MetalKing Публикувано Ноември 19, 2010 Share Публикувано Ноември 19, 2010 Здравейте! Макар и да не съм писал досега, раздела го чета от доста време и зная колко са любими на всички този тип теми. Затова и ще пробвам да съм максимално ясен и същевременно кратък, пък да видим. Колебанието е между тези трите: http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_20...EVL_K4_BKS.html http://www.thomann.de/de/schecter_omen_6_fr_extreme_bch.htm http://www.thomann.de/de/ibanez_s420wk.htm Както забелязваме, всичките са с махагоново тяло, флойд и 24 прагчета. Ако някой се сеща за китари на подобна цена, които да препоръча, нека да отговарят на тези изисквания (може и с тяло от елша всъщност). Адаптерите не са кой знае какъв проблем, ако стават, стават, ако не - за бридж имам такъв, който ми харесва, за нек... кой ти свири на нек. Музиката, която ще се свири е траш, хеви, силно вероятно в ре настройка. Търсеният звук е плътен, дълбок ритъм (малко а ла Хетфийлд), солата няма да е зле да се чуват в микса, но са по-скоро втори приоритет... защото не ги и мога. Та сега на конкретните въпроси, които ме вълнуват: 1. Флойдовете - главната разлика в китарите, като гледам. За ZR чета предимно хубави неща, та е горе-долу ясно. Въпросът е Шектърскията флойд, бидейки лицензиран, толкова ли е зле? Генералното мнение е, че всичко, що е лицензирано, идва от дълбините на Ада и е тук, само за да разстройва и да се чупи. В няколкото ревюта на Шектъра, които намерих, хората казват, че се държи стабилно, та ако може и от тук някой, който я има, да се изкаже, че ви вярвам повече? 2. Тялото на Ибанеза - влия е ли това, че по-тънко, на тона. Пишат "не" по ревютата, пак бил същият, като при по-дебела и тежка китара, но отново, на хората тук, особено на определени (ако се изкажат) вярвам повече. 3. По-тънкият гриф на Ибанеза по-склонен ли е към усукване или това, че е от три части, решава проблема? 4. Макар и да се досещам отговорът на този въпрос, нека си го задам - всичкият махагон ли е създаден равен пред Бог или с покачването на цената качеството се повишава? Защото все пак разликата не е кой знае колко огромна... 5. И последно общи впечатления на притежателите или свирилите за качество на изработка и звук. Ясно е, че за тези пари няма да е китарата, която ще отвее всичко живо, но все пак може да се сравни с други от ценовия клас. В общи линии е това, ако има нещо, ще допълня в последствие. Сравнението е предимно между Шектъра и Ибанеза. Ако пък се окаже, че и трите са един дол дренки, направо да взимам Корта... и ще ми останат пари за жени. П.П. Златното правило "Пробвай и чуй" в случая за съжаление не важи, защото, както знаем, вносител на Шектър няма за момента (или има, а аз не знам за него, в който случай съм идиот). Корта предполагам ще го имат, за Ибанез никаква идея. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Ноември 19, 2010 Share Отговорено Ноември 19, 2010 (Редактирано) Музикален център Иконов е вносител на Ибанец - може да погледнеш и да чуеш. Иначе - опит с конкретните модели нямам, но ще кажа все пак, защото така или иначе най-вероятно ще пишат хора с повече опит. Ибанец имат добра репутация с техните Флойд-тип тремоло системи. За Шектърския не знам (лицензен е). По-скоро за Кортовските съм чувал по-кофти неща (в по-ниските ценови класове). За тялото на Ибанец-а - не мисля, че ще има голяма разлика в тона (като плътност спрямо другите китари). И да има, не мисля, че би я усетил. За грифа - няма да се усуче, споко. За махагона - естествено, че както всичко друго по китарите, така и той с покачването на цената му се повишава и качеството. (селекцията). Шектър и Ибанец са с добра репутация тук. (Не че Корта има негативна. Просто притежаваните са в по-ниския клас или поне така ми прави впечатление). Все пак имай в предвид, че най-вероятно и трите ще ти се сторят различни на усещане. Хубаво ще е да ги пробваш, ако има как. (Магазини, приятели, познати и пр.) Редактирано