danko Отговорено Юли 2, 2009 Отговорено Юли 2, 2009 абе и аз да се включа: какво ще стане ако се използва течен парафин? Цитирай
7thString Отговорено Юли 2, 2009 Автор Отговорено Юли 2, 2009 С риск да се изложа питам що за животно е това течен парафин? Ако при стайна и малко над стайна температура е течност, не мисля, че върши работа. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 2, 2009 Отговорено Юли 2, 2009 Точно така е, аз го ползвам за смазване на вентилатори. Баш си е течен, респективно никаква файда няма да има! Цитирай
7thString Отговорено Юли 2, 2009 Автор Отговорено Юли 2, 2009 Преди време четох, че е хубаво към парафина да се добавя восък, тъй като е по-мек, а парафина със стареенето и вибрации/удари се напуква. Цитирай
liquid_death Отговорено Юли 2, 2009 Отговорено Юли 2, 2009 както Евто каза, свещи от църквата, че и висша сила да помага на адаптерите Цитирай
danko Отговорено Юли 3, 2009 Отговорено Юли 3, 2009 Охх...да, бе въобще не съобразих това с парафина много се извинявам айде аз днес утре ще ги "готвя" и моите пък да видим ефекта. Цитирай
bratmito Отговорено Януари 3, 2013 Отговорено Януари 3, 2013 Скоро си купих Gibson Leas Paul Studio Plus '06 и изненадващо, но адаптерите(498T и 490R) микрофонират сравнително лесно. След известно търсене в нета се оказа, че голяма част от Gibson адаптерите не са парафинирани. Възможно ли е да се парафинират адаптерите без да изваждам намотките от металната капачка и някой пробвал ли го е? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 3, 2013 Отговорено Януари 3, 2013 Веднъж го пробвах - става. Обаче тогава бях по-млад и зелен, сега не бих направил така. Бих разпоил капачката, разглобил адаптера, размотал внимателно фолиото и парафинирал само намотките. След това бих ги запоил за жиците отново, следва обличане с изолирбанд, сглабяне и запояване на капачките. Разбира се, последното иска повечко сръчност и крие макар и минимален риск от скъсване на бобинка. Но ако просто парафинираш адаптерите, това ще размекне изолирбанда и може да поотпусне намотките. При разглабяне, може и да не изглеждат много лицеприятно след това. Цитирай
7thString Отговорено Януари 4, 2013 Автор Отговорено Януари 4, 2013 Плюс това, лепилото на изолирбанда ще стане на една отвратителна лепкава гняс, която ще влезе навътре в намотките и... абе гадно е Цитирай
bratmito Отговорено Януари 4, 2013 Отговорено Януари 4, 2013 Лошо....Нямам достатъчно мощен поялник за да разтопя капачката. На стария ми Vintage съм пробвал да я разпоявам с 40W поялник и не се получи. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 4, 2013 Отговорено Януари 4, 2013 Има по-мощни поялници за под 10 лева, за две капачки все ще свършат работа... Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 4, 2013 Отговорено Януари 4, 2013 Лошо....Нямам достатъчно мощен поялник за да разтопя капачката. На стария ми Vintage съм пробвал да я разпоявам с 40W поялник и не се получи. Абе става и с по-слаб,резни го с ножче (внимателно да не отиде в намотките),като махнеш капака не пищи толкова,но звука се променя - с повече високи "брайт" става,аз на нека съм махнал капака - за чисти китари е ОК. 1 Цитирай
viktor.velikov Отговорено Януари 16, 2016 Отговорено Януари 16, 2016 (Редактирано) Преди коледно-новогодишните празници си парафинирах neck адаптера на суперстрат-а и имаше много добър ефект! Микрофонията намаля много! Спазвах си стриктно указанията за пропорции на парафин и пчелен восък. Взех си специален термометър за 10 лева, за да наблюдавам температурата на сместа. Първо потопих един humbucker адаптер, който е смъкнат от Epiphone special ii, преди да потопя читавия Ето снимки от процеса: http://postimg.org/gallery/2t23gtzom/ Редактирано Януари 16, 2016 от viktor.velikov 4 Цитирай
Recommended Posts