slayer92 Публикувано Октомври 27, 2010 Публикувано Октомври 27, 2010 Въпроса ми е активните адаптори влиаят ли се от дървото на китарата, защото съм решил да слагам едно 81 на бридж-а и ако имам пари 85 на нек позиция. Просто съм чувал че активните адаптори звучат еднакво на сякаква китара. Цитирай
L.K. Отговорено Октомври 27, 2010 Отговорено Октомври 27, 2010 Звукът се "украсява" от дървото на китарата. Дали ще уловиш всичките му хармоници във всичките им амплитуди е проблем на адаптера. Ако той "доукраси" нещо, което ти харесва - от полза е. Кремоната, ако е от добри материали и добре направена, няма да загуби от работата си с едно ЕМГ. Твърдението "... активните адаптори звучат еднакво на сякаква китара" не е и няма как да е вярно. Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 27, 2010 Отговорено Октомври 27, 2010 на свинче-звънче всъщност,ако свириш траш с макс гейн китарата няма значение дали е чамова (в твоя случай) или от липа (доста Ибанци),та що питаш,действай - няма да е по-зле .. Цитирай
maxim09 Отговорено Октомври 27, 2010 Отговорено Октомври 27, 2010 А вариант за евтин humbucker с размер на single coil, закупен на ново от musicworld.bg или друг онлайн магазин. Цитирай
liquid_death Отговорено Октомври 27, 2010 Отговорено Октомври 27, 2010 ^^ И аз преди мислех така, но останах потресен как приблизително еднакви китари (махагонови тела с еднакви форми) и различни фингърборди, на хай гейн през лампа завучат доста различно, а и двете са с емг81 бридж.А и доста хора на живо откриват тази разлика. Т.е. моя опит е че независимо че са активни адптерите, се влияят не по-малко от конструкцията и дървото....на свинче, звънче. Цитирай
slayer92 Отговорено Октомври 27, 2010 Автор Отговорено Октомври 27, 2010 Но все пак звукът ще е много по добър предполагам и ще свиря през Digitech Death Metal просто нямам много пари и искам китарата да звучи доста по добре защото не мога да отделя 1000 лв за някоя хубава китара но предполагам че звукът ще е по добър от на дъските нисък клас и може и да доближава средния. Самото дърво незнам какво е но не изглежда зле в момента свиря със адаптор от Factor китара на нек позиция и честно казано звучи по добре отколкото на Factor-a Цитирай
gueorgues Отговорено Октомври 27, 2010 Отговорено Октомври 27, 2010 Имай предвид, че не е препоръчително комбинирането на пасивен с активен адаптер на една китара - просто е доста сложно за изпълнение и води до много усложнения. Ако ще слагаш само един - по-добре да го оставиш да бъде сам (само бридж) и по-нататък да добавиш нек адаптер, например. Без да ти се бъркам, просто се сетих. Цитирай
Nice 2 Митю Отговорено Октомври 27, 2010 Отговорено Октомври 27, 2010 според мен - слагай го, но ползвай само него, докато не си вземеш и втория. все пак, няма да свириш цял живот с кремонка, може да ти изпадне друга китара, на която ЕМГ-тата ще залепнат! адаптерите никога няма да са ти излижни Цитирай
biala Отговорено Октомври 27, 2010 Отговорено Октомври 27, 2010 (Редактирано) Младеж На Кремоната проблема не е смотано дърво (даже са от по-качествена дървесина от много среден клас китараи). Проблема е изработката! Това ще рече, че кремоната може да фалшивее на места, грифа да не е удобен, пракчетата са калпави и тн. , но звука не е лош! Според мен Кремоните звучат най-добре на нек адаптер (незнам защо си мислиш че трябва да смениш точно бриджа може би защото с калпавите адаптери така ти се струва...). Първата ми китара беше кремона, сменил съм адаптерите, ключовере и няколко други корекции има и още си я пазя и си я ползвам - като звук е много добра. Аз съм сложил Фендерски нойзлес на нека и саймор дънкан на бриджа - разлика в звука ще видиш веднага какъвто и адаптер да сложиш защото на Кремоната адаптерите за нищо не стават. Оказа се че Кремоната звучи много добре на нек - много мек, плътен и приятен звук. Съветвам те да не се мъчиш да слагаш активни ЕМГта и такива бози - защото излишно ще се усложни задачата. Просто един добър пасивен сингъл адаптер и си готов. (Моя съвет е да го сложиш на нек позиция). Редактирано Октомври 27, 2010 от biala Цитирай
