Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
  Evtim Djerekarov написа:
  TONY написа:
Да не говорим за хора, които произвеждат криминални копия на добили популярност усилватели или ефекти,

нанасяйки двойна вреда на съответната фирма производител.

Първо предлагайки по-евтини джаджи, отнемат законно заслужената печалба на фирмите, които са вложили

своето ноухау за разработка...

E, стига марката да е друга, повечето от обвиненията отпадат :greenangel:.

Все пак усилвател, на който пише "Шамаршал", не е Маршал.

Па мое и да звучи по-като Маршал (аз под тоя звук си представям старите такива),отколкото съвременните Китайски.

Фирмата сама си пикае на реномето,като се изнася при жълтите -ма (лаком) гъз глава затрива..

• Отговори 49
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
  Hillbilly написа:
Па мое и да звучи по-като Маршал (аз под тоя звук си представям старите такива),отколкото съвременните Китайски.

Фирмата сама си пикае на реномето,като се изнася при жълтите -ма (лаком) гъз глава затрива..

И кои "съвременни" модели - наследници и носители на традиционното звучене, и концепция на марката, се произвеждат в Китай (Индия; Виетнам ... Хасковско)?!

Отговорено

^Е,да ,скъпите модели и да не са китайски,пак не звучат като старите,защо?

Или чаркалака е от добрата стара чайна?

Отговорено

Все още не става ясно, кои модели, или чарковете им (дето ..."пикаят на реномето"...) се произвеждат в Китай (и прочие места)?!

Ще ми се да знам и аз!

После пък ще ми се прииска да науча, кои от новите модели (от тези, които имат за задача, и от които се очаква, да копират по-ранни образци) не звучат като старите (или, дори с по-добри динамични показатели)!?

Отговорено (Редактирано)

^Имах преди 10-15 г нов Плекси,уж рейшу или както се води,но старите го отвяват,не претендирам да знам всичко за Маршал и въобще,затова не мога да си обясня защо старите звучат по добре (логиката е ,че не са същите компонентите) - мога само да го чуя,и на усещане при свирене,е то същото..

Абе то знае ли се,може и само лампите да дават разлика..да кажат технично грамотните.

Редактирано от Hillbilly
Отговорено
  Hillbilly написа:
^Имах преди 10-15 г нов Плекси,уж рейшу

....,не претендирам да знам всичко за Маршал ...

Благодаря за отговора!

Отговорено

Не мисля, че точно китайците са виновни за спадането на качеството. Виновни са фирмите, които с цел да свалят цената или да вдигнат печалбата влагат по-некачествени компоненти и не упражняват достатъчен контрол. Един траф дали ще го навие чичо Ли или чичо Ханс няма значение, ако и двамата спазват правилата и ползват правилните материали.

Отговорено

Щом Маршал са решили така - така да е. Вярно, че това е минус за сервизните техници, но от друга страна не мисля, че това ще спре интусиастите да си модват амповете. И не виждам нищо лошо в това да промениш нещо което не те кефи. Все пак си си платил усилвателя и можеш да си правиш с него каквото си искаш ако ще да е и винтидж от 60-те, всеки сам си решава и това. Че може да го повреди безвъзвратно си е за негова сметка.

А пък изказването на Тони с тези "криминални копия" - направо ме разсмя. Няма нищо нередно да използваш дадена схемова основа и да промениш нещо, нали на тези изделия не пише МАРШАЛ. Има много ефекти за китара, които схемово се различават съвсем малко и са на различни производители - Какъв е проблема.

Отговорено

Живи и здрави, а относно "краденето" - ми, те и Маршал не е като да не са "копирали" Фендер Басмен (и то без наличието на Интернет :thumbs_up: ) като старт :)

Иначе, аз си свиря на басчето ;)

Отговорено

Тя цялата тази индустрия се базира на крадене, ривърс енджиниъринг и модване.Те така са се получили "големите".

Тони - не виждам как тоя мод е бил толкова пагубен и безвъзвратен...

Отговорено
  liquid_death написа:
Тя цялата тази индустрия се базира на крадене, ривърс енджиниъринг и модване.Те така са се получили "големите".

Тони - не виждам как тоя мод е бил толкова пагубен и безвъзвратен...

E, то това щото в една друга тема му казаха, че не може да свири, и той 'зе че се обиди :D

Отговорено

Ако става на въпрос за Маршала на Пешо от Видин, то той си беше едно желязо преди мода и си остана такова и след мода. Познавам и собственика и въпросния Маршал. Невиждам къде е проблема някой да изпълни желанието на клиента си.

Отговорено (Редактирано)

Казал съм, каквото съм казал и заставам за думите си.

Знам един, съсипал винтидж Маршал с пазарна стойност около 2000 лева.

Който не е напълно наясно с материята, но (може би) е специалист в други области, нека да си трае.

Съсипаният винтидж Маршал е със стойност, не по-малка или приблизителна на Маршал Плекси.

Това, че някой не може да оцени нещо си, е проблем на оценяващият.

Точно по този въпрос, реплика/корекция бих приел единствено и само от docc @.

Просто, защото е доказал се експерт.

До ликид дет - съсипията е необратима и нито ти или който и да е друг техник, ще го върне от небитието.

Редактирано от TONY
Отговорено

^Пиша се liquid_death, а не лики-нещо -си-там.

Това е амп!!!Не е човек.Няма небитие.Няма душа.

Всяка една част може да бъде заменена(или отремонтирана) с оригинална такава и изделието да бъде въведено в оригинал!ВСЯКА ЕДНА, дори и изходния траф!

Няма изключения.

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.