Bobolin Отговорено Ноември 12, 2010 Автор Отговорено Ноември 12, 2010 Малко кривнахме всички от темата според мен ... Цитирай
ultramega Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 (Редактирано) ^^Ще сънувам кошмари с тоя индивид. Не съм убеден от действителната нужда от накитник при свирене на китара, но пък реално защо да не играеш тенис на корт с китара вместо ракета, ще е атрактивно поне Едва ли всякакъви видове на..йници , ще ни помогнат да свирим по добре Редактирано Ноември 12, 2010 от ultramega Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 Помагат, най-вече лятно време. Като се запоти дясната ръка (или лявата, ако си левичар) се зацапва финиша, кирта се трие в запотената кожа и се озоваваш в един адски кръг... като пубер се чудех защо получавам обриви там (колко тъпо несъобразителен съм бил). С накитниците си решаваш този проблем, а и изглежда яко, обаче 16 лева за бройка..... по добре баба да ми изплете черен накитник на Мегадет Цитирай
Trysth Отговорено Ноември 12, 2010 Отговорено Ноември 12, 2010 Аз като свирих на BC Rich JR V не можех без накитник. Много ми убиваше ръба на китарата, говоря специално за тази форма. Струва ми се, че за V-та са си необходими накитниците. Цитирай
Xoce Отговорено Ноември 13, 2010 Отговорено Ноември 13, 2010 За мен, накитниците се слагат за обездвижване и стягане на ставите, които се намират в китката на ръката. От чисто ортопедична и механична гледна точка свиренето с натикник би следвало да води до по-интензивно изтъркване на ставите. На всички снимки по-горе, накитниците обхващат много малка част от китката Другото е за глезотии. Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 13, 2010 Отговорено Ноември 13, 2010 Слагат се при тендовагенит да стягат разтегнатото/възпалено сухожилие,иначе нямаш сила да стиснеш(личен опит).А като гледам и от позьорщина/имидж ги носят някои. Цитирай
James Hetfield Отговорено Ноември 13, 2010 Отговорено Ноември 13, 2010 Аз преди свирех с накитници докато не ги потурчих някъде. И помагат при свирене. Преди време имах някаква болка в предмишницата. Не беше от свирене, понеже не свирех много и помогнаха двата накитника един в друг. Това стягаше китката страхотно, а и помагаше при пикинг да не размахвам перото твърде много. А и не мисля че трябват да се гледат големите и да се слагат накитници щото те са си сложили. Цитирай
bulby Отговорено Ноември 13, 2010 Отговорено Ноември 13, 2010 (Редактирано) Така като гледам, накитниците на Мъстейн и Хетфийлд са хавлиени, т.е. не стягат особено, че да предпазват китката. Както Bobolin обясни, такива ползват тенисистите основно за да си бършат потта от челото Но ако ти е по-комфортно с такива няма нищо лошо да ги носиш. Редактирано Ноември 13, 2010 от Angermeans Цитирай
bmo Отговорено Ноември 13, 2010 Отговорено Ноември 13, 2010 Хавлиените също стягат, зависи от размера. Естествено се разтягат по-лесно, но предимството им е, че освен че стягат китката, помагат при изпотяване и не са толкова стегнати, че да затрудняват кръвообръщението. Цитирай
Fashion Отговорено Ноември 13, 2010 Отговорено Ноември 13, 2010 Аз ползвам хавлиен накитник на дясната ръка, по-голям размер, за да не ми стяга. Лятото предпазва от потене и залепване на китката по китарата с лаково покритие. Също и да не ми убива ръба при някои модели китари. Зимата ми придържа ръкава, да не ми се закача по флойда. Имам обаче проблем, не мога да си намеря от по-дълките хавлиени накитници,примелно 10-12 см., като тези на Мъстейн и Бродерик. Ако някой знае от къде да си купя, да помага. Цитирай
rosso Отговорено Ноември 13, 2010 Отговорено Ноември 13, 2010 И аз съм търсил от тези дългите, но също без успех.... Имам от обикновените (дълги по 5-6 см), обаче те идват много къси и не са много ефективни. Иначе определено намалява триенето между предмишницата и китарата. Цитирай
Melanholia Отговорено Ноември 13, 2010 Отговорено Ноември 13, 2010 Аз си свиря с ластични бинтове (около 7 - 8 см), 3 лв от аптеката. От време навреме като посвиря няколко часа повече ме заболяват китките и като ги сложа, всичко минава Цитирай
Лими Отговорено Ноември 14, 2010 Отговорено Ноември 14, 2010 Вижте още едно находчиво решение около ръката на китариста в дясно - Цитирай
bmo Отговорено Ноември 14, 2010 Отговорено Ноември 14, 2010 (Редактирано) Малко off, но все пак не се сдържах - Melanholia, какъв модел е китарката от снимката? "Мечтата" имам предвид. Редактирано Ноември 14, 2010 от bmo Цитирай
Recommended Posts