GRiND BaSTaRD Публикувано Ноември 16, 2010 Share Публикувано Ноември 16, 2010 Абе купих си наскоро една нова китара, ама нещо много й чепата формата. Има едни рога дето ми пречат и не ми е удобно, като свиря сега с нея. Чудя се дали ще се промени звукът й, ако я поокастря малко със зегето? Или да не я пипам, ами да я продам и да се откажа от свиренето? Помогнете със съвет, музиканти! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Борис Отговорено Ноември 16, 2010 Share Отговорено Ноември 16, 2010 Епа дай снимка...нещо.. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GRiND BaSTaRD Отговорено Ноември 16, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 16, 2010 епа би си рич айрънбърд е, ама мноо ми се впива тоя късия рог в еърбега - за него се чудя дали да не го резна? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
crionic Отговорено Ноември 16, 2010 Share Отговорено Ноември 16, 2010 (Редактирано) Моят съвет-не режи.По-добре я продай и си купи някоя,която няма да ти се впива.Аз съм рязал китара с цел да стане метъл машина...Ама си беше кремона .BC rich После и да решиш да я продаваш ще трябва да е на мнооого по-ниска цена заради непоправимата повреда,която би могъл да нанесеш Редактирано Ноември 16, 2010 от crionic Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GRiND BaSTaRD Отговорено Ноември 16, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 16, 2010 абе идеята ми е да го резна само леко отзад да го скося, да е по-аеродинамична за шкембето. после всичко ще се боядиса и лакира и няма да личи толкова, ама се чудя дали ще се отрази на звука това в последствие Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
crionic Отговорено Ноември 16, 2010 Share Отговорено Ноември 16, 2010 Според мен няма да се промени звука,особено ако свириш с яко дисторшън в несвяст Но.. Нека някой по-запознат да изрази мнение по въпроса за звука. П.П.Все пак...Не я режи горката китарка Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Борис Отговорено Ноември 16, 2010 Share Отговорено Ноември 16, 2010 Да режеш Рич,СРАМОТА!!!По-добре я продай и всеми друга Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bobolin Отговорено Ноември 16, 2010 Share Отговорено Ноември 16, 2010 (Редактирано) Чудя се дали ще се промени звукът й, ако я поокастря малко със зегето? епа би си рич айрънбърд е, ама мноо ми се впива тоя късия рог в еърбега - за него се чудя дали да не го резна? КЛАСИК СИ!!! Не се обиждай, ама съм се смял с глас като го прочетох ... Или да не я пипам, ами да я продам и да се откажа от свиренето? Помогнете със съвет, музиканти! Не я пипай разбира се. Продай я и си ВЗЕМИ ДРУГА, която ще ти е удобна. А тази като си я пробвал преди да я купиш, не си ли установил, че не ти е удобна? Как така ще се отказваш?! Не се предавай от първият проблем, който ти излезе. Кой Ironbird е точно? Ironbird 1 Ironbird Pro Ironbird Standard Редактирано Ноември 16, 2010 от Bobolin Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GRiND BaSTaRD Отговорено Ноември 16, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 16, 2010 абе смешно ви на вас, а на мен ми се реве - близо 600 пари набутах айрънбърд уан е модела - един приятел има същата и много ми харесва като форма, щото си е отсекъде мятаъл нали! пробвал съм я преди неговата, ама тогава свирех седнал... сега като си поръчах мойта и дойде, пробвах да свиря прав с колан и тва засуканото късо рогче адски адски ми се впива в диафрагмата. как ли не я галсих... не ми е удобно. не знам, ако я продам, едва ли мога да си избия парите с досатвката дето набутах, май ще я разкарам и се отказвам от тия глупости китарни... язък Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bobolin Отговорено Ноември 16, 2010 Share Отговорено Ноември 16, 2010 Значи сега - то е ясно, че няма как да вземеш сумата, която си платил, но винаги можеш да я продадеш на разумна загуба. Между другото, ако беше Ironbird Pro вероятноста да влезем с теб в сериозни преговори за покупка бяха големи. Относно отказването - не се самонавивай така. Нито евентуалната лека финансова загуба, нито разочарованието от покупката не си струват такова нещо като да се откажеш от свиренето. Напротив - би трябвало да ти действат още по-мотивиращо и надъхващо. Между другото, има прекрасни лютиери, които могат да ти нагласят китарата точно както искаш - т.е. да ти корегират формата и да получиш даже още по-успешен като финиш инструмент отколкото е сега в момента. Удобството е ясно, че ще ти я направят както на теб ти се иска. Помисли много сериозно за този вариант и никакво отказване. Отговорът в твоят случай се крие в думите - корекция при лютиер. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Ноември 16, 2010 Share Отговорено Ноември 16, 2010 Aбе я изхвърли направо и се отказвай от свиренето. Това си е жива мъка, как така 'щи се впива в диафрагмата?!!! Стани вокал, поне нЕма да се бориш с нЕкви чепати микрофони 'дет ти се забиват по тялото. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 16, 2010 Share Отговорено Ноември 16, 2010 Пич, ако си я взел скоро и ако е от тукашен магазин, опитай да я замениш за нещо на същата цена. Ако ще оставаш с нея - свиквай. Не режи нищо, а ако все пак искаш да нанесещ щета на инструмента - занеси я на лютиер, който е добър в боядисването. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Odissey Отговорено Ноември 16, 2010 Share Отговорено Ноември 16, 2010 Режеш с трион ето така: Останалото заглаждаш със шкурка. Но ако говорим сериозно - продай я, ще загубиш 100-200 лв, но пък с останалите ще си вземеш нещо, което да не ти опира в корема и да ти е удобно Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bobolin Отговорено Ноември 16, 2010 Share Отговорено Ноември 16, 2010 (Редактирано) Човека се е обърнал с молба за съвет и е бил достатъчно искрен да си сподели проблема. Не мисля, че прави чест на хората, които вземат това на подбив. Аз лично пък съм вманиячен на тема удобство и далеч по-дребни детайли ме побъркват само при усещането за някакъв тип дискомфорт, който ми касае постановката, коства бързина или каквото и да било друго. Така че напълно разбирам човека. GRiND BaSTaRD, нищо няма да омаскариш по китарата. Нали си наясно, че с рог и без него ЩЕ СВИРИ ТОЧНО ПО СЪЩИЯ НАЧИН. Този рог е плод на дизайнерска маркетингова мисъл в случая а не на музикална такава. И всичките и рогове да отрежеш, няма да видиш разлика в звука. Затова я занеси на читав лютиер за да отстрани досадния проблем и да ти я върне по-красива отколкото когато си я купил. Редактирано Ноември 16, 2010 от Bobolin Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vasil Pavlov Отговорено Ноември 16, 2010 Share Отговорено Ноември 16, 2010 ^ И откъде си толкова сигурен? Вярно, че човека свири с много дистър, но промяната на формата 100% ще промени начина, по който дървото резонира. Може промяната на звука да не е толкова ушевадна, но според мен ще я има. Друг е въпросът, дали той ще я чуе Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts