ThunderBass Отговорено Септември 7, 2010 Share Отговорено Септември 7, 2010 Б*аси грозотията :x Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
npokonu Отговорено Септември 7, 2010 Share Отговорено Септември 7, 2010 blrГоворех хипотетично.Никога няма да си купя Фодера, то е ясно.Не ме карай да намеря семпли и да направя опит, че има вече такива теми...като възхвалят евтината китара и после - хъц, мъц...Мисълта ми е, че наистина донякъде човек се омайва от марката.Нали знаеш, че кривата на цена-качество от средния клас нагоре е почти вертикална...не бих дал $2000 отгоре за +5% звук при положение, че 0.001% от хората ще ги забележат...бих свирил с баса за $2000 и 95% звук...така и така или озвучителя на живо, или саунд инженера на запис може да ти съсипе останалите проценти... Абсолютно те подкрепям!!! В едно интервю в тубата Стив Вай говореше, че добрия звук е в главата! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
разбойник Отговорено Септември 10, 2010 Share Отговорено Септември 10, 2010 Ако един музикант е кадърен ще звучи добре и с посредствен инструмент, но това не означава, че качеството на инструмента няма значение. А добрия инструмент го взимаш заради себе си, а не защото някой ще те забележи. @temerut: ще го докараш да звучи като Стаг или Корт със сменена електроника, но дали това + екстравагантния вид е достатъчно? Учудвам се на вниманието, което отделяте на тази тояга. Ако беше менте на Джаз бас, примерно, нямаше да събуди никакъв интерес, а всъщност няма разлика между двете. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zeuglodon Отговорено Септември 10, 2010 Share Отговорено Септември 10, 2010 Чисто естетически (а и ергономически), джаз басът отдавна не е толкова впечатляващ. Там е разликата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Септември 10, 2010 Share Отговорено Септември 10, 2010 Айде сега, естетиката е малко или повече до лични вкусове, ама я кажи какво му е на ергономията джаз баса? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Септември 10, 2010 Share Отговорено Септември 10, 2010 Чисто естетически (а и ергономически), джаз басът отдавна не е толкова впечатляващ. Там е разликата. Значи Стратокастер и Лес-пол трябва да ходят в музея..,само дето са се доказали пред всякакви нови изгъзици. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zeuglodon Отговорено Септември 10, 2010 Share Отговорено Септември 10, 2010 Вземи един Warwick Streamer Stage,посвири на него.след това вземи Fender Jazz Bass, и ще разбереш за какво иде реч. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Септември 10, 2010 Share Отговорено Септември 10, 2010 Е тоя явно не мисли така - Е сигурно си прав за себе си,аз си падам по старите и истински инструменти,Китайското ми е синоним на Менте/боклук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Септември 10, 2010 Share Отговорено Септември 10, 2010 А който няма нужда от китара за $10к какво да каже? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
docc Отговорено Септември 10, 2010 Share Отговорено Септември 10, 2010 (Редактирано) А който няма нужда от китара за $10к какво да каже? Ами да си вземе за $8К! .... и така нататък. ... а, да - въпросът беше "...какво да каже" този, дето няма нужда. Според мен - най-добре, да си мълчи! Редактирано Септември 10, 2010 от docc Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Септември 10, 2010 Share Отговорено Септември 10, 2010 Тънката мисъл е по-скоро в друга посока. За любител музикант тези ценови нива са ненужни, а професионалистите не водят разговори за китайски ментета. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Септември 10, 2010 Share Отговорено Септември 10, 2010 Вземи един Warwick Streamer Stage,посвири на него.след това вземи Fender Jazz Bass, и ще разбереш за какво иде реч. Само не разбрах, какво общо има ергономията в случая. Естетиката я оставяме настрана. Апропо, ти имаш ли лични впечатления от точно тези два баса, или само така...? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockfire Отговорено Септември 10, 2010 Share Отговорено Септември 10, 2010 (Редактирано) Ебаси /сори за езика/ , тая тема още има посетители и интерес... Вчера търсих струни в магазин на Райзинг форс във Варна и видях чисто нов Фендер Скуаер за 229 лв или нещо такова.. Просто ме е страх да сметна сумата в долари и да вадя ДДС/20%/ и печалба/поне10-15%/ , мито /5-6%/ , транспорт/10-20%/ и ...какво остана за материали , труд и печалба на китайците ..., че и на американците ...не ми е ясно!!! Никога не съм смятал, че един ден Фендер ще се продава за 150$ на "пичка си лелина " /сори пак/ от производителя! Това или е пълно менте на марката ...или в тази държава всичко е за без пари... ---------------- П.С. Нищо лично пич ЛК/дето си тикосан постоянно / , но професионалистите водят всякакви разговори ... Наздраве! Редактирано Септември 10, 2010 от rockfire Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Септември 11, 2010 Share Отговорено Септември 11, 2010 Наздраве, па макар и с кафе. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zeuglodon Отговорено Септември 11, 2010 Share Отговорено Септември 11, 2010 Да, през последните 20 години съм имал удоволствието да свиря на доста различни инструменти, и смея да твърдя, че старото и изпитаното( Fender) не е задължително и най-доброто. Все пак нещата трябва и да се усъвършенстват,нали? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts