Jump to content
Българският форум за музиканти

MetalKing

новаци
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от MetalKing

  1. ^ Е, това ясно. Имах предвид, че вече могат да се пробват всичките, т.е. и двете. Още идната седмица ще бъде направено.
  2. Много благодаря на всички за отделеното време за отговори. Оказва се, че пробването на Шектъра не е чак толкова невъзможно, даже напротив, така че дилемата ще се реши по старомодния начин. За резултата ще се похваля в темата предназначена за това. Обаче е ясно, че няма да е Кортът.
  3. Здравейте! Макар и да не съм писал досега, раздела го чета от доста време и зная колко са любими на всички този тип теми. Затова и ще пробвам да съм максимално ясен и същевременно кратък, пък да видим. Колебанието е между тези трите: http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_20...EVL_K4_BKS.html http://www.thomann.de/de/schecter_omen_6_fr_extreme_bch.htm http://www.thomann.de/de/ibanez_s420wk.htm Както забелязваме, всичките са с махагоново тяло, флойд и 24 прагчета. Ако някой се сеща за китари на подобна цена, които да препоръча, нека да отговарят на тези изисквания (може и с тяло от елша всъщност). Адаптерите не са кой знае какъв проблем, ако стават, стават, ако не - за бридж имам такъв, който ми харесва, за нек... кой ти свири на нек. Музиката, която ще се свири е траш, хеви, силно вероятно в ре настройка. Търсеният звук е плътен, дълбок ритъм (малко а ла Хетфийлд), солата няма да е зле да се чуват в микса, но са по-скоро втори приоритет... защото не ги и мога. Та сега на конкретните въпроси, които ме вълнуват: 1. Флойдовете - главната разлика в китарите, като гледам. За ZR чета предимно хубави неща, та е горе-долу ясно. Въпросът е Шектърскията флойд, бидейки лицензиран, толкова ли е зле? Генералното мнение е, че всичко, що е лицензирано, идва от дълбините на Ада и е тук, само за да разстройва и да се чупи. В няколкото ревюта на Шектъра, които намерих, хората казват, че се държи стабилно, та ако може и от тук някой, който я има, да се изкаже, че ви вярвам повече? 2. Тялото на Ибанеза - влия е ли това, че по-тънко, на тона. Пишат "не" по ревютата, пак бил същият, като при по-дебела и тежка китара, но отново, на хората тук, особено на определени (ако се изкажат) вярвам повече. 3. По-тънкият гриф на Ибанеза по-склонен ли е към усукване или това, че е от три части, решава проблема? 4. Макар и да се досещам отговорът на този въпрос, нека си го задам - всичкият махагон ли е създаден равен пред Бог или с покачването на цената качеството се повишава? Защото все пак разликата не е кой знае колко огромна... 5. И последно общи впечатления на притежателите или свирилите за качество на изработка и звук. Ясно е, че за тези пари няма да е китарата, която ще отвее всичко живо, но все пак може да се сравни с други от ценовия клас. В общи линии е това, ако има нещо, ще допълня в последствие. Сравнението е предимно между Шектъра и Ибанеза. Ако пък се окаже, че и трите са един дол дренки, направо да взимам Корта... и ще ми останат пари за жени. П.П. Златното правило "Пробвай и чуй" в случая за съжаление не важи, защото, както знаем, вносител на Шектър няма за момента (или има, а аз не знам за него, в който случай съм идиот). Корта предполагам ще го имат, за Ибанез никаква идея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.