CHINOSZ Публикувано Ноември 17, 2010 Публикувано Ноември 17, 2010 Здравейте на всички, искам да попитам кое е по-добре за начинаещ композитор като мене.Тъй като мисля да си купувам някакви слушалки до към 250 лева, та се чудех дали да са безжични или с кабел.Чел съм в другите форуми, а може би и тук ,че тези които са безжични им се губи качеството на звукът по трасето (ако може така да се каже ) .Дали има нещо вярно?И бихте ли ми препоръчали нещо като модел по ваше усмотрение? Благодаря много Цитирай
patzo Отговорено Ноември 17, 2010 Отговорено Ноември 17, 2010 Ами за тези пари няма да можеш да си вземеш добри безжични, но за сметка на това може да си вземеш доста добри жични такива. Моите предложения са: AKG K-271 MKII BEYERDYNAMIC DT-770 PRO - 80 или 250 омовата версия зависи на какво ги слушаш. BEYERDYNAMIC DT-990 PRO - ако не ти пречи, че ще се чуват малко и отвън. Цитирай
CHINOSZ Отговорено Ноември 17, 2010 Автор Отговорено Ноември 17, 2010 (Редактирано) А тези дали няма да са добри: Ето виж? edit: аз попринцип съм превърженик на Philips, но съм чувал добри отзиви и за SENNHEISER... Редактирано Ноември 17, 2010 от CHINOSZ Цитирай
patzo Отговорено Ноември 17, 2010 Отговорено Ноември 17, 2010 (Редактирано) От SENNHEISER SENNHEISER HD 380 PRO За Филипс незнам - лично аз никога не бих си взел Филипс. BEYERDYNAMIC - Това е марката. Изборът зависи и от това за какво ще ги ползваш основно. Ако е повече да си слушаш само музика ги избирай по-твой вкус - отиваш в магазина и пробваш с любима музика. Ако ще правиш музика на тях написал съм ти мойте предпочитания - изборът е твой !!! Редактирано Ноември 17, 2010 от patzo Цитирай
CHINOSZ Отговорено Ноември 17, 2010 Автор Отговорено Ноември 17, 2010 Sennheiser HD 380 PRO, а тези са още по-добри, но и парите и са много добри .Но пък за 2 месеца бих могъл да ги сабера тези пари... Sennheiser Consumer Headphones PXC 310 BT както и тези... Цитирай
patzo Отговорено Ноември 17, 2010 Отговорено Ноември 17, 2010 Нямам наблюдения на безжични, нека колеги които са по-запознати да се изкажат. Цитирай
Mike_MnD Отговорено Ноември 20, 2010 Отговорено Ноември 20, 2010 Аз да се включа по темата като търсеш слушалки: Взех си преди около половин година Sennheiser HD 575 - и много приятни на звук и като удобство достатъчно дълбоки, и меки... Проблема се оказа, че на ниските след има няма седмица почнаха да жужат и при по-силен звук в ниските честоти (звук от пиано, синт басс и тн.) жужеше повече, смениха ми ги и със новите сред седмица пак същото... Та ги дадох на брат ми да си ги ползва за всекидневна употреба, и аз си търся слушалки, които да са направени да понасят такава употреба... Цитирай
CHINOSZ Отговорено Ноември 20, 2010 Автор Отговорено Ноември 20, 2010 @Mike_MnD това което казваш за Sennheiser наистина ли е така...Тогава да се насочвам към друга марка, примерно BEYERDYNAMIC.Но пък дали имат безжични модели...? Цитирай
Mike_MnD Отговорено Ноември 21, 2010 Отговорено Ноември 21, 2010 МИ това което ти казвам е така за този модел, който аз си купих. За другите им модлеи, не мога да кажа нищо... но този със сигурнсот е направен за по друг тип музика (класическа например) и филми... Цитирай
presly Отговорено Ноември 22, 2010 Отговорено Ноември 22, 2010 Beyerdynamic са професионална и уважаваща себе си фирма, и, следователно, нямат безжични слушалки. Освен модела RSX 700, стриктно позициониран като "за домашно развлечение". Принципът на работа на безжичните слушалки е следният: поради доста стеснения динамичен обхват на FM-модулацията (ок. 40 dB) се налага прилагане на компандерни схеми в тракта на сигнала, което неминуемо води до изкривено предаване на нюансите на звука. Не е задължително това да е лошо в домашни условия, но при работа е крайно противопоказано. Dixit. Цитирай
bmo Отговорено Ноември 22, 2010 Отговорено Ноември 22, 2010 аз също бих препоръчал AKG K-271 MKII, преди няколко месеца им бях хвърлил око, но в Томан нямаха на склад, поради което взех АКG 272HD, които поне според описанието имат същите технически данни, и от тях съм предоволен. Които от тях да вземеш, няма да сбъркаш. BEYERDYNAMIC DT-770 PRO също е перфектен избор. Цитирай
Steppenwolf Отговорено Ноември 22, 2010 Отговорено Ноември 22, 2010 "Добри безжични слушалки" е оксиморон. Пресли го е казал. Цитирай
CHINOSZ Отговорено Ноември 30, 2010 Автор Отговорено Ноември 30, 2010 да вече си пормених мнението и аз, и ще се насоча към някои с кабел.А да попитам попринцип Beyerdynamic ли се водят като най-добрите в бранша или името не е от значение за качеството? Цитирай
presly Отговорено Декември 2, 2010 Отговорено Декември 2, 2010 Марките в наши дни са относително понятие... Всички сериозни фирми имат професионални модели, а изборът между тях е по-скоро въпрос на лични предпочитания - все едно да избираш между Мерцедес, БМВ, Ягуар, Мазерати, Бентли... Е, има и РолсРойс Цитирай
DJack Отговорено Декември 3, 2010 Отговорено Декември 3, 2010 Е, има и Зонда, Ферари и т.н. При всички случаи - жични и "затворени".В "Динакорд" ще ти кажат и покажат. И щом ще правиш пари от тях - не жали пари за тях! Успех! Цитирай
Recommended Posts