CyberGene Публикувано Август 25, 2010 Share Публикувано Август 25, 2010 Това е поредната тема, част от инициативата за по-подреден и по-лесен за използване клавирен раздел. Тук пишете за всякакви проблеми, въпроси, съвети за ремонт и т.н. на електронните клавишни инструменти, които касаят електрониката (хардуера). За проблеми от софтуерно естество или проблеми с операционната система или фърмуера, пишете в другата тема: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=87116 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sean_connery Отговорено Септември 18, 2010 Share Отговорено Септември 18, 2010 Здравейте! Имам синтезатор Roland. Проблема е, че на два клавиша е повредена динамиката. Колкото и силно да ги натисна винаги тона се възпроизвежда с максимална сила.Ако е възможно някой да ми каже как мога да ги поправя, или пък дали някъде в Кюстендил, Дупница или Благоевград има сервиз.Благодаря! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rankov Отговорено Септември 26, 2010 Share Отговорено Септември 26, 2010 Колега, този проблем е често срещан при Роланд. Имаш или зацапани, или скъсани гумички на клавишите. Проблема е че трябва да се отвори клавира, да се откачат клавишите на въпросната октава понеже гумичките са на лента по една октава, много внимателно да се изкара лентата с гумичките и много внимателно да се почисти. Моят съвет е най-добре отиди на майстор защото е голяма играчка а и трябва много внимателно да се пипа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stivak Отговорено Септември 26, 2010 Share Отговорено Септември 26, 2010 споко бе раглуби клавира откачи гумичките изчисти ги и ги сложи няма нищо стращно аз съм го пражи 10 пъти Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rankov Отговорено Септември 28, 2010 Share Отговорено Септември 28, 2010 И аз съм го правил над 10 пъти, но доколкото разбрах колегата досега не го е правил и като за първи път ще му е трудно. А шом си го правил мисля знаеш че не трябва да се шкури, да се стърже, да се използват определени препарати и т.н. А и едно по-силно натискане при почистване на самата гумичка и се къса коксчето и... после нови гумички. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hypermusic Отговорено Септември 30, 2010 Share Отговорено Септември 30, 2010 Хеллоу - ами имаме проблем с KORG MS2000 - един от клавишите изкочи и нито в динакорд, нито във фактор, могат да го ремонтират - имате ли някакви идеи от къде да се поръча 'нов клавиш'...или контакти на някои, които се занимава с поправка на такива инструменти...? 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
oliprayer Отговорено Октомври 12, 2010 Share Отговорено Октомври 12, 2010 Хеллоу - ами имаме проблем с KORG MS2000 - един от клавишите изкочи и нито в динакорд, нито във фактор, могат да го ремонтират - имате ли някакви идеи от къде да се поръча 'нов клавиш'...или контакти на някои, които се занимава с поправка на такива инструменти...? Спасението е ebay.com пълно е с Хонг-Конг-ски фирми за поддръжка на синтове. А и някои хора по света разпродават на части. Аз така си оправих Тритона с клавиши от DX7.... Д Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KaRaM Отговорено Октомври 27, 2010 Share Отговорено Октомври 27, 2010 Здравейте колеги, имам Roland GW8 който ползвам само в домашна обстановка, защото съм любител. Имам проблем с pitch контрола (надявам се така да се нарича). Забелязах, че при повечето звуци (бленди, саунди или както се наричат) "пича" не сработва при "увеличаване", а трябва първо да се намали леко и след това да се увеличи без да се спира. Не знам как да го обясня по-ясно. Дали това е нормално поведение? Имах Yamaha QS300, която кривеше всичко без да са необходими допълнителни "пинизи". Моля ви за съвет, ако е за ремонт да се обърна към сервиз докато е в гаранция. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kani Отговорено Октомври 31, 2010 Share Отговорено Октомври 31, 2010 здравеите хора незнам дали ще можете да ми помогнете имам един РОЛАНД ЕМ50 с които свиря с него две години но му стана нешто .когато го вкл.ми изписва ноу фаил. изка ми некви фаилове. ништо не му работи нито клавиатура нито меню нищо. бихте ли ми казали ко да правя хора на зор сам. много ви благодаря предварително.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bo_yan Отговорено Октомври 31, 2010 Share Отговорено Октомври 31, 2010 Пробвай следното: Натискаш бутон WRITE и задържаш, натискаш Power ON. Би трябвало да се ресетне на фабричните настройки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kani Отговорено Октомври 31, 2010 Share Отговорено Октомври 31, 2010 не стана колега натиснах продалжително write i power on и нищо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bo_yan Отговорено Октомври 31, 2010 Share Отговорено Октомври 31, 2010 Жалко. Нещо трил ли си от синта, променял ли си или каквото и да било друго, което може да е причина? Ще трябва да търсиш сервиз явно, ако си от София, се обади в Динакорд, дано помогнат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kani Отговорено Ноември 1, 2010 Share Отговорено Ноември 1, 2010 не сам трил нищо маи маи си е операционната система само сам го отварял за да го по4истя,но досега много пати сам го по4иствал и е нямало никав проблем Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kani Отговорено Ноември 2, 2010 Share Отговорено Ноември 2, 2010 здр.и имам роланд ем50 на които му се прецака операционната система като го вкл.ми изписва инсерт диск вкарвам дискета и ми изписва ноу фаил .сигорно ми изка некав фаил да инсталирам от дискета на клавира. моля за помощ ако имате некви идеи.на зор сам благодаря ви предварително Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrdds Отговорено Ноември 2, 2010 Share Отговорено Ноември 2, 2010 (Редактирано) За съжаление роланд не предлага даунлоуд на ъпдейт за ем50. Аз минах през тези щуротии с ем55,но поне за него имаше версия за ъпдейт. Сега чета ръководството на ЕМ50 и там пише,че е необходимо да се направи т.н.р SysSave .Тоест копиране на системата на дискета при евентуален проблем да може да се възстанови.Явно от роланд са предвидили бъговете в този модел. При така стеклите се обстоятелства бих препоръчал да пишеш в форума на http://www.synthzone.com/ с надежда все някой да си е направил syssave и да ти прати системата. Другия вариант е да се обърнете към Бозов Пловдив.Техника му със сигурност има направена такава дискета срещу заплащане, разбира се ще инсталне софта. Съпорта на роланд е пълна боза.Писах им и след месец почти ми върнаха да се обърна към регионалния дилър на роланд,а исках просто да ми изпратят старата версия на софта защото новата е по зле от старата. Редактирано Ноември 2, 2010 от mrdds Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts