Dankata0071 Публикувано Септември 7, 2010 Публикувано Септември 7, 2010 Здравейте , някаква идея от къде мога да си намеря дисторшън педал до 150 лева? Цитирай
Slide Отговорено Септември 7, 2010 Отговорено Септември 7, 2010 http://www.musicworld.bg/bg/c_529/pp_1/Dis...ion_Pedals.html Или тук на старо... Цитирай
Dankata0071 Отговорено Септември 8, 2010 Автор Отговорено Септември 8, 2010 Кой от всички тия педали да си взема аз имам китара Factor New Line и амп Cort MX30R . Искам да докарам звук като на Мейдън Цитирай
Janick_Gers Отговорено Септември 8, 2010 Отговорено Септември 8, 2010 ^^И аз искам, ама с толкова пари няма как. Цитирай
Dankata0071 Отговорено Септември 8, 2010 Автор Отговорено Септември 8, 2010 ^^И аз искам, ама с толкова пари няма как. е смисъл не ЧАК като тях ама горе долу . усилвателят ми има г/д добър дисторшън чудя се къв педал да му взема да звучи г/д като тях? Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 8, 2010 Отговорено Септември 8, 2010 Всеки драйв звучи различно в различен усилвател,с различна китара и с различни настройки.. Тоя звук от записите,които слушаш на живо едва ли звучи така,химията е голяма в студио..микрофони и т.н.. С тая китара и амп си много далече ..но с времето ще си вземеш каквото те радва,аз си колекционирам драйв педали - само кинти да има Цитирай
Yves Отговорено Септември 8, 2010 Отговорено Септември 8, 2010 Аз доколкото влизам в положението на автора подразбирам, че под "искам да звуча като тях" се има по-скоро предвид ефектите, които се използват. Не знам с какво свирят, но определено не е само чист драйв. Хоруси ли са, дилеи ли са, не знам. Но едва ли ухото му е толкова изтънчено, че да има предвид конкретния драйв на Мейдън. Цитирай
Dankata0071 Отговорено Септември 8, 2010 Автор Отговорено Септември 8, 2010 Аз доколкото влизам в положението на автора подразбирам, че под "искам да звуча като тях" се има по-скоро предвид ефектите, които се използват. Не знам с какво свирят, но определено не е само чист драйв. Хоруси ли са, дилеи ли са, не знам. Но едва ли ухото му е толкова изтънчено, че да има предвид конкретния драйв на Мейдън. точно тва имам предвид просто искам някой да ми препоръча кой от тея педали ще ми пасне добре с ампа и неговите си настройки Цитирай
Fallenblood Отговорено Септември 8, 2010 Отговорено Септември 8, 2010 150 лева ако имаш, вземи си някой читав процесор на старо, да се ориентираш горе-долу кое как звучи. Цитирай
Dankata0071 Отговорено Септември 8, 2010 Автор Отговорено Септември 8, 2010 150 лева ако имаш, вземи си някой читав процесор на старо, да се ориентираш горе-долу кое как звучи. Имам 180 Цитирай
TONY Отговорено Септември 9, 2010 Отговорено Септември 9, 2010 (Редактирано) Ами, като свирещ и обожаващ Мейдън, аз ползвам 2 педала на Бос за целта. HM2 - heavy metal - този дистер, за соло бленда DS2 - турбо дисторжън ( но моднат по кийли) - за ритъм бленда ( без кийли мод-а, пак става) като единият е включен, другият изключен и с едновременно натискане , превключвам от единият на другият. Хеви метъла не се произвежда вече и пускаш обява за втора ръка. Другият го има в магазините, но и пак може да го вземеш от форума. Важно условие е, че аз ги пускам в клийн канал на хубави ( скъпи) лампови усилватели. Примерно Маршал или Пиви (Джо Сатриани) и съм напълно доволен. Посочените ефекти не знам дали се ползват от Мейдън, по скоро не. Но аз с тях успявам да съм доволен, докарвайки бленда, която ме устройва. Но както ти казаха, с твоята китара и усилвател, няма как да си близо. ПС - не пречи да отидеш в магазин и да пробваш ДС2. Той има и турбо функция, която може да се активизира за соло например, така че може да се мине и само с този педал, за още по-бюджетно решение. (което пък е свързано със закупуване на допълнителен футсуич) Редактирано Септември 9, 2010 от TONY Цитирай
Dankata0071 Отговорено Септември 9, 2010 Автор Отговорено Септември 9, 2010 (Редактирано) ^ Мерси за коментара Днеска отивам в магазините да пробвам този ДС2 ако го има само не разбирам какво му е на ампа има си доста опций и настройки на звука Иначе китарата е мъка.... Отделно 1 въпрос : на китарта ми volume врътката от много удряне (понеже ми е точно под ръката...) нещо се е разхлабила и мърда много Как да я затегна? Редактирано Септември 10, 2010 от musicman Цитирай
Yo The Real Отговорено Септември 9, 2010 Отговорено Септември 9, 2010 Чисти пристрастия, ама ако имах 180 лв. веднага бих взел MXR Fullbore Metal или Line6 Uber Metal. НО понеже нямам 180 лв. не съм решил кой от двата. Цитирай
Recommended Posts