Jump to content
Българският форум за музиканти

Jvm в кооперация


Lord Shredulous

Recommended Posts

Ами да кажем че пестя пари за Marshall JVM205h - 50 вата, 2 канала

Пробвах го в един магазин във Виена.Беше включен в 4x12 със Vintage 30ки.

Самата "стаичка" за пробване е малка(2 на 2 горе долу) и натъпкана с почти всякакви half stack-ове- Маршали,"Портокали",ЕНГЛ

С Volume до 5 не беше ТОЛКОВА силно,поне за мен де.

Та мисля и все още обмислям покупката на главата,звучи просто перфектно.За кабинет мисля да й взема едно 2x12(по проста причина че няма да се побере на 1x12) с Vintage 30ки..

Но проблема е че както един път си играех на едно ужасно малко 15 ватово кубенце/Фендър ФМ 15г,ужасно си звучи.../ с volume на 2 и един от съседите ми вика на немски да си затворя прозореца...и ми е интересно какво ли ще стане като взема JVM-a :punk_guitar:

Изяснете ми това с Power Attenuator-ите, Power Brake-овете , онези Palmer-и с вграден Speaker Sim и така,защото наистина не знам какво ми трябва, пък и струват твърде много,за да си правя предварителни експерименти.

Благодаря предварително :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има голяма тема по въпроса. Най-общо казано - ако не се свири между 14 и 16, както и м/у 20 и 8 сутринта (нощните часове са по моя преценка) - няма законно основание за недоволство. Аз лично не пренебрегвам и човешкия фактор - бих се срещнал със съседите, (поне) които са с общи стени и бих уточнил взаимно приемливи условия.

 

Приятно свирене!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хей мерси,ще прегледам темата. Иначе в Австрия нямат почивка от 2 до 4 , обаче трябвало по обяд /между 12 и 13:00/ и след 22:00 да не се вдига шум.

В интерес на истината една неделя към 2 часа следобед някой беше пуснал инструменталния химн на Хорст Весел,което се наказва с 3 години :punk_guitar:

А проблема може и да е,че моята стая гледа към нещо като вътрешен двор с петоъгълна форма, в който някой долу ако кихне се чува адски силно на горните етажи :) Поне няма да ми трябва много ривърб

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Високото ниво на звука в крайна сметка се отразява на слуха на музиканта, а и по никакъв начин не подобрява свиренето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...но пък подобрява значително звука на определени видове и модели лампови усилватели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей това не го разбирам - наливаш още волтове и ампери в лампи и трафове да вдигнеш още мощността до зоната на изкривяване, а после вкарваш всичкото това в атенюатори, за да е все пак нормално за слушане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е необходимо да е разбираемо, за да звучи добре.

 

Koch LB120 е най-добре звучащия атенуатор (т.е. не звучи никак :cheers2: ), който съм пробвал и съответно притежавам.

Palmer пък има най-добре звучащата симулация на кабинети, което си е важно ако искаш да записваш без да използваш микрофони, пак според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Palmer пък има най-добре звучащата симулация на кабинети, което си е важно ако искаш да записваш без да използваш микрофони, пак според мен.

 

И аз мислех дали е възможно да ми се размине като цяло купуването на кабинет повече от 1x12 :greenball: Продавача от друга страна ми беше казал като го питах за speaker sim-a ,че просто ТРЯБВАЛО да има кабинет,защото главата щяла да си изпуши иначе...този Palmer не играе ли роля като dummy load, т.е. да поеме всички тези ватове ,струящи от главата,така да го наречем. Точно както един кабинет би направил?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има различни модели и устройства на Palmer - част от тях поемат товара (значително по-скъпи), част от тях не.

Но са предвидени за звукозапис, a не да си свириш тихичко през говорители.

http://www.palmer-germany.com/81-1-pdi03.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще свириш само в къщи (това разбирам от заглавието на темата) - защо ти е толкова мощен усилвател?

Има маломощни такива пригодени за домашно свирене и са и на по-добра цена. Мога да споделя, че от няколко дни имам старо лампово руско радио, което е не повече от 1-2 вата и не го усилвам и до половината,че ще имам проблеми с комшиите :greenball:

В реда на мисли за свирене у дома - защо държиш да е глава, а не комбо? Винаги можеш да си вземеш още кабинет/и с различна конфигурация (1х12, 2х12 или 4х12) и говорители и да го/ги връзваш към него.

Ако държиш по твои си причини да имаш мощен усилвател има и други варианти като:

 

http://www.thomann.de/it/egnater_tourmaster_4100.htm

 

http://www.thomann.de/it/egnater_renegade65_head.htm

 

http://www.carvinguitars.com/products/single.php?product=V3

 

http://www.carvinguitars.com/products/sing...p?product=X100B ,

 

на които може да се намалява мощността и може да ги ползваш както за свирене у дома,така и на сцена (сигурно има още много такива, но не си играх да търся). Така няма да имаш въобще нужда от атенюатори,дъми лоудс и ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво като иска 100 вата, това е само 2 пъти по-силно от 10 вата. Като имаш такава глава не значи, че ще събориш блока. Тоест можеш, ама можеш и с 5 вата да го направиш. Други неща имат значение за якия саунд, не мощността. Факт е обаче, че почти всички сток модели се правят НАРОЧНО така - евтините и не-толкова-добри са маломощни, а скъпите и яки - по 50-100 вата. Инак не е никакъв проблем да се направи размазващо добър АМР с по-малка мощност, ама... Не ги правят. Трябва си кастъм. :slap:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Главата е 50вата , пробвах и 100 ватовата ,която е с 4 канала, както и една 100 ватова JCM2000 DSL,но наистина бяха прекалено мощни и не можех да пусна volume на повече от 2... иначе на 50 ватовата дори и на 4-5/и то през 4x 12/ пак не усещах "дискомфорт"

Предполагам,че през 2x12 ще е още по-удобно.

Иначе съм го харесал,защото ме грабна още първия път като го пробвах. За разлика от 30ватовия ПайЪк на Line 6 ,през чийто чист канал прекарвам Boss ME-50/И пак докарвам много приличен звук/ този усилвател направо си усеща начина,по който свиря.

И ми се струва някак си универсален,а както на различни настроения си свиря различни работи- доста често съм на вълна Гънс,друг път на Сабат, а напоследък и Мегадет :slap: Пък и е много по-лесно да "набереш" нужния звук,отколкото на Drive, Bottom,Tone и Level като на Boss-a...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както обикновенно става, в една тема има един - двама, които знаят за какво става въпрос, и много които правят преразказ по картинка.

От опита, който натрупах, откакто се занимавам с атенюаторите, установих, че почти никой в началото няма представа за какво става въпрос, а още по-малко как се използва и за какво. Едва след близка среща с такова устройство и натрупване на индивидуален опит се разбира какви са преимуществата.

Защото те са поне две! Едното е социалната функция за нормализиране на отношенията със съседи и домашни, а другото преимущество е за постигане на характерния лампов звук. Да, когато съм обяснявал и демонстрирал как да се използва един атенюатор (в което влиза и работата с китарния усилвател), винаги съм получавал коментар от типа -Това не съм го чувал от този усилвател! Сега има различно поведение и различен звук. Нормално е, защото никой не е в състояние да "докара" звука до необходимото качество, в домашни условия! Ако се опита да го направи, тавана ще падне, или жената ще го утрепе с черпака! Става въпрос за лампови усилватели, които носят собствен характер и именно поради това се обичат от собствениците им.

Ако за някой няма значение характера на звука, и всички апаратури му звучат еднакво, НЕ му трябва нито лампа, нито атенюатор!

Единственото което мога да препоръчам на Lord Shredulous е да се запознае на живо и да "повърти" малко един атенюатор. Да направи експерименти с нови настройки на усилвателя (защото вече ще може да изцеди нови звуци) и тогава да реши какво му харесва и какво не.

Защото до сега от различните коментари в темата човекът само ще се обърка още повече - като не знае на кого да вярва, и как да отсее зърното от плявата, а тя не е малко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.