Jump to content
Българският форум за музиканти

zeuglodon

Members
  • Мнения

    49
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    bass

zeuglodon's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Да допълня по горният списък - използва и Wal в студийни записи.
  2. Джейсън използва Spector и за записите на "Load". Роб свири в някои песни от "Death Magnetic" с Fernandes.
  3. Съвсем истински чешки Spector си е. Някъде около 2000 година произведен.
  4. Има една малка подробност, която още повече разваля мнението ми за този човек: в началните години на групата той все още свиреше с пръсти, а и тук-там вкарваше по някоя интересна бас линия. От 1987 насам, като грабна това перо...
  5. zeuglodon

    Малко помощ?

    Да, това определено не е fret buzz. По-скоро има вероятност седлото , където ляга струната да не е стабилно и от там да се получава този неприятен звук. Моят съвет е докато дърпащ струната, да натиснеш леко седлото върху магаренцето. Възможно е някой от регулиращите винтове да е разхлабен.
  6. zeuglodon

    Бас мечта?

    Препоръката е към Astagator
  7. zeuglodon

    Бас мечта?

    Ако за теб няма значение от какъв материал е баса, този е добър. Само грифът му е от дърво.
  8. Благодаря за съдействието, КАЕ! Хората трябва да знаят за подобни безобразия.
  9. Дано ти служи вярно! Корея наистина вече не е това, което беше. Но като знам какви са условията в тамошните предприятия, каква зверска експлоатация е... Направо нечовешко отношение. Знаете какво стана с CORT...
  10. Благодаря за този кратък тест, но го намирам за неособено полезен. Продължавам да си свиря с Rotosound и DR. А че си фен на Фендър- това вече ми е ясно.
  11. zeuglodon

    Съвет

    Warwick Thumb bass 5/6 също не е добре балансиран. Това прави ли го лош инструмент?
  12. zeuglodon

    Съвет

    И още нещо за BC RICH: ако търсиш бас, който И ДА ТИ Е УДОБЕН освен всичко останало, то се ориентирай към нещо друго. Тези инструменти са изключително зле балансирани и е възможно да се разочароваш.
  13. zeuglodon

    Съвет

    Ако свириш стандартен дет-траш, като баса следва китарите и няма кой знае какви заигравки по грифа, то инструмент от по-нисък клас ще ти свърши работа. Не се хвърляй в дълбокото още от сега. А на Viper-X ще кажа: да си чувал за басист на име Роджър Патерсън?
  14. Ален Карон е страхотен басист, но специално в тази композиция няма никакъв ефект на баса. Просто свири синхронно със саксофона. Това може би те е подвело,защото звучат като един инструмент. Слушал ли си The Doors? Според теб има ли бас-китара в записите им?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.