RockoBG Отговорено Януари 7, 2008 Отговорено Януари 7, 2008 Извратеняк. М/у другото повечето от строевете съм ти ги пробвал. Излизат странни неща. Основно със слайд Цитирай
Billy Отговорено Януари 21, 2008 Отговорено Януари 21, 2008 Значи аз мнооого голям нуб и сигурно ще задам най-тъпия въпрос задван някога: Коя е първ аструна , наай-тънката или най-"дебелата". Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 аз си свиря на испански строи и не ги сменям ... даже незнам как ще звучи друг строи Цитирай
BlueZone Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 Сигурен ли си, че става въпрос за испански, а не за италиански? Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 25, 2008 Отговорено Януари 25, 2008 така де италиянски е , понякога свиря испански глупости flamenco и тези простотии и затова се така Цитирай
MiroLambov Отговорено Януари 25, 2008 Отговорено Януари 25, 2008 Ама стандартния испанския ли е или италиянския? Цитирай
Django Отговорено Февруари 11, 2008 Отговорено Февруари 11, 2008 Да питам тъй като нещо се заребих по блуса там какви са най-често използваните строеве Аз съм на : 6- ре 5- сол 4- ре 3- сол 2- си 1- ре Май това е строя за "slide" свиренето Ако има някой които свири повече блус да каже,ще съм му благодарен Цитирай
BlueZone Отговорено Февруари 11, 2008 Отговорено Февруари 11, 2008 Аз бях с такъв строй на Lap Steel-a обаче нещо доста неудобен ми се видя, та го смених на E B E G# B E (от 6-та към 1-ва), щото на другия е супер неудобно да се свирят кварти. Цитирай
RockoBG Отговорено Февруари 11, 2008 Отговорено Февруари 11, 2008 Да питам тъй като нещо се заребих по блуса там какви са най-често използваните строеве Аз съм на : 6- ре 5- сол 4- ре 3- сол 2- си 1- ре Май това е строя за "slide" свиренето Ако има някой които свири повече блус да каже,ще съм му благодарен Абсолютна класика... Но въпрос на вкус. Аз лично свиря слайдове в този строй. Цитирай
Slide Отговорено Март 1, 2008 Отговорено Март 1, 2008 (Редактирано) Блусарско. down S step, дето го водят. 6 - D# 5 - G# 4 - C# 3 - F# 2 - A# 1 - D# Редактирано Март 1, 2008 от Slide Цитирай
Thug Отговорено Март 8, 2008 Отговорено Март 8, 2008 (Редактирано) Коя е настойката която се води 1 тон по-ниска от dropped D... трябва ми такава... само, че незнам нито каква точно буква се води (E или B.. не съм съвсем сигурен) нито нищо... Ако някой знае нека ми напиша как точно трябва да се настрои всяка струна.. иначе аз ползвам тунера на Guitar FX box-a и ако може някой да ми каже и каква цифра трябва да има след буквата... защото примерно има E от 1 до 6 (а това определено не е номера на струната понеже ми показаха как да я настройвам от D и номерчето не съответсва... или поне не при всяка струна) и съвсем незнам как да я настоя... Редактирано Март 8, 2008 от Thug Цитирай
Thug Отговорено Март 8, 2008 Отговорено Март 8, 2008 Всъшност намерих в Wikipedia как точно трябва да е буквата..само че цифрата немога да разбера... Поне това ако може да ми каже някой ще е супер. Dropped B: B-F#-B-E-G#-C#' or B-Gb-B-E-A-D' or Bb-Ab-Db-Gb-Bb-Eb Цитирай
Overdrive Отговорено Март 8, 2008 Отговорено Март 8, 2008 Коя е настойката която се води 1 тон по-ниска от dropped D... drop C Цитирай
Slav Отговорено Април 27, 2008 Отговорено Април 27, 2008 (Редактирано) Коя е настойката която се води 1 тон по-ниска от dropped D... трябва ми такава... само, че незнам нито каква точно буква се води (E или B.. не съм съвсем сигурен) нито нищо... Ако някой знае нека ми напиша как точно трябва да се настрои всяка струна.. иначе аз ползвам тунера на Guitar FX box-a и ако може някой да ми каже и каква цифра трябва да има след буквата... защото примерно има E от 1 до 6 (а това определено не е номера на струната понеже ми показаха как да я настройвам от D и номерчето не съответсва... или поне не при всяка струна) и съвсем незнам как да я настоя... Би трябвало да е Dropped C Настройваш китарата 1 тон по-ниско от стандарта и след това смъкваш 6-та струна, така че тя да ти е до. ( C ) Редактирано Април 27, 2008 от Slav Цитирай
Recommended Posts