Heartman Отговорено Септември 15, 2010 Отговорено Септември 15, 2010 (Редактирано) ^ и на мен.Вече сравних SD1 и MXR Zakk Wylde44.Няма никаква разлика на еднакви корекции.Мислех да правя запис но има из нета цък Редактирано Септември 15, 2010 от Heartman Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 17, 2010 Автор Отговорено Септември 17, 2010 На мен ще ми е интересно такова сравнение с класики от сорта на Boss SD-1,Тюбскриймър и т.н познати драйвове. Мога да направя запис за сравнение между DS1 и Тюбскриимър, но те са много различни по принцип и не знам какво би показало сравнението. Иначе педали от типа на Brownie или Riot са много по добри от Boss DS1 , макар, че последния си ме кефи заради характерния му звук. Цитирай
Nikifena Отговорено Септември 17, 2010 Отговорено Септември 17, 2010 Браво на Кольо за сравнението. Мога да внеса малко техническо сравнение на двата ефекта. Райът-а влиза в категория типичен дистър получен от диодно ограничение. Браунито пък, до колкото знам, е съвсем леко модифицирана схема на известния bsiab2, Или brown sound in a box. Ефект с фет транзистори. Идеята му е да симулира лампи.. дрън дрън.. сещате се. На мен лично браунито ми допадна повече. Цитирай
Fenix Отговорено Септември 18, 2010 Отговорено Септември 18, 2010 Mного яко звучи, но след като видях че цената му в томан е 240 eвро и на българина в мене му се сви сърцето! И като знам че съм си харесал две лампови главички едната за 400, не мога да си представя да дам половината за дист... щото трудно изкарвам 200 eвро отгоре на парите дето ми трябват за живеене де някой ден... Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 19, 2010 Автор Отговорено Септември 19, 2010 @Никифена Да, точно така, поне що се отнася до Браунито, за Раиъта не знам, защото платката му е частично залята със смола, но вероятно си напълно прав. @Феникс Да, за съжаление, цените на бутиковите ефекти са доста солени, но Раиъта може да се вземе и от щатите, като в този случаи цената му е около 230 долъра, плюс митнически такси (общо, около 280 USD). Не че пак е евтино де . Браунито пък ляга малко под 200 долъра, което вече е доста добре за толкова готин педал. Цитирай
Fenix Отговорено Септември 19, 2010 Отговорено Септември 19, 2010 Е да, като е готино е нормално да е скъпо . Снощи излизаше един в немския ибей. Беше в унгария и пича го продаваше за 150 евро (+30 доставка). По описание беше нов с оригинална опаковка и всичко, не си спомням да беше писал за гаранция. Както и да е... днес го няма (беше на опцията Купи веднага) Цитирай
Telerig Отговорено Октомври 4, 2010 Отговорено Октомври 4, 2010 Зверски драйвове! Аз лично не знам кой бих избрал... райъта звучи с повече хармониции по богато, но браунито ме кефи с матовия си звук аз по принцип много се кефя на такъв... Кольо как ти се струват спрямо ББ преамп педалчето...Краси Табаков от Блус Трафик ми изпълни душата веднъж като го слушах и се зарибих да се сдобия с един и аз... Цитирай
niki_jem Отговорено Октомври 5, 2010 Отговорено Октомври 5, 2010 Кольо здравей, аз също имам Brownie-то и ми харесва доста повече звученето му когато е на 12v, a не на 9v, ти как го използваш, интересно ми е дали си го пробвал на 18v? Цитирай
rockfire Отговорено Октомври 5, 2010 Отговорено Октомври 5, 2010 Аз харесах повече Suhr Riot ! Ако ги пробваш и с Фендер ще ми бъде интересно , на различни позиции на адаптерите! Поздрави! Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 13, 2010 Автор Отговорено Октомври 13, 2010 @Телериг BB Preamp e много готин педал, но има много по малко гейн от Brownie, така, че не биьх могъл да ги сравня, просто ги ползвам и двата непрекъснато и често и заедно @niki_jem Да пускал съм го, става по силно (волум) и малко по нахално. Като цяло си струва да се опита, на мне най ми допада на 12 волта @rockfire Ще гледам да врътна едно такова видео Цитирай
bulby Отговорено Октомври 24, 2010 Отговорено Октомври 24, 2010 Малко късно се включвам по темата, но и от мен едно много голямо благодаря на Кольо за супер полезното видео. Много ми хареса браунито! Наистина са уцелили ранния Ван Хален тон, който иначе Еди е постигал с Marshall 1959 SuperLead 100W с волюм и всички контроли на 10, което май не е много практично за свирене вкъщи Иначе може би Suhr Riot пък е по-добър избор ако свириш на живо с рок банда, защото има повече "въздух" в средите и ще пасне по-добре в цялостния микс. Що се отнася до цените, в Томан е 188 евро (Brownie) без доставка, но от сайта на CMAT може да се поръча за $135 + $9 доставка. С мито и ДДС по сегашния курс на долара това прави 255 лева, което е доста по-евтино. Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 8, 2010 Автор Отговорено Ноември 8, 2010 Аз харесах повече Suhr Riot ! Ако ги пробваш и с Фендер ще ми бъде интересно , на различни позиции на адаптерите! Поздрави! Току що записах семпъл с Suhr Riot и Стратокастера ми @Angermeans Радвам се, че съм бил полезен Цитирай
Necrophagist Отговорено Ноември 8, 2010 Отговорено Ноември 8, 2010 (Редактирано) Мисля че съм един от първите гледали клипа в тубата Най-голяма вина за добрия тон има задкитарното устройство! Все така да ни свириш Редактирано Ноември 8, 2010 от Necrophagist Цитирай
Heartman Отговорено Ноември 14, 2010 Отговорено Ноември 14, 2010 (Редактирано) Riot-a скъсва и с Фендера,ама и свиренето е жестоко.Струва си да се оръсиш за един такъв Само не разбрах какво прави малкия суич?Някакъв мод ли е?Защото доста променя звука. Редактирано Ноември 14, 2010 от Heartman Цитирай
Recommended Posts