Ноември 19, 2010 от Slide Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Ноември 20, 2010 Share Отговорено Ноември 20, 2010 Аз бих избрал Ibanez-а. От функционална гледна точка има всичко, което може да ти потрябва, а и ще има най-стабилно тремоло. Грифът на китарите от S-серията е тънък и удобен, ако си падаш по-"стройни" грифове, имаш лесен достъп до високите прагчета, а и конкретната китара като цяло изглежда гъзарско. Нищо няма да се деформира. В крайна сметка си дал китари от различни ценови класове, подбрал си ги по някакъв критерий в собствената си глава. Ако е нещо различно от начина по който изглеждат, прецени кое най-много те привлича във всяка от китарите и си направи равносметка с плюсове и минуси Измежду трите, мисля че Cort-ът отпада като вариант, така че вече си изправен пред дилема Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Voodoo_MetaL_PK Отговорено Ноември 20, 2010 Share Отговорено Ноември 20, 2010 Моя отговор не го считай за много точен, все пак съм отскоро в 'играта'.От мойте лични впечатления, Айбанез си е Айбанез (не Ибанец..!) няма да го коментирам повече, махагона е луксозно дърво естествено скъпо.Това, че Айбанез е с по-тънък гриф за мене е по хубаво - по-лесно свирукане.От моя гледна точка, Айбанез може да свири всичко, не е заместител на Лес Пол, но е по-евтиният му вариянт.Общо взето аз съм за него.Дано моето мнение НЕ ти повлияе! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bmo Отговорено Ноември 20, 2010 Share Отговорено Ноември 20, 2010 (Редактирано) http://mci-bg.com/files/Ibanez.pdf S420 е мъдри в каталога им на трета страница (втора страница в каталога - трета в PDF-a) на приятната цена от 870 лева. Най-отдолу пък има телефон на магазина. Звъниш, питаш дали имат в наличност, те ще те упътят и за адреса, отиваш, пробваш, ако ти хареса - купуваш и се разбиваш. Редактирано Ноември 20, 2010 от bmo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nevermore Отговорено Ноември 20, 2010 Share Отговорено Ноември 20, 2010 Отговори от типа: "Мерцедес си е Мерцедес" са безмислени от години! И трите китари можеш да пипнеш, да чуеш, да прецениш.... За Schecter-a ти дадох информация Аз съм 100% за Omen Extreme 6 FR BCH. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Ноември 20, 2010 Share Отговорено Ноември 20, 2010 (Редактирано) Ще отговоря както обикновено - гледам, сложил си червена, значи вземи червената Редактирано Ноември 20, 2010 от Свилен Бас Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dean_dime Отговорено Ноември 20, 2010 Share Отговорено Ноември 20, 2010 Шектъра наистина си заслужава парите. Аз имам такъв и мислех да си сменям китарата с по-скъпа на в последствие се отказах понеже тази си ми е все още наистина удобна. Като звук също си я бива. Трема верно държи стабилно (аз моята бях я изтървал много грозно, наръбиха се ножовете и след лека корекция от моя страна по тях флойда пак си държи) нищо, че е лицензен но предполаган Nevermore вече ти е обяснил тия подробности. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dankata0071 Отговорено Ноември 20, 2010 Share Отговорено Ноември 20, 2010 Аз имам корта и съм много доволен Свири не по зле от АЙбанец за 1000лв , флойда държи и има дълбок звук. Като я ръгна в дигитек метал мастер и ампа звучи като металика Иначе за другите 2 китари си нямам понятие Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bobolin Отговорено Ноември 20, 2010 Share Отговорено Ноември 20, 2010 (Редактирано) Айбанез може да свири всичко, не е заместител на Лес Пол, но е по-евтиният му вариянт. Да ме извиняваш, но няма как да се сдържа, когато се говорят неща, некореспондиращи по никакъв начин с нормално протичащата мисъл. До тук за твоето мнение отноно ИБАНЕЦ! Нещо ме кара да мисля, че не си запознат особенно с тези китари, което разбира се не значи, че не можеш да изказваш мнение, но както и да ти казват, че говориш небивалици. Сега конкретно по питането на