L.K. Публикувано Септември 29, 2010 Публикувано Септември 29, 2010 Купих си едно алуминиево като бялото от снимката: Дава рязък звук с отчетлива атака. Дали е вредно за струните - все пак метал в метал се трие? Цитирай
GRiND BaSTaRD Отговорено Септември 29, 2010 Отговорено Септември 29, 2010 А те хората по каменяците луднаха, ти за алуминия се кахъриш. Бичи смело, щом ги ползват и метални, значи няма страшно. Цитирай
ciriljhonson Отговорено Септември 29, 2010 Отговорено Септември 29, 2010 Дава рязък звук с отчетлива атака. Точно това му е предназначението. Когато се говори за метални перца, винаги се сещам за един ярък пример, човекът от монетата. Всъшност ето тук, магазинче за по-така перца. 1 Цитирай
BHStratocaster Отговорено Септември 30, 2010 Отговорено Септември 30, 2010 Същата монета сикспенс на Мей я имам и свиря често с нея, а метални перца имам 3 вида. Цитирай
Heartman Отговорено Септември 30, 2010 Отговорено Септември 30, 2010 ^И как свириш с кръгло перо,тоест монета?Тя няма ъгъл,ръб!? Иначе и аз имам едно метално перо Fire Stonе,но не го ползвам много. Цитирай
jororock Отговорено Септември 30, 2010 Отговорено Септември 30, 2010 Аз примерно също имам такива перца и съм много доволен!- Що се отнася до ръба аз никога не го ползвам свиря със заоблената част-обичам пръста да ми е в струната и да ползвам повече триенето на облата част! Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Септември 30, 2010 Отговорено Септември 30, 2010 Дава рязък звук с отчетлива атака. Дали е вредно за струните - все пак метал в метал се трие? Струните отиват по-бързо - доказано. Цитирай
Disposable hero Отговорено Септември 30, 2010 Отговорено Септември 30, 2010 еластични ли са или са си твърди? Цитирай
bluelemon Отговорено Септември 30, 2010 Отговорено Септември 30, 2010 Твърди са и лично мен не ме кефят. И като удобство и като звук. За кънтри са перфектни То зависи и какъв звук търси човек. Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 30, 2010 Отговорено Септември 30, 2010 (Редактирано) еластични ли са или са си твърди? естествено - алуминия е като ластик,затова правят рамки за байкове от него - да не друса. Имам едно и звучи супер,но не го ползвам непрекъснато и не знам дали скапва струните. Редактирано Септември 30, 2010 от Hillbilly Цитирай
the_man_who Отговорено Септември 30, 2010 Отговорено Септември 30, 2010 (Редактирано) Металните пера определено подобряват атаката. Няма проблем със стандартните струни, но не така стоят нещата със струните с покрите като тези на Elixir и DR при които покритието си заминава почти ведага в точката на контакт с метално перо. Конкретно алуминиевите пера на TECKPICK съм забелязал, че цапат пръстите при употреба и по тази причина ми стоят неизползвани. За специалните случаи, когато търся остра атака ползвам едни направени от бронз ( не си спомням марката, но ако някой се интересува ще проверя и споделя ). По въпроса за еластичността - твърди са определено. Също има любители на пера направени от мед ( copper ) и един пример за звук с тях . Редактирано Септември 30, 2010 от the_man_who Цитирай
Javor Отговорено Октомври 2, 2010 Отговорено Октомври 2, 2010 Лично мен ме кефи да свиря с по-дебели и твърди перца и тая идея с металните ми допада. Но ще е гадно ако наистина скапва струните. Цитирай
L.K. Отговорено Октомври 2, 2010 Автор Отговорено Октомври 2, 2010 От сайта с перцата си наресах това на Алвин Лии: 10 паунда няма да дам, но мога да изпиля някоя жълта монета. Цитирай
ciriljhonson Отговорено Октомври 2, 2010 Отговорено Октомври 2, 2010 Защо не, то това си е сувенир, срещу десет паунда получаваш снимка на любимият човек и перото му в рамка. Цитирай
L.K. Отговорено Октомври 2, 2010 Автор Отговорено Октомври 2, 2010 Би имало наистина стойност ако ми го подари лично. В този си вид е част от рекламната индустрия за правене на пари - нищо повече. Ten Years After (Alvin Lee) - The Bluest Blues Цитирай
Recommended Posts