...И за да стане трябва да се фокусирам само в това. Преди години имах настолна книга - да: "Mixing Engineering Handbook" на Оусински. Много я харесвам защото не налага точни праметри. Понякога я отварям за да си преглеждам таблицата за дължините на ревербите в определени темпа. Иначе имам много книги (от истинска хартия). С днешна дата е абсурд да се бачка по книга. Последните 1-2 години смесвам с "reference". T.e. слагам в мултитрака нещо, което съм сигурен че звучи добре. Това което следвам от референса са две неща: ако стилово пасва на настоящия микс следя да постигна подобен punch в областта на ниските (тва го научих от Bobalan btw....той го чекваше с мултибенд). Това понякога се постига трудно. Другото което търся е да постигна подобно усещане за дълбочина и въздействие. Това улеснява нещата....много колеги по белия свят работят така. Другото, което правя в последно време (наложено от бързината, с която трябва да се действа) е че смесвам с подреден мастер-чеин. Това противоречи на всички правила !...Но става по-лесно и бързо. Пък и първото изплюто демо вече има RMS, който се харесва на клиентите...въобще това с клиентите е дълга тема....днес например...дойде един певец...носи ми синбека на флашка...аз се загледах...хмм..Emtec....похвалих му флашката, след което като чухме малко от инструментала на монитори той възкликна: "....леле тая флашка верно страхотно звучи...не съм сбъркал...." По време на запис е много важно настроението на изпълнителя....Имам си една папка с бисери в която складирам неща казани пред микрофона. И ако изп.е кисел му пускам няколко. Веднъж бях пуснал и тук (разбира се - съгласувано с "авторите"), но някой възкликна че не е ок да се постват неща от кухнята....иначе има истински шедьоври. Другото което винаги правя е "историята" с групите на мишпулта (виртуалния)...ако един микс е добре подреден физически, то той започва да се подрежда и в главата...и съответно започва да звучи подредено. Другото, което обичам, е да пиша акустични инструменти с овърхед. Често акустична китара пиша с един директен+ОH+DI от електрониката (ако има такава) - т.е. 4 канала. Въобще...експерименти всякакви...стига да има възможност.. Цитирай
Басурендер Отговорено Ноември 25, 2010 Отговорено Ноември 25, 2010 1. Какво ти е мнението за "униформата" за метъл феновете - кубинки , кожи, гривни . Може ли един истински фен да бъде в костюм..примерно 2. Харесва ли т Qween & Paul Rodgers ? 3. Имат ли бъдеще смесени в поколенията групи като Them Crooked Vultures 4. Дразни ли те когато слушаш музика с лошо качество? Цитирай
alexnous Отговорено Ноември 25, 2010 Отговорено Ноември 25, 2010 ...аааа...сега виждам че някой е постнал албума в бокса....е баси якото: http://vbox7.com/play:7aa038d9 ...ама дръмера Пецо е машина.... Иначе сега бачкаме с бандата: Pro.Feel - май всички са ни съфорумници..особено El Ninyo...който е доста активен тук....колко се променяме хората...зае_и... Цитирай
SGEORGE Отговорено Ноември 25, 2010 Отговорено Ноември 25, 2010 Замислял ли си се някога да заминеш да бачкаш в чужбина? Предвид сегашното ти положение и заетост и фактът, че не си стягаш куфарите говорят достатъчно за това, че не би го направил на този етап. Но имало ли е момент в миналото ти, когато си искал да заминеш някъде и да учиш и работиш това, което сега правиш в бг? Ако можеш да върнеш времето назад, какво би променил в миналото си (предвид разбира се професионален план)? Цитирай
alexnous Отговорено Ноември 25, 2010 Отговорено Ноември 25, 2010 ....да...харесва ми, когато човек иска да се отъждествява по определен начин. Винаги съм гледал със симпатия на това. Пак се връщам на темата Агресор...ние имахме общо два концерта - на единия излезнах със сако и вратовръзка, на другия с тиранти. Просто така го чуствах...харесваше ми различното...Сега се движа малко като чичко-селяк, ама трябва да помисля за гардероба си,...добре че ми напомни... За Куийн - самият Брайън Мей каза че никой никога не може и не иска да заменя Фреди...просто искат шоуто да продължи и ги разбирам. Толкова ги обичам, че не мога да им се сърдя за нищо. Като слушам нещата на Роджър и Брайън след 91-ва ми се струва, че са доста искрени....всъщност те едва ли са принудени да правят музика....просто имат потребност...Доколкото разбрах Пол Роджърс не е издържал на напрежението от непрекъснатите сравнения и е напуснал проекта. Имат ли бъдеще смесени в поколенията групи като Them Crooked Vultures ?. Да определено, но е строго индивидуално. Да комбинираш хора от различни поколения е мега трудно...., но не и невъзможно ако имат сходна представа за нещата....даже се замислям че през поколение е по-лесно. Освен това ми се струва че в тази информационна динамика не е трудно на "дъртите" да се ориентират към новия светоглед, особено ако са свежи изначално.... ...за лошокачествената музика - преди време страшно се дразнех...сега свикнах: просто отчитам че е смачкано и толкоз. Но ако си седна вкъщи с плеъра да слушам и не е ок - направо полудявам....най-много подкскачам, ако слушам радио и за момент стане моно...направо подскачам.....в последно време се научих да слушам музика тихо от лаптопа...не ме уморява.... Цитирай
Recommended Posts