Valserp Отговорено Октомври 27, 2010 Отговорено Октомври 27, 2010 Нека и аз се метна в кюпа... Не си давай парите за скъп адаптер, който да сложиш на китара която дори е по-евтина от това. Вместо да даваш 300лв сега за адаптери, дай 600 в близкото бъдеще за някоя китайка, която пак ще е по-добре от Кремоната. Имай пред вид, че EMG не са панацея - ще имаш абсолютно същата китара, с малко по-различен звук. Същия гриф, същите прагчета, същите потенциометри, същите акустични качества, същия струнник, същите ключове... Ако си сигурен, че единственото нещо, което искаш да смениш по нея са адаптерите - давай. Цитирай
Slide Отговорено Октомври 27, 2010 Отговорено Октомври 27, 2010 ^ +1 Според мен и 300-400 да даде за нова китара, (пък защо не и на старо) пак ще е по-добре от Кремоната, противно на твърденията, че дървото е добро. Добро, добро - колко да е добро? Ако грифа е крив и неравен, като сап за мотика... И все пак, ако човека е решил да си взема адаптерите, още повече ако ще са му по-евтини (на старо примерно), да действа. По-горе се спомена, че може да реши да ги сложи и на друга китара, ако си вземе. Пък и такива метъл ориентирани компоненти се търсят много, така че - винаги може да ги продаде. Цитирай
Necrophagist Отговорено Октомври 27, 2010 Отговорено Октомври 27, 2010 ^ и аз подкрепям горните мнения. Между другото един приятел си купи от оказион в плевен някакъв ibanez rg 370dx или поне по неговите обяснения това е модела.Цената на която я е купил е била 300лв а китарата била читава Ако разгледаш раздела за продажби съм сигурен че за подобна цена++ може да си купиш много сносен инструмент ,който определено ще бие кремоната и ще я направи на разпалки Цитирай
slayer92 Отговорено Октомври 27, 2010 Автор Отговорено Октомври 27, 2010 Еми всичко на всичко имам 170 кинта китара не мога да взема то е ясно затова мисля да си взема един по хубав адаптор и да направя рефрет на грифа (който колкото и странно да е си е удобен) и да сменя бриджа ако си взема нещо малко по евтино иначе нек адаптера найстина си звучи добре но ако не намеря емг81 (защото нещо не намирам такова под 150/60) може да взема hz h4a пасивната версия на 81 и все пак целта е да искарам по добър звук от туй дръвце пак догодина живот и здраве като се поопарича да си взема нещо по хубавко. просто съм се забързал защото скоро ще имаме концерт а в момента китарата ми не звучи доволно и искам да я ъпгрейдна за да може поне на свирнята да имам читав звук. ако някой има по хубаво решение което да се вмести в тези 170 лв да каже Цитирай
maxim09 Отговорено Октомври 27, 2010 Отговорено Октомври 27, 2010 Не знам дали би ти свършило работа, погледни тук http://www.musicworld.bg/bg/m_1800000/i_16...gg_S302_BL.html . Интересно дали би могла тази китарка да се ъпгрейдва с по-добри адаптери впоследствие и дали би било добър вариант? Цитирай
Disposable hero Отговорено Октомври 27, 2010 Отговорено Октомври 27, 2010 Вальо, няма смисъл за един концерт да бързаш да го правиш, както ти казаха ще звучи просто като лоша китара с хубав адаптер. И аз мисля, че е хубаво да ги спестиш за една китарка от 400 лева настаро, която не само ще звучи по-добре, но и ще ти е много по-удобна и приятна за свирене, пък после мисли за адаптери. Цитирай
Recommended Posts