ultramega Публикувано Ноември 8, 2010 Публикувано Ноември 8, 2010 Понеже много от нас ползват за барабани софтуерни решения в домашните си записи, ми мина през ум че можем да си споделяме, кой как постига маскимален резултат. Ясно че е пипкава работа , но съм се убедил че при достатъчно внимание към детайлите и построяване на изсвируем ритъм , понякога дават сравнително добри резултати. Ако може по напредналите, а и не само да споделят как подхождат към това начинание. Ще е хубаво ако се качват картинки и звуци за по нагледно , Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 11, 2010 Отговорено Ноември 11, 2010 Пиша ги в Гитар Про - хем да чуя как звучи с инструментите, хем там по-лесно се борави с копи/пейст на цели тактове и секции от песента. После в DAW импортвам МИДИ-то. Според плъгина и дръмсета може да се наложи малко разместване на томов/чинели, но става много лесно. След това слагам малко хюманайз - разджуркване на тайминг и най-вече велосити. Ако плъгина, с който се озвучава после трака е много куц, няма особено файда от последното. Следва стандартен микс - дали ще се експортне предварително на отделни уейв тракове или ще се ползва с плъгина - няма особено значение. 1 Цитирай
ultramega Отговорено Ноември 11, 2010 Автор Отговорено Ноември 11, 2010 Благодаря, че сподели опит! Аз си ги редя директно и не ползвам Гитар про.Тоя Хюманайз с който разполагам не знам какво точно прави , но не и това което бих искал да може да прави, затова от известно време я мъча ръчно. Ето тук експортнах един РИТЪМ. Можете да споделите мнение дали го бива и кое не му е наред, а ако всичко е наред аз ще обясня какво съм правил Ето и как изглежда графично : Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 11, 2010 Отговорено Ноември 11, 2010 Сега не мога да го чуя, но утре ще пусна уше. На хартия изглежда добре. Но трябва да го слушаш и да те кефи. Първото след импорта на МИДИ-то (или написването дирекнто в DAW) е лек humanize - за дръмс използвам само велосити и позишън, защото length тук не влияе, но при кийборд и други неперкусионни инструменти важи. Тези дефолтни стойности от +/-10 ми се струват брутални, това значи ако всички снеър удари са ми с велосити 110, хюманайза да ги направи вариращи от 100 до 120, което за моя дръм плъгин ми се струва много. Но е според зависи... Линк 01 След това се получава нещо такова, като разбира се всичко варира според песента, стила, дръм семплите Линк 02. Резултатът на МР3 може да се чуе в ТАЗИ песенка. Не е като истински записан сет, но толкова мога засега. Цитирай
ultramega Отговорено Ноември 13, 2010 Автор Отговорено Ноември 13, 2010 (Редактирано) Никак не е зле ! Въпреки че като се заслушам внимателно има машинна прецизност в касата, но то някой барабанисти са си направо машини И леко в страни от темата, но предполагам ще е интересно: кави обработки им правиш в последствие на барабаните ? Редактирано Ноември 13, 2010 от ultramega Цитирай
emo_tion1 Отговорено Ноември 13, 2010 Отговорено Ноември 13, 2010 Едно луупче и от мене Тук Като ефекти съм използвал компресор за целият сет от самите пресети на компресора, и EQ Със снимката не можах да се оправя на моя лаптоп Цитирай
sardaesox Отговорено Ноември 13, 2010 Отговорено Ноември 13, 2010 Понеже ме мързи да редя,имам малко по-страничен въпрос-къде може да се намерят неравноделни мидита/7/8,9/8 и тн/,визирам по-конкретно бг фолк ритми...А по въпроса- редя си ги направо миди редактора на reaper,Има доста възможности,при това интуитивни.Humanize-то например не го препоръчвам навсякъде-за прав ритъм става със прецизно подбрани стойности,но най-добре си е ръчното наместване на velocity.Наистина,това е една рутинна работа/реденето/.Друга една опция,която ползвам,е виртуалната миди клавиатура в reaper. Оп,намерих ги.За тия,които се интересуват-monster midi pack-овете от 1 до 4.Има всичко. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 15, 2010 Отговорено Ноември 15, 2010 ultramega, можеш да разклатиш повече, може нота по нота да го правиш - както ти звучи добре. Аз далеч не претендирам, че съм постигнал извънземни резултати, но съм си доволен, затова реших да го пусна. След това изкарвам всеки китпийс на отделен трак и слагам EQ (задължително), Compressor на повечето, ривърб на снеъра и после на целия кит (макар че има руум майк). Ето ТУК съм скрийншотнал как долу-горе изглежда миксера ми. Май не е финалната версия, но в дръмса май нямаше промени до края... Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Юли 10, 2012 Отговорено Юли 10, 2012 (Редактирано) Привет! Интересно ми е какво може да се сподели по този въпрос - как се справяте при нужда от "редене" на софтуерни барабани : процес, методи , трикове Тъй като от известно време се занимавам в тази област бих могъл да опиша и моята концепция , стига на някой да му е интересно Ето един пример от тази вечер от един WIP кавър : http://soundcloud.co...old-almost-easy Това е оригинала Редактирано Юли 10, 2012 от Dilian Nedev 1 Цитирай
musicman Отговорено Юли 10, 2012 Отговорено Юли 10, 2012 Интересна тема. Аз ползвам едно е такова: Имам различни тактики. Първо записвам това което носи груув-а. Дали ще е фус, каса с барабанче или шейкър - няма значение. След това, като имам вече пулсацията записвам и другите елементи. Ако се налага ползвам подравняване но гледам да не прекалявам. Готиното на тази машинка като свикнеш с нея е че имаш и динамика. Демек колкото по-силно натискаш - толкова по-силно се чува съответния тупан. По този начин лесно се прави примерно пулсацията на фуса където всеки втори удар е по-слаб от първия. Акцентите също се получават добре. Редене като цяло не използвам освен ако не се наложи нещо бързо да сложа 4 каси или 4 фуса... а и по някога изпускам нещо докато свиря и после ми е по-лесно и бързо с мишката да сложа примерно един краш някъде. Преди да си купя този АКАИ ползвах миди клавиатурата за целта но този дръмпад е много по-удобен. 2 Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Юли 12, 2012 Отговорено Юли 12, 2012 Благодаря за сливането на темите , не съм я засякъл толкова назад в резултатите явно тази. @musicman , 16 пада чувстват ли се достатъчни за целия комплект и артикулациите (при някои софтуери си има бая вариации на всеки удар по всеки клавиш) ? Иначе точно тези играчки винаги ми са се стрували доста странни на "удар" - почти като да записваш MIDI барабани на клавиатура с хамър техника.. или е до модела? Цитирай
musicman Отговорено Юли 12, 2012 Отговорено Юли 12, 2012 ^ Те са реално 3 по 16, защото са 3 банки. На мен са ми достатъчни. То не ти трябват всичките. Номера е да си докараш груува някак си с динамика. За това са необходими 4-5 пада. Но с течение на времето се свиква и започваш да ползваш все повече. В началото е малко странно но като свикнеш и изобщо никаква клавиатура не можеш да сравниш. Машинката си я бива. Има възможност да се синхронизира с темпото на проекта и да ти цъка определени ноти през определено време дори има и суинг функция. Но това е по-приложимо за денс музика, където всичко е стриктно. Разбира се най-добре е ако си имаш личен барабанист да ти изсвири нещата на живо но но все пак темата предполага, че нямаме такъв, както и барабани. Цитирай
Dobrin112 Отговорено Август 11, 2012 Отговорено Август 11, 2012 Привет на всички, Аз съм начинаещ, който иска да се научи да прави миди файлове за барабани. Моля, посъветвайте ме за тези две неща:.... http://www.musicworld.bg/bg/m_2460000/i_33884/f_1428/M_Audio_Fast_track_pro_with_Pro_tools_MPowered_9.html http://www.musicworld.bg/bg/m_2460000/i_19473/f_749/M_Audio_KeyRig_49.html Добри ли са?,... доста четох, но тъй като съм все още "невеж", не мога да разбера точно какво ми трябва! Сигурен съм, че искам да начуквам барабаните, по-малко да си играя с мишката (което е немислимо). Не знам, клавиатура или такъв друм пад, като на Акаи?... Не знам какъв софтуер да си взема Сонар, Кюбеис или...??? И като чета за тази латенция при начукването, направо не знам... Това, което чух, направо съм възхитен!... И аз искам да се науча така.... )) Моля Ви, помогнете ми в правилния избор. Препоръчвайте ми неща, за които определящото да не бъдат парите, да по-удобно, лесно и бързо! Дори и да са в сферата на мечтите... )) ... Поздрави Цитирай
Dobrin112 Отговорено Август 11, 2012 Отговорено Август 11, 2012 Привет, Още един, може би глуповат въпрос: - Ако имам електрони барабани, имам и техниката да изсвиря песента, ел. барабани ще ми улеснят ли работата???... )) Поздрави Цитирай
yamahadrums Отговорено Август 12, 2012 Отговорено Август 12, 2012 А ти как мислиш? Едва ли има по-удачен вариант от този за един барабанист. Цитирай
Recommended Posts