7thString Отговорено Октомври 15, 2010 Отговорено Октомври 15, 2010 Следователно - > китарата между 100 и 500 лв не е с голяма разлика. ... отколкото да кажеш нещо и да го докажеш нищо лично. Цитирай
Джордж Freefly Отговорено Октомври 15, 2010 Автор Отговорено Октомври 15, 2010 вие не можахте да се поставите на мястото на ученик ... и мн ниски бюджети !!!Вие знаете ли че той говори (предполагам ) - Скъпа китара = 500 лв макс ! Скъпо кубе - пак толкова. Следователно - > китарата между 100 и 500 лв не е с голяма разлика. Докато Кубето е. Моята евтина китара за начинаещи - Берингер сигурно към 100 кинта макс... като я пъхнеш в не лошо кубе и с не лош дист. Звучи супер ! За първите 2-3 години от обучението е перфектна, а може и повече... и не бих си я продал, защото още си ме кефи Благодаря!А иначе границата ми е 1000 лв. макс ама едва ли ще се хвърля веднага ЧАК на такава техника просто ,защото не мисля, че на този етап ми е нужна.Все пак съм ''НАПРЕДВАЩ НАЧИНАЕЩ''...... Цитирай
EAmechaniX Отговорено Октомври 15, 2010 Отговорено Октомври 15, 2010 Е зак'ви скъпи китари говорим и скъпи кубета?! Бош лаф е цялата работа... Цитирай
KILL_EM_ALL Отговорено Октомври 15, 2010 Отговорено Октомври 15, 2010 ^Само и китарите да "чешехме" толкова, колкото пишем тук... абе я по добре да начешам съседката.... земи си едно guitar hero най евтино и най бързо се учи човек Цитирай
Dankata0071 Отговорено Октомври 16, 2010 Отговорено Октомври 16, 2010 Според мен яка китара и "гадно" кубе. Аз съм с китара за 550 лв и амп за 200 , верно звучи малко теникиен дисторшъна ама един дист педал оправя нещата иначе клийна си е екстра Цитирай
Bo Yan Отговорено Октомври 16, 2010 Отговорено Октомври 16, 2010 ЯКО КУБЕ. категорично. ако под яко кубе имаш предвид лайн 6 спайдър или подобно, а под яка китара разбираш нещо до 500лв. - прави каквото си искаш, кой знае какво значение няма. Аз съм попадал на страхотни евтини китари, но на страхотни евтини усилватели - не. Ако усилвателя е хубв - струва пари. Някой каза "ти свириш на китара, а не на усилвател"... възможно най-грешният подход според мен. ти свириш на каквото си искаш, но усилвателя е това което прави електрическят инструмент да "свири". Пример, пусни най-евтиния Скуайър в евтин усилвател и после пусни скъп фендър. Разликатата в звука ще е минимална. Направи същото с хубав усилвател - разликата ще е от земята до небето. Естествено, всичко е субективно. може да попаднеш на евтин скуайър, който да звучи по-добре от скъп фендър.. но както казах, правилото е "ЯКО КУБЕ". Успех! Цитирай
chris_barnes Отговорено Октомври 16, 2010 Отговорено Октомври 16, 2010 Изясни си какво искаш и какво очакваш от оборудването, както и бюджета. Бих те посъветвал да купиш по-читав инструмент и по-калпаво малко комбо за у вас което горе долу да изкарва някакъв звук. Защо ли? Ами защото като идеш в някоя репетиционна си носиш китарата, а не усилвателя, както и на концерт. Освен това трябва китарата да ти е удобна. Като посвириш малко повечко сам ще почнеш да се научаваш как да звукоизвличаш, не само от инструмента, но и от усилвателя и тн. И калпав усилвател може да направиш да звучи добре в общият микс Цитирай
bustard Отговорено Октомври 16, 2010 Отговорено Октомври 16, 2010 Пич, ако имаш към 1000 кинта си земи един маршал MG15DFX един Boss MetalZone и един такъв Jackson и си готов за две години напред! Цитирай
liquid_death Отговорено Октомври 16, 2010 Отговорено Октомври 16, 2010 ^? ^^Хич не е така... Ако държиш на хубавия звук си носиш не само китарата, но и усилвателя+кабинета ти.Ако не държиш на хубав звук, защо водим въобще дискусията тук! ^^^Много точно казано.Това на което свириш е китарата, но там от където излиза звука е усилвателя+кабинета, та ако тези двете са шит, няма как звука да е ок.От опит - кофти китара с готин усилвател звучи в пъти по-хубаво от хубава китара в кофти усилвател. Но все пак , кажи какви с бюджетите, защото така хвърляме боб Цитирай
chris_barnes Отговорено Октомври 16, 2010 Отговорено Октомври 16, 2010 Естествено, че е така. Аз си нося усилвателя с кабинета по концерти, само че пред мен не е стояла дилемата кое да е кофти, и кое не? Така е, че за да държиш на собствен качествен звук трябва да си имаш гиър, с който да го направиш. Бутам колегата към китарката на първо време, защото: - доколкото разбирам още не свири в група и не е обработил звученето си - вкъщи може да свири и на комп-а и ще докара приличен саунд да има да си търка - повечето репетиционни (за разлика от преди 5-6 години) имат прилични усилватели, в които може да се свири, без да трябва да си мъкнеш целият гиър. Нямам за цел да споря, просто това е моето мнение по въпроса Цитирай
liquid_death Отговорено Октомври 17, 2010 Отговорено Октомври 17, 2010 ^От тези 3 гледни точки си прав.Съгласявам се.Но само ако живе в София.Във Варна репетиционна с готин усилвател няма, а в Шумен няма репетиционна...(ако не си направиш сам) Истината според мен е че независимо към каквото и да направи компромис, ще се наложи след това да го сменя.А от това се губят пари.Най-добре е да посъбере още малко пари и да си купи и двете хубави.Ето идват коледа, нова година...Ама сигурно сърце не трае Цитирай
bustard Отговорено Октомври 17, 2010 Отговорено Октомври 17, 2010 Имам предвид ,че за 1000 лв можеш да си вземеш две доста добри елемента и ще си доволен. Това е лично мнение ,така че ако си навит, първо пробвай. А, MetalZone e за добър звук, това е добър дисторжън. Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Октомври 17, 2010 Отговорено Октомври 17, 2010 (Редактирано) Metal Zone горе - долу въплъщава най - жужащия и кофти звук, който съм чувал някогга от педал. Може би за да звукне трябва да е в комбинация със Скуаер и кубе Беринджър, знам ли... Редактирано Октомври 17, 2010 от Vasil Pavlov Цитирай
velit Отговорено Октомври 17, 2010 Отговорено Октомври 17, 2010 аз съм на мнение, че китарата е по важна и ще дам един пример......да кажем, че много ти се удава и много бързо напредваш, след време имаш някакъв концерт и ако си с лоша китара и хубаво кубе ти ще можеш да вземеш да кажем от твой приятел китара, но тя ще е различна от твойта може и да не ти е удобна и целия концерт да се провали. А ако си със добра китара и лошо кубе, озвучаване все ще се намери, но китарата която ти държиш ще я познаваш, ще ти е удобна, ще и знаеш косурите, защото колкото и да е скъпа, всяко нещо и има дефекти.........Надявам се да сте ме разбрали, защото аз така гледам на нещата Цитирай
liquid_death Отговорено Октомври 17, 2010 Отговорено Октомври 17, 2010 аз съм на мнение, че китарата е по важна и ще дам един пример......да кажем, че много ти се удава и много бързо напредваш, след време имаш някакъв концерт и ако си с лоша китара и хубаво кубе ти ще можеш да вземеш да кажем от твой приятел китара, но тя ще е различна от твойта може и да не ти е удобна и целия концерт да се провали. А ако си със добра китара и лошо кубе, озвучаване все ще се намери, но китарата която ти държиш ще я познаваш, ще ти е удобна, ще и знаеш косурите, защото колкото и да е скъпа, всяко нещо и има дефекти.........Надявам се да сте ме разбрали, защото аз така гледам на нещата Сигурен ли си в това твърдение?Аз не! А за метъл зоун - @Vasil Pavlov го е казал много точно Цитирай
Recommended Posts