Jump to content
Българският форум за музиканти

Певиците


Recommended Posts

Здравейте,

Какво става с толкова задобрелите певици в България напоследък?

Всеки един импресарий, /не са само Пейчев и Ковачев/ иска от музикантите певица иначе трудо ставало за работа навън без такава. Т.е. не става, както ставаше преди / добър си - подписваш договор и заминаваш /. Сега повечето от свестните музиканти тук, не стига, че се съобразяват с "въртеливата политика" на повечето "муз. агенций" /това си е коплимент за тях/, а и им се налага да си губят времвто с някакви глезени и най вече претенциозни момиченца, които са решили за себе си, че са родени звезди.

Точно по това време обаче, има търсене на такива и щом нещо се търси много - то става и по скъпо. Всеки знае, как се разбиват групи от някои мангали и от 5-ци стават дуа, които ама в никакъв случай не могат да звучат нормално, колкото и да са добри.

Така повечето от нашите родни певици започват да си правят, каквото си искат с нас само заради това, че са търсени. А дали една група ще звучи добре с или без певица, това ама никой не го интересува - важното е отново да се угоди на някой налял гуша пич. А какви са рисковете при работа в по-голямя банда - и как се удържат повече от 4-ма, всички май сме наясно!

Е това е! Ако някой знае, как могат да се променят нещата без да се измисля машина на времето може да пише. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявай ама тая тема май не си я сложил на правилното място! Може би Тук! или Тук! А в интерес на истината тази тема е доста богата и може да се говори доста по нея, но ако трябва да кажем нещата с 2 думи- МУЗИКАЛНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ в България! Това е възможно най- краткия и ясен отговор!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти teodosiy,

в интерес на истината певиците са супер търсени ,но тук има един фактор ,за който би трябвало да споменем преди да започнем да скачаме срещу агенцийте а именно фактора публика !Мислил ли си си по въпроса - Защо тези агенций изискват групите да са с певица ??

Ако не си мога веднага да ти отговоря.Причината разбира се не е една ,но една добре измислена от чисто стимулираща пазара маркетингова гледна точка на пълно обосновава нещата.

Значи ти ако отидеш на заведение с жива музика (защото цялата група туристи е заведена там,защото си на кораб и алтернативата е да се забиеш в пианобар-а или диското,защото си на почивка и смяташ да свалиш някое ново гадже ...и т. ) кое ще ти бъде по-приятно да излезе една яка мадама(без значение как пее) или да излезе един мъж пък бил той и най-добрия певец ??

Сега, ясно е ,че ще ми посочиш една купчина пропуски по въпроса къде съм прав и къде не .Но тук не става дума за теб и мен а за всичките тези около милиард усмихнати,разпускащи,весели и платежоспособни хора наречени туристи ! :)

Видях ,че споменаваш хора ,които изкарват групи в чужбина а ти къде мислиш,че ги пращат ???? ;)

По въпроса със самозабравилите се певици :):):) ...ами ...няма такова нещо - вземаш една прослушваш я - харесва ти/не ти харесва .....вземаш друга ...или правиш по-умния вариант - прослушване ..и певиците ти идват на куп.Е трябва и да имаш представа тази жена къде ще я заведеш ако започнеш да работиш с нея ...да я пресметнеш като човек ,но това вече е по-висш пилотаж и то не става с обяснения - Практика му е майката ..както и при свиренето впрочем !

 

Поздрави от мен и дописане ! :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Здрасти Палячо,

Наясно съм с работата навън и какво се иска.

Wish пилотаж винаги е имало и не само заради певици. Дразня се само от това, че повечето не разбират сериозноста на работата ни. Примерно: по-добре в Мароко с някой некадърен клавирист със МИДИ Филес/пускач на такива/, направени от такива като мен с много работа, отколкото с още 2 вокала и истински музиканти.

Вече си създадох убеждението, че им харесва по-малко работа и то с буфосинхронисти /каквито май са повечето напоследък/. Имам много забележки наистина, след като прочетох написаното, но все още смятам, че освен добре изглеждащата певица пред забавляващите се купонжии, тя трябва и да работи добре - поне да пее добре.Това става с повече работа, а не с повече пудрене или фитнес нали???

В другия случай може да обръснем краката на някой певец, да му сложим перука и подплънки и ще стане супер!! С много от нписаното съм и съгласен.

Иска ми се просто момичетата, които искат да работят с групи навън просто да са по-сериозни. Да не скачат от цвят на цвят и да се мислят за велики, защото ние сме си бачкатори в този бизнес, не сме звезди - дори и така да изглеждаме понякога. От това губят време, средства, нерви и пр.. не само музиканти, като нас, а и самите певици. Ако продължават по този грешен начин просто си остават звезди в Бг и то без пукнат лев в джоба.

