MiroslavArabadjiev Публикувано Септември 25, 2010 Публикувано Септември 25, 2010 Здравейте! Имам акустична китара от няколко месеца, но съм решил сериозно да си купя електрическа.Заделил съм около 500 лева,а нямам голяма представа каква китара мога да си позволя за тези пари.Почитател съм на Фендър Страт, но 500 лв..... :Д.Един пр ми каза, че видял фендери за по 400 500 лв. но силно се съмнявам да е ...(ако има такива, дори и китайски да са бих си купил, защото обожавам Страт)Ако можете да ме насочите към нещо ще бъда мн благодарен. Цитирай
stomanow Отговорено Септември 25, 2010 Отговорено Септември 25, 2010 Скоро мярках в обявите мексикански фендер мисля за 600 лв. Цитирай
VERSUS Отговорено Септември 25, 2010 Отговорено Септември 25, 2010 Това, което ти трябва е Squier by Fender classic vibe strat. Ако не знаеш откъде да си го купиш ми пиши на лично и ще ти пратя линк. Китарите са наистина много добри, въпреки че не са фендер. Цитирай
stomanow Отговорено Септември 25, 2010 Отговорено Септември 25, 2010 Ето я и обявата http://forum.muzikant.org/index.php?showto...mp;#entry593702 .Според мен много прилична китара на добра цена . Цитирай
rockfire Отговорено Септември 25, 2010 Отговорено Септември 25, 2010 Маг XXXX -Фендер Скуаер под 250лв Почни с по-евтина китара , после ще решиш за нещо по-скъпо! Цитирай
дедо Отговорено Септември 26, 2010 Отговорено Септември 26, 2010 Отиваш в Технополис,XXXXXили друг магазин дето има 50 и повече китари и ако свириш започваш да просвирваш така докато някоя не ти пасне.Аз така си избрах моята верно , евтино китайче ,ама я сравнявахме с един оргинален фендер ,оргинала пасти да яде.Какво ти трябва ,да ти е удобна, да вади саунд и да не се разстройва като посвириш 1час. Цитирай
Fallenblood Отговорено Септември 26, 2010 Отговорено Септември 26, 2010 мексиканският страт от обявата е супер оферта, не се бой да взимаш на старо. rockfire, да ме извиняваш, ама твърде повърхностно насочваш човека. а дедо говори откровени глупости. Цитирай
interman Отговорено Септември 27, 2010 Отговорено Септември 27, 2010 А за усилвател мислил ли си, щото се продават комплекти с китара и кубе. За тия пари ти препоръчвам да си вземеш Squier Affinity с едно фендерско 15W кубе се продаваше в комплект май и ще ти свърши работа. Дедо, я кажи къде го намери тоя китайски ментак дето е по-добър от Фендер, че да намажем и ние. И критерият ти е интересен личи си, че си разбирач и има какво да споделиш. Цитирай
Fallenblood Отговорено Септември 27, 2010 Отговорено Септември 27, 2010 комплектите не са оферта... гадна китара с гаден амп. Цитирай
rockfire Отговорено Септември 27, 2010 Отговорено Септември 27, 2010 Идеята беше да отиде по магазините младежа , както и доста други начинаещи дето питат един и същ въпрос за първата китара! Има десетки марки и модели-да пробват на воля , но до тази сума ще бъде и такова качеството! С натрупания опит да речем след поне 2-3г или повече ще си потърсят по-скъпа китара нова или употребявана . Моята първа китара електрическа беше чешка Юлана, копие на телекастер и още смятам , че са даста сполучливи! Цитирай
steve83 Отговорено Септември 27, 2010 Отговорено Септември 27, 2010 Привет, Помисли и за варианта китара втора употреба - така за същите пари ще си купиш китара по-висок клас или най-малкото оптимизирана нисък клас. Например със сменени адаптери, ключове и др, отделно китарата може и да е сетъпната добре и разсвирена (както се изразяват хората). Просто на времето съм изпитвал на гъбра си какво е да си купиш нова евтина китара от магазина и колкото и да я настройваш тя продължава да свири фалшиво, отделно тона е лош, отделно на 2-рият месец всички потенциометри и ключове пукат, после започват да прекъсват и на цяло. А относно евтиниге ампове (комбота и т.н.) - по добре не се занимавай от тях, особено ако си в апартамент и съседите ще се нервят. Много е лош варианта и да свириш на комбо със слушалки включени към него - имат изключително лош Emulated speaker out. Ако ще свириш само в къщи най-евтин и оптимален вариант е да си купиш звукова карта с инструментален вход + софтуер. Добро решение е външна карта Line 6 UX1 + софтуер POD farm v2 - там си имаш всичко и на някой от амповете и ефектите дори симулацията е прилична и става. Отделно можеш нагледно и визуално да се учиш как се гради самият тон, като си създаваш виртуелни вериги от компоненти и т.н. Успех! Цитирай
interman Отговорено Септември 27, 2010 Отговорено Септември 27, 2010 Зависи на какъв комплект попаднеш, задължително трябва да се пробват. Аз си взех доста приличен и 3 години свиря с него (чак сега си купих нова). Цитирай
guitarzes Отговорено Септември 27, 2010 Отговорено Септември 27, 2010 Аз също скоро си закупих ел. китара...Та моята е Squier Affinity "Strat" HSS и за сега съм много доволен.Не се отстройва ,въпреки че много обичам да си играя с тремолото.Усилвателят ми(fender g-dec 15wats) има тунер и наистина буквално за 1 седмица не мръдва.Струните са 10-ки и има 3 прожинки :Д.Най-важното:Китарата е много удобна(поне за мене);звукът е много приличен.Цената на китарата е около 350 лева.Купих си я от Раизинг Форс(Варна). Цитирай
MiroslavArabadjiev Отговорено Септември 27, 2010 Автор Отговорено Септември 27, 2010 Мерси на всички за мненията! Ще ми бъдат от полза! Решил съм да не купувам усилвател и искам да си свържа китарата на лаптопа, но се притеснявам дали не е слав за програмите с които ще си правя ефектите.Лаптопа ми е 2core 2.16 procesor 2 gb RAM.Чудя се д апосабера ли още малко пари и за кубе(сега разполагам с 300 лева). Цитирай
Recommended Posts