Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Купих си едно алуминиево като бялото от снимката:

25506.png

Дава рязък звук с отчетлива атака. Дали е вредно за струните - все пак метал в метал се трие?

Отговорено
Дава рязък звук с отчетлива атака.

Точно това му е предназначението.

Когато се говори за метални перца, винаги се сещам за един ярък пример, човекът от монетата.

tn_may.jpg

Всъшност ето тук, магазинче за по-така перца.

Отговорено

^И как свириш с кръгло перо,тоест монета?Тя няма ъгъл,ръб!?

Иначе и аз имам едно метално перо Fire Stonе,но не го ползвам много.

Отговорено

Аз примерно също имам такива перца и съм много доволен!- Що се отнася до ръба аз никога не го ползвам свиря със заоблената част-обичам пръста да ми е в струната и да ползвам повече триенето на облата част!

Отговорено (Редактирано)
еластични ли са или са си твърди?
;) естествено - алуминия е като ластик,затова правят рамки за байкове от него - да не друса. :slap:

Имам едно и звучи супер,но не го ползвам непрекъснато и не знам дали скапва струните.

Редактирано от Hillbilly
Отговорено (Редактирано)

Металните пера определено подобряват атаката.

Няма проблем със стандартните струни, но не така стоят нещата със струните с покрите като тези на Elixir и DR при които покритието си заминава почти ведага в точката на контакт с метално перо.

Конкретно алуминиевите пера на TECKPICK съм забелязал, че цапат пръстите при употреба и по тази причина ми стоят неизползвани.

За специалните случаи, когато търся остра атака ползвам едни направени от бронз ( не си спомням марката, но ако някой се интересува ще проверя и споделя ).

По въпроса за еластичността - твърди са определено.

Също има любители на пера направени от мед ( copper ) и един пример за звук с тях .

Редактирано от the_man_who
Отговорено

Лично мен ме кефи да свиря с по-дебели и твърди перца и тая идея с металните ми допада. Но ще е гадно ако наистина скапва струните.

Отговорено

От сайта с перцата си наресах това на Алвин Лии:

tn_alvinlee.jpg

10 паунда няма да дам, но мога да изпиля някоя жълта монета.