Благодаря и за съветите - аз лично не разполагам с толкова много средства, че да правя кастинги на певици, макар и в момента да ни се случва да търсим и избираме.

За импресарийте /споменах само двама от тях, а те са повече/ знам къде изкарват хора и на каква цена. И тук има проблем - всеки от тях малко еднолично взима решения, кой добър е и кой подходящ. Май напоследък са по-подходящи тези, които работят за най-малко пари /направо без такива/, а кадърните не се толерират, защото могат да имат претенций. Нищо де, това си е техен проблем, ако искат всички да станат, като Мето - грешката ще си е тяхна. И все пак има и други агенций и други импресарий, от други държави - аз поне от такива не съм видял нещо лошо дасега.

С 2 думи -виждал съм "ТУРИСТИ" да не обръщат особено внимание на доста яки мадами, а да се ослушват за самото парче, което звучи в момента, а дали певиците в БГ ще бъдат винаги номер 1/кадърни или некадърни/, както в момента, времето ще покаже. Живи и здрави и да има бачкане, щото парите са си пари! Успех на всички!!

 

 

Пиши на кирилица! Форума си има кирилизатор! Синьото копченце над полето за мнението ти!

Дължиш ми бира че го преписах на кирилица това "кратичко" мнение! :lol:

Добре дошъл във форума!

Редактирано от MDFk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти като си толкова взискателен никога няма да си намериш певица - особено с това негативно отношение !Естествено че всеки си има изисквания за работата и за мястото на което ще работи - това че на тебе не ти отърва - не значи че певиците са ти виновни !Не може една жена да тръгне на другия край на света с когото и да е - особено пък с непознати хора !

А относно това дали са нужни певиците - ще ти напомня да гледаш филма оркестър без име - там много ясно е показана ситуацията !Навсякъде в тия заведения - извинявай много - ама хората ходят там да си приказват и никой не ще да слуша някви супер виртуозни изпълнения- виртуозните изпълнения са на голямата сцена !Така че като искаш да правиш музика - изявявай се на голямата сцена - няма какво да са ти криви певиците !щото ако не са певиците няма работа за вас - това е истината - така че трябва да си ги къткате а не да се правите на много отворени !Певицата продава оркестъра !това си е правило номер едно !разбира се че хората се радват и на мъжките изпълнения ,но без певица просто няма начен да си намерите работа ,затова се отнасяйте с уважение !И ако имате толкова страхотни ангажименти - и сте толкова добри без певица - какво си седнал да се оплакваш тука - бачкай !Ама истината е че без певица не може !А истината е че най-търсени са дуата- защото излизат най- евтино !така че ти може да искаш да работиш с група ама като няма работа за групи - най- лесно за певицата е да си има клавирист и веднага да си намери работа а не да чака месеци я да излезе нещо за група я не - и освен това работата като дуо е много по- лека за певицата отколкото работата с група - а парите са същите - така че няма кво да се дразниш- всеки си гледа интереса !

щото е ясно че при тази работа - всеки иска музиката да не дразни - да се свири тихо и няма място за някакви кой знае какви сериозни изпълнения !Така че и ние си избираме това ,което ни устройва !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е тенденция,в цял свят се предпо4ита отпред на сцената да има нещо красиво,а там където има и избор и добре пеещо,а ние от ко4 тайфата,сме за най-отзад :lol: България,по принцип ,е богата на певци,но бедна на певици,отговарящи на вси4ки изисквания-доказаха го и някои популярни конкурси,в последните години.Така 4е,който си намери подходящата певица-шапка му свалям,да си я крие,4е завистници колкото щеш :D И не виждам смисъл този спор да се задълбо4ава пове4е-фактите го со4ат ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си Вихро. всичко си върви по някакъв тертип, който се наложи неотдавна в Българиа.Смятам да не превръщаме темата в караница, затова нека оставим по-младите в този бизнес да решават, колко да се навеждат и на каква цена -

това си е тяхно право.

А на БлъдиГери мого само да и кажа, че не съм тук да се оплаквам, просто опитвам да Ви накарам да се поогледате и да разберете, че излизане в чужбина не означава само едно нещо:

- 1000 долара месечно и 2 български музикални агенций, които диктуват на музикантите, какво да правят и с колко и какви певици да работят.

Певиците са хубаво нещо, но само, ако са точни. "Оркестър без име" съм го гледал 100 пъти/не съм на 20 години/ - това е отражение на скапаната социалистическа "музикална" действителност през онези години.