човека. За мен ZPS системата на Ibanez е възможно най-стабилното и интелигентно направено решение за заключване до момента. Флойда на Schecter-a е Floyd Rose Special, което значи, че това е по-нискобюджетна алтернатива на ОРИГИНАЛНИЯТ флой роуз, но само че произведен в Корея мисля. Както знаеш, оригиналният флойд роуз се произвежда от компанията Schaller в Германия, докато заключванията на Ibanez се произвеждат в Япония от компанията Gotoh. Която и от двете да вземеш - Ibanez-a или Schecter-a няма да сбъркаш. Аз лично смятам, че инвестиция в Ibanez, който не е от Prestige сериите им не е добър вариант, а разликата в цените е близо 100 евро между посочените от теб в случая. Не съм свирил на Schecter, но от това, което съм изгледал като ревюта и изчел като мнения на собственици, казват хубави неща. Не слушай хора, който са чули от някой, че дадена китара е читава. Само преки впечатления от собственици на даденият инструмент. Защото и аз смятам, че Caparison са велики, само дето не съм и виждал даже на живо такава китара. Аз лично или бих събрал повечко парички за Prestige, защото това ще е инвестиция, за която ще си благодарен години напред, или бих отишъл някъде, където мога да пробвам Shecter-a и ако ми допадне, бих го взел за сметка на индонезийският Ibanez. Моето твърдо убеждение е, че ако ще е Ibanez, то задължително Prestige. Останалите им модели, за същите пари, може да се вземе нещо далеч по-читаво на друга фирма. Извода - в конкретната ситуация бих заложил на Schecter, но само след тест на съответният инструмент! При наличието на горните две, Корта въобще не го коментираме. Редактирано Ноември 20, 2010 от Bobolin Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
d.alex Отговорено Ноември 20, 2010 Share Отговорено Ноември 20, 2010 Schecter Omen 6 го има в каталога на MMG music - http://mmg-music.com/content/schecter-omen-6. Дори и да си го поръчаш от нета, предполагам момчетата няма да имат нещо против да го пробваш там. Това при положение, че си от София или околностите де. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MrDeath Отговорено Ноември 20, 2010 Share Отговорено Ноември 20, 2010 Bobolin, ами ако аз кажа, че пред стар японски Ибанез никви престижи не важат, кво прайм? Кой е прав, аз или ти? Към автора, тука няма кой да ти помогне в избора, сори ама е така . Отиваш пробваш в Икономов, после търсиш хора, имащи другите китари и готови да помогнат, демек да ти дадат да пробваш. Това е, ако не намериш и Ибанез не ти хареса, пробваш на сляпо. Друг начин няма, тук всеки си знае неговото, което не е нещо толкова лошо, тъй като изборът на китара е много въпрос на вкус, но на теб конкретен отговор "вземи тая и точка" няма как да ти се даде. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bobolin Отговорено Ноември 20, 2010 Share Отговорено Ноември 20, 2010 ^ В случая всеки е прав за себе си. Като ги пипна и чуя този стар японски Ibanez, ще изкажа мнение. Дотогава Ibanez Prestige ми звучи много познато и изпробвано а израза "Стар японски Ibanez" е доста неговорещо ми нищо разтегливо понятие. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetalKing Отговорено Ноември 20, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 20, 2010 (Редактирано) Много благодаря на всички за отделеното време за отговори. Оказва се, че пробването на Шектъра не е чак толкова невъзможно, даже напротив, така че дилемата ще се реши по старомодния начин. За резултата ще се похваля в темата предназначена за това. Обаче е ясно, че няма да е Кортът. Редактирано Ноември 20, 2010 от MetalKing Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bobolin Отговорено Ноември 20, 2010 Share Отговорено Ноември 20, 2010 ^ Отиди и пробвай разбира се и Ibanez-a във фирменият магазин на официалният дистирутор - Music Center Ikonomov. Пък там има мнооого (само) Ibanez китари. И си прецени кое ти е по-удобно и ти харесва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts