blr Отговорено Септември 11, 2010 Отговорено Септември 11, 2010 Необмислено предложение. Проумейте го, в момента, в който хората бъдат възпрепятствани, по какъвто и да е начин, просто ще се преместят другате. Не е сериозно да се мисли, че някой ще седне да прави и качва записи и какви ли не още щуротии, заради привилегията да пише тук. Също така, не виждам връзката между това изискване и общото ниво. Човек може да си е неграмотен и пак да си направи запис. Цитирай
pampi Отговорено Септември 11, 2010 Отговорено Септември 11, 2010 (Редактирано) ^ Или да бъде лошия манЯк, но да не може да прави записи на компютър... Редактирано Септември 11, 2010 от pampi Цитирай
Tozi Отговорено Септември 12, 2010 Отговорено Септември 12, 2010 Аз не мисля че това е добро предложение за този форум. Това (както го виждам аз) не е форум само за музиканти, а за всички за които музиката представлява интерес. Има място за всички. Не мисля че каквато и да е йерархия извън административния и модераторски екип е удачна. Не мисля че аз имам повече право да пиша в този форум от любимият ми balombi например. Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 12, 2010 Отговорено Септември 12, 2010 йерархия си има и сега,нали Вип листата си пише в скрит форум. Цитирай
ultramega Отговорено Септември 12, 2010 Отговорено Септември 12, 2010 Предложението не знам дали е добро или не , но в никакъв случай не е решение на нищо. Аз ако имам толкоз зор да пиша в тоя форум и трябва да постна запис, все ще изкопая отнякъде някакъв запис и никой не може да каже аз ли го изпълнявам или не.... Цитирай
Бицев Отговорено Септември 12, 2010 Отговорено Септември 12, 2010 (Редактирано) > "..проблема за общото ниво..." Няма такъв проблем, или по-точно има куп разнородни проблеми, за които не може да има единствено и общо решение като 'вълшебна пръчка'. Някои от проблемите, които влияят на нивото, са: - Пускането на нови теми без порверка дали това вече е обсъждано (или с повърхностна проверка) - Пускането на нови теми в неподходящ раздел - Пускането на нови теми с неясно формулирани тези или въпроси, които - поради лошата формулировка - водят до объркеване и ненужни спорове - Пускането на нови теми с откровено неграмотен език, както правописно, така и с груби познавателни пропуски - Коментарите, повтарящи вече казани неща другаде, без отправка и/или с ненужно хабене на пространство - Коментарите с критичен характер, написани анонимно, без идея за позицията (основание, компетентност) от която се критикува - Коментарите с критичен характер, написани с невъзпитан тон, лични обиди, хулигански език или съдържащи неприемлив контент (политически, религиозно, сексуално, етнически или другояче неприемлив) - Коментарите, които е трудно да се свържат по смисъл с темата - т.нар. 'оф топик' - Коментари, в които лично мнение не се подчертава изрично като такова, а се представя като общоприет стандарт или Закон Божи ... ... и т. н. Това са само малка част от проблемите, които дразнят всички ни и които не повишават общото ниво на форума. Как предлаганото филтриране по доказани способности (със запис или другояче) би решило повечето от тях? Няма как!.. По мои наблюдения (от почти 2 години) - и в горния дух го подчертавам като лично мнение - администраторите и модераторите не спират да се грижат за всички гореизброени (и много други) проблеми. Създали са система от строги правила, които усъвършенстват и непрекъснато напомнят. Коригират онези, които нарушават правилата. Поощряват образцовото поведение с положителни коментари и често с личен пример. Комплексно действията им са не по-малко ефективни от решението в посочения графичен форум, без да внасят ненужна дискриминация и разкол в членската маса. Не е зле да се обърне внимание на преамбюла в посочения форум, където администраторите му подчертават, че е частен и правилата са си лично техни. Това вече прави модела им неподходящ за автоматично копиране - още повече, че говорим за различен вид изкуство и демонстрирането на компетентност не е еднакво лесно за визуален и аудио-продукт. Не е зле да се припомни също, че мнения как звучи нещо могат да имат и онези, които не са непременно виртуози - но просто имат музикална култура или просто вкус - и уши. Откъде накъде изпълнителят (па макар и виртуоз) ще е по-меродавен от слушателите? Последните са единствен критерий за неговия талант, не ги принизявайте! (Е - какъв запис да качи слушателят, за да докаже, че има слух или вкус?) - - - Желанието да се повишава общото ниво е похвално и мисля се споделя от всички. Предлаганото решение, по мое лично мнение, не е решение за общото ниво, а само на много малка част частни проблеми, в същото време е сериозна опасност да роди нови проблеми. Редактирано Септември 12, 2010 от Бицев Цитирай
Tozi Отговорено Септември 12, 2010 Отговорено Септември 12, 2010 (Редактирано) йерархия си има и сега,нали Вип листата си пише в скрит форум. Аз не бих го нарекъл йерархия а по-скоро структура. Виповете (доколкото аз разбирам) са хора до които екипа на форума се допитва при обсъждането на някоя идея свързана с форума. Именно такива идеи се обсъждат от време на време в така наречения скрит форум. От друга страна "титлата" ВИП е нещо като потупване по рамото за добро поведение и принос към общата идея на форума. В никакъв случай ВИП-овете не се ползват от повече привилегии отколкото останалите участници във форума. Редактирано Септември 12, 2010 от Tozi Цитирай
bgmttt Отговорено Септември 13, 2010 Отговорено Септември 13, 2010 Ако на входа на ресторант ме посрещнат с думите: "Съжалявам господине, заведението е само за клубни членове" това не би ме обидило. Разни места, разни идеали. Ще се обидя, ако седна, поръчам и сервитьорът дойде след 5 мин. с думите: -Няма да ви обслужа, защото ви е много проста поръчката. Или: -това вече е поръчвано преди вас, или: -това е частно заведение, а собственика нещо не ви харесва..... Ако ми забранят да пиша, защото не съм достатъчно музикант - ок, най-много да залягам повече на свиренето. Ама да ми трият постовете и да ми затварят темите...... Обидно някак си...... Подобен авторитарен начин на администриране отблъсква определен вид хора и привлича други. Членската "маса" вече не е представителна извадка - тя е филтрирана. Ама тогава да не се чудим защо нивото било еди какво си..... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 13, 2010 Отговорено Септември 13, 2010 Недобра идея според мен... П.П. БДУ от 14 000 форума, в които съм участвал и участвам, Графила е единственото място, откъдето съм получавал наказание и то перманентен бан. А с моя благ характер и склонност към подреденост и спазване на правилата... Просто No comment! Цитирай
Mephistofel Отговорено Септември 14, 2010 Отговорено Септември 14, 2010 Това няма да стане, както си го мислите. А един форум е толкова добър, колкото са потребителите му ... Цитирай
Recommended Posts