/имах нещастието да живея по това време тук,а и баща ми работеше в група точно, като тази от филма/.

Точно от това, според мен трябваше да се пазим и да не допускаме да се повтаря - явно тази държава си остава червена, кавото е и съзнанието на повечето хората живеещи тук. Наистина много жалко :rolleyes: ...Ама ще се оправят нещата - всичко рано или късно си идва на мястото.

Благодаря за мненията, ще имам впредвид повечето. :rolleyes::D

 

 

Имаш бирата - извинявай за латиницата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много момичета дето искат да станат певици стават ...мутреси ,без да се усетят.Но за наша радост обаче този процес е обратим и доста от мутресите стават певици после. Един вид да се компенсира липсата. Нищо на този свят не се губи, само си сменя местонахождението и формата! :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да лоша работа аз все повече се замислям дали да не сменя канала...

 

Иначе за проблема с певиците той според мен е по-скоро проблем на взаимоотношенията между колеги в този бизнеси на особеностите на музикантския характер.Лошото е че всички искат хем да са звезди хем да са творци хем да са оборотни и да работят редовно,а трите неща едновременно е почти невъзможно да се постигнат. Ако сте решили да бачкате за туристите,значи трябва да си свършите работата и да не очаквате слава,за тях вие сте просто една по-лицеприятна алтернатива на касетофон или ЦД-плейър.Ако искате да правите изкуство , не очаквайте заплата като на служител.Самочувствието на някои певици е необосновано при положение че тръгват да пеят с група.Все пак ако са толкова големи звезди нека пътуват и правят шоу сами,защо са им други музиканти?

Както и да е,исках да кажа че е хубаво когато се прави нещо да се знае точно с каква цел се прави и това да се изясни недвусмислено между замесените хора за да се избегнат неприятностите впоследствие

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
Здрасти Палячо,

Наясно съм с работата навън и какво се иска.

Wish пилотаж винаги е имало и не само заради певици. Дразня се само от това, че повечето не разбират сериозноста на работата ни. Примерно: по-добре в Мароко с някой некадърен клавирист със МИДИ Филес/пускач на такива/, направени от такива като мен с много работа, отколкото с още 2 вокала и истински музиканти.

Вече си създадох убеждението, че им харесва по-малко работа и то с буфосинхронисти /каквито май са повечето напоследък/. Имам много забележки наистина, след като прочетох написаното, но все още смятам, че освен добре изглеждащата певица пред забавляващите се купонжии, тя трябва и да работи добре - поне да пее добре.Това става с повече работа, а не с повече пудрене или фитнес нали???

В другия случай може да обръснем краката на някой певец, да му сложим перука и подплънки и ще стане супер!! С много от нписаното съм и съгласен.

Иска ми се просто момичетата, които искат да работят с групи навън просто да са по-сериозни. Да не скачат от цвят на цвят и да се мислят за велики, защото ние сме си бачкатори в този бизнес, не сме звезди - дори и така да изглеждаме понякога. От това губят време, средства, нерви и пр.. не само музиканти, като нас, а и самите певици. Ако продължават по този грешен начин просто си остават звезди в Бг и то без пукнат лев в джоба.

Благодаря и за съветите - аз лично не разполагам с толкова много средства, че да правя кастинги на певици, макар и в момента да ни се случва да търсим и избираме.

За импресарийте /споменах само двама от тях, а те са повече/ знам къде изкарват хора и на каква цена. И тук има проблем - всеки от тях малко еднолично взима решения, кой добър е и кой подходящ. Май напоследък са по-подходящи тези, които работят за най-малко пари /направо без такива/, а кадърните не се толерират, защото могат да имат претенций. Нищо де, това си е техен проблем, ако искат всички да станат, като Мето - грешката ще си е тяхна. И все пак има и други агенций и други импресарий, от други държави - аз поне от такива не съм видял нещо лошо дасега.

С 2 думи -виждал съм "ТУРИСТИ" да не обръщат особено внимание на доста яки мадами, а да се ослушват за самото парче, което звучи в момента, а дали певиците в БГ ще бъдат винаги номер 1/кадърни или некадърни/, както в момента, времето ще покаже. Живи и здрави и да има бачкане, щото парите са си пари! Успех на всички!!

 

 

Пиши на кирилица! Форума си има кирилизатор! Синьото копченце над полето за мнението ти!

Дължиш ми бира че го преписах на кирилица това "кратичко" мнение! :huh:

Добре дошъл във форума!

Общо взето добре преписано. Само да обърна внимание, че за множествено число се прибавя буквата "И", а не "Й"!

