Jump to content
Българският форум за музиканти

Малко хелп за басово кубе!


Ev1L4o_

Recommended Posts

Здравейте!

Почти съм си събрал около 200 кинта и съм решил да си купя някакво басово кубе, което става и за дом. условия и за репетиционна и концерти.

Мисля, че 30-45 Вата са горе долу това, което търся.

Спрях се на тези 2 :

 

http://www.musicworld.bg/bg/c_448/i_18161/...GER_BXL450.html

 

http://www.musicworld.bg/bg/c_448/i_17722/...ER_BXL450A.html

 

Но неразбирам каква е разликата на усилвател с алуминиев коне и без това.

 

Очаквам някакви препоръки!

 

Търся ново кубе за онлайн копуване или да е от София, щото имам възможност да ходя до там!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С риск да прозвуча по начин, по който може да не бъда разбран правилно с това кубе ще можеш да действаш ОК само удома. Забрави го за репетиции и концерти с тази мощност. За тези пари е ОК, но не е нещо особено като звук, което държа да си го кажа като допълнение. :) За репетиция кубе под 300 вата аз лично не признавам, особено ако китаристите са с мощ около 150-200(макс) вата. Това е моето лично мнение. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е човек за репетиционна 10 квадрата и малки концертчетта мисля, че става .. те в театъра сфирят с по 50 та го бутат ...

 

Маршал МБ серията да знаете каде я предлагат в БГ ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти си прав и се чудя защо ни питаш, след като сам знаеш отговора за теб самия. Маршал се продава ТУК!

Какви 50 вата в театър? Кой театър? Колко на брой колони по 50 вата?

 

Искам само да те уведомя, че ако в 10 квадрата помещение удари барабанист ти няма да се чуеш грам с това маломощно кубенце. Удома може да вкараш всички в тиха лудост, но барабаните леко могат да надвикат 200-300 вата кубе ако ги удари силов барабанист. Не искаме да ти разваляме илюзиите, но според моите скромни виждания дотук си на косъм да си дадеш партите за нещо, което няма да ти върши раобота. От МВ серията на Маршал единственото кубе, което може да ти свърши работа и то ако се използва микрофон пред него е МВ 150, но там цената е 985лв.

 

Посъбери още парички и купувай разумно!

 

Поздрави,

Виктор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина за репетиция няма да стане, в нас имам един 100 ватов сандък, който наистина тресе стаята, но при опит да се свири в група, там работата е друга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С 200 лв. няма да направиш нищо, ще ги хвърлиш на вятъра. Събери още пари и търси нещо лампово, да има тяга. И в никакъв случай под 100 вата. Другото е от пусто в празно. Не става. Както викат хората - с трици - маймуни...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ev1L4o_, ако свирите на по 15 вата кубенца, барабанистът ви трябва да е най-внимателният дръмър на света, който да "гали" барабаните, за да не чезнете в забвение. Имам едно питане към теб. Защо отвори тази тема след като явно нашето мнение е маловажно за теб? Дотук опитахме да ти кажем какво ще ти е полезно ако искаш да свириш и на сцена. За домашна употреба 75 вата са ОК и ако те кефи като звук взима го. Имал съм 15 ватово бас кубе и го подарих на един колега, който се учи да свири на бас в момента. Свирил съм през кубета от 50 до 300 вата и да ти кажа разликата в група е от земята до небето. В крайна сметка това е последния ми коментар в твоята тема и спирам да се занимавам. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съвсем просто е, но изисква доста повече пари.

 

1. За домашно свирене-15-30W в зависимост от кубатурата на помещението и търпимостта на хората около теб.

 

2. За репетиции/участия >150W с минимум 2х10" кабинет. И тук нещата са относителни (колко блъска барабаниста, какво се свири, с колко други маймуни ще се насдвиквате). Аз свиря с барабанист и 100 ватова глава + 4х10" без проблеми, но въпросният барабанист е с доста лек удар.

За участия... зависи как ще се озвучавате. Ако има централно, 50-60W комбо с 1х12" ще ти свърши работа мик-нато. Ако само от него ще ти излиза баса-забрави.

 

Към всичко това трябва да добавиш и условностите относно мощността на усилвателите (на книга) и силата на звука, както и чувствителността на говорителите, които движат.

 

За 200 лв би могъл да си вземеш не лошо малко комбо, подходящо за домашно свирене, втора ръка. Всичко друго изисква доста повече инвестиции.

 

 

ПП: С 15-ватов усилвател за бас може да репетираш перфектно, но с дръм машина.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Окей вижте .. не сме тръгнали да свириме по концерти или тн. дори в момента репетиционна нямаме .. просто ми трябва някакво басово кубе 30-50 Вата да свиря на него .. нз за вас но за малък град като Монтана 50 вата кубе не е слабо .. не съм тръгнал да се занимавам толкова задълбочено за да си зимам Глава + 100 вататови колони..

 

Просто ми препоръчайте кубе 30-50 вата макс 250 лв. Не разполагам с повече няма и да събирам повече, няма каде да дяна колона 20 кила

 

Ние тука мизерстваме с някви умрели комбота и китари, моят бас е най-скъп - 400 лв...... другите са за по 200 .... Тва исках да кажа не бликаме пари

И немога да проумея как ще свириш на 100 ватова колона в стайчка 6х6 метра .. Нз но барабаниста не е нужно да млати да скине кожата за да се чува ?

Редактирано от Ev1L4o_
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е как да ти препоръчаме нещо, което не съществува? Искаш хем малко, хем евтино, хем мощно.

И аз искам кола с размерите на Smart, ама да мога да си товаря цялото семейство в нея, да вдига 250, да харчи 5/100 и да е 10 000 в магазина.

 

Не знам дали в Монтана "бликате пари" но със сигурност има твърдоглави младежи. Написа ти се няколко пъти как стоят нещата. И за София и за Монтана и за New York, 50 Вата са 50 Вата.

 

Щом толкова искаш съвет-ето: отиваш на страницата на Динакорд и си избираш най-мощното бас комбо Behringer за колкото пари си събрал и дерзеш. За Монтана ще е идеално.

 

ПП: Това беше последният съвет от мен и да, май наистина си объркал форума.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де разбрахме, значи точно ти преди около месец, може и повече да е било никъде не си записвам, беше сложил пак подобна тема.

Какво искаш да ти кажат хората? Най-лесно е да се каже, че става и накрая да останеш разочарован.

Това е форум, всеки казва каквото мисли, за щастие във форума има хора които разбират, та могат да ти кажат правилни неща, ти избирай дали да ги приемаш или не.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.