т.е. "импресарий", "агенций" и "претенций" не е правилно!

Дължиш ми едно малко:(

 

Успех!

 

Влад

Редактирано от Vlad
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Какво става с толкова задобрелите певици в България напоследък?

Няма пълно щастие бе човек :huh: И все пак зависи от нагласата на хората, а върху това може да се работи. Просто всички трябва да осъзнават, че са взаимозависими и че това е нещо напълно нормално, а не те прави по-маловажен. Ама как става това? Не знам :think: с манипулации сигурно :(

 

Когато "обикновените" хора сформират група, те си търсят сродни души. Когато обаче става въпрос за професионални ангажименти, там е ясно: умението за работа "в екип" е една от проявите на професионализъм. Но знае ли българинът какво означава това? Според мен са единици такива читави хора въобще, а ти говориш само за една определена сфера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...
Пиши на кирилица! Форума си има кирилизатор! Синьото копченце над полето за мнението ти!

Дължиш ми бира че го преписах на кирилица това "кратичко" мнение! :(

Добре дошъл във форума!

Здрасти на всички !

 

teodosiy, мерси много ,че си си направил труда да препишеш поста имаш я бирата само да се прибера в БГ - това ще го уточним по-късно !

 

А темата за певиците е безкрайна ...нещо като темата за казармата .

От едно известно време съм сред така наречените в незнам кой от по-горните постове - Наведени групи и мога да споделя,че работата не беше толкова наведена до преди известно време.

Сега вече и за мен (стар военен възпитаник) е супер фатмашко и за това реших - По-добре ми е да съм бандит :(

 

Не точно ама в общи линий напоследък съвсем сме се превърнали в Ноу Сър-чета!

За цифрите и групите - то е ясно ,когато някой ти каже - Ако искаш моето момче, знаеш ли колко чакат след теб на опашка ??? - и започваш да се поумисляш ...

Аз съм абсолютно демотивиран на правя каквото и да е свързано с музика в българия ....

 

А певиците ..няма начин да ги направиш по-добри от "Колежката певица Рени" ....нито теоретичната им ,нито практическа подготовка е на ниво .Щом можем да наречем един от университетите си - "Университета на Фолк Певиците" прави му сметката от там на сетне .... а още по-тъпото е ,че преподавателите им (интересуващи се предимно от листчета със картинки и воден знак на тях) им обясняват колко са добри и как хубу пеят ...Е като си повярва една такава ти как ще и обясниш ,че е с четвърт тон на някъде си ???Нема такова кино ...

 

Но нека не бъдем черногледи - познавам (макар и само една) млада и кадърна никому неизвестна певица :P

Пак е по-добре от нищо !

 

Дописане !

:hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти Палячо,

Не съм преписвал текста ти на кирилица - това го е направил модератора

навярно. Май и аз му дължа една бира :))

Иначе си прав във всичко, за което пишеш - поне и аз съм на такова мнение.

Познавам дори и един от даскалите, за които пишеш, преподаващи там - наистина ли му казват вече Поп-фолк институт - т. е. нов български Поп-фолк институт нали??? То си е така :P)))

След като започнаха да падат договори за мъжки банди с голям зор се решихме да си търсим певица - няма да ти обяснявам пред какво бяхме

изправени!!! Всяка една с която се разбирахме за работа/вече са над 25 на брой - а ние опитахме да си намерим само една, ама да е точна/ мисли, че е най-добрата - "другите са некадърни" дори се саморекламират . После решават да си намерят още някоя банда излизаща навън и с тях да се уговорят, ако нещо се забави работата с първата банда - колко са плоски горките!

Накрая всички изглеждат, като Ренито, само дето не си го признават.

Чакат някои, като нас да им направят плейбеците/ако може и с вокалите/

и запраскват по евтините арабски дупки с великата си група - МИНИДИСКА.

След 3-4 мизерни месеца се връщат и се оплакват от всичко, а да работят неискат -защо ли?! - може би пък немогат. Та мисля да не се занимавам с подобни повече, само си харчим парите и нервите.

За нас винаги е имало и ще има работа и то без да се навеждаме.

Знам какво е да се работи навън и не е било никога толкова шарено, колкото очакват "виртуозните" ни певици , но явно някои от импресариите тук им набиват в празните главици, че 1000 долара и измисления пълен пансион е горната граница"пая" за българския музикант в чужбина - е! като са решили, да си вярват на когото искат. После пак ще хленчат - абе тяхна си работа.

А за бирата - може да пием по една за здравето на всички кадърни български музиканти, кадето и да са в момента. Наздраве!!java script:emoticon(':beer:')

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.