Overdrive Отговорено Март 1, 2006 Отговорено Март 1, 2006 в момента няма как да го запиша. звука на клиин или с малко драйв от ампа има едновременно плътността на neck и високите на bridge - получава се малко дрънчащо, също като телекастер(както на english му викат "twangy"), звученето хем не е много басово и глухо, както със нек, хем не е тънко и с много високи, както бридж, а е много топло и приятно. Аз точно заради тая комбинация когато си купувах китарата мислих да е телекастер, само че намерих тая на аванта и в последствие разбрах че и страта може да изкара подобен звук. Лошото е че не става за хи-гаин дисторшън, защото вкарва ужасни шумове - като са закачени 2та адаптера последователно имам чувстото че шума се удвоява. Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 2, 2006 Автор Отговорено Март 2, 2006 Аз помолих някой да обясни разликите между C shape i V shape neck ако има компетентен по този въпрос. За разликите при ширината на nut-a предполагам е ясно. :read: Цитирай
docc Отговорено Август 24, 2006 Отговорено Август 24, 2006 (Редактирано) Яаа,каква хубава тема!(и като всяка такава - попретоварена с някои странни мнения).Чак сега я видях! Включвам се с удоволствие(макар и късничко) със снимки(не много добри) на адиния Strat.Ще пусна и на другия ,като направя! Fender Stratocaster 1979. http://i.data.bg/06/08/24/54699_orig.jpg http://i.data.bg/06/08/24/54704_orig.jpg Редактирано Август 24, 2006 от docc Цитирай
Black Bird Отговорено Август 24, 2006 Отговорено Август 24, 2006 (Редактирано) Евала ман Кво ги правиш тия китари? Магазин? Редактирано Август 24, 2006 от MDFk Цитирай
docc Отговорено Август 24, 2006 Отговорено Август 24, 2006 (Редактирано) Благодаря! :hello: Струва ми се ,че са малко необичайни за БГ магазин! Ако нямаш увлечение(че и страст) към добрите инструменти,няма как да се разбере евентуално обяснение! Ако имаш - няма защо да се обяснява! :guitar: Редактирано Август 24, 2006 от MDFk Цитирай
Overdrive Отговорено Август 24, 2006 Отговорено Август 24, 2006 баси манияка!!! ти кво ги правиш и въобще за кво са ти толкова китари??? Цитирай
docc Отговорено Август 24, 2006 Отговорено Август 24, 2006 баси манияка!!! ти кво ги правиш и въобще за кво са ти толкова китари??? Това сериозен въпрос ли е? Цитирай
edgecrusher Отговорено Август 24, 2006 Отговорено Август 24, 2006 (Редактирано) Яаа,каква хубава тема!(и като всяка такава - попретоварена с някои странни мнения).Чак сега я видях! Включвам се с удоволствие(макар и късничко) със снимки(не много добри) на адиния Strat.Ще пусна и на другия ,като направя! Fender Stratocaster 1979. http://i.data.bg/06/08/24/54699_orig.jpg http://i.data.bg/06/08/24/54704_orig.jpg Docc, имаш ли ги тия снимки хостнати и някъде другаде, че от Чужденеция този сайт не се отваря Опс!Излъгах Отваряли са се! Само дето малко по-бавно. Редактирано Август 24, 2006 от edgecrusher Цитирай
docc Отговорено Август 24, 2006 Отговорено Август 24, 2006 Нямам ги другаде!Мога да опитам да ти ги пратя! Цитирай
edgecrusher Отговорено Август 24, 2006 Отговорено Август 24, 2006 (Редактирано) не, няма нужда.Оказа се, че вече мога да виждам дата-та. Нещо ,което преди не беше възможно. Редактирано Август 24, 2006 от edgecrusher Цитирай
SomeoneElse Отговорено Август 25, 2006 Отговорено Август 25, 2006 (Редактирано) Аз помолих някой да обясни разликите между C shape i V shape neck ако има компетентен по този въпрос. За разликите при ширината на nut-a предполагам е ясно. :read: Ето ТУК мисля че е добре обяснено за "C", "V", "D" и "U" профилите на грифа на китарата Редактирано Август 25, 2006 от SomeoneElse Цитирай
sid Отговорено Август 25, 2006 Отговорено Август 25, 2006 Най-красивият,класически звук! (лично за мен естествено)Особенно ако Стратокастера е включен през туин-амп или вибро лукс !!! моята красавица е Американ делукс ,от САЩ си я домъкнах ....незнам само колко се вижда на аварта ми .... поздрави на всички фенове! Цитирай
docc Отговорено Август 25, 2006 Отговорено Август 25, 2006 Аз помолих някой да обясни разликите между C shape i V shape neck ако има компетентен по този въпрос. За разликите при ширината на nut-a предполагам е ясно. :read: Ето ТУК мисля че е добре обяснено за "C", "V", "D" и "U" профилите на грифа на китарата Само искам да добавя: През 80-те години(от времето на Radius,Saber и Power сериите) Ibanez "добавиха" още едно буквено означение за профил на гриф - "W"- shape. По принцип,грифовете са със значителна промяна на профила и дебелината по хода на скАлата.Но в началото на производството на електрически инструменти не е било така.Като наследство от акустичните инструменти,при които механичната устойчивост на грифа е подсигурявана и с масивност на конструкцията(други способи,като тръс-род;многопластови и комбинирани конструкции...,са въведени по-късно и са резултат на развитието на производствените технологии)са грифовете с равномерност на профила и дебелината,по дължината си.Известни са като "boat-neck" и се предлагат и досега(по-често като опция). Цитирай
Overdrive Отговорено Август 25, 2006 Отговорено Август 25, 2006 аз досега само един път съм пробвал V-neck на една кухарка, мисля че копие на Мартин (доста скъпа) и за мен тва е най удобния гриф, който съм пипал за ритъм - ръката просто залепва, но пък не е много бърз за сола Цитирай
pepislang Отговорено Август 25, 2006 Отговорено Август 25, 2006 (Редактирано) И аз се присъединявам като фен на Фендер. Те имат характерен звук който е необходимост в колекцията на всеки професионалист.Същото важи и за Гибсън. В момента ползвам един обикновен Американски Фендер с леки екстри от рода на платка,копчета, Сеймър Дънкан хъмбъкер. Въпреки че е нов от 2002-ра, съм супер доволен от него във всяко отношение! Браво за хубавата тема и успехи на всички :violin: Ето го. Снимката беше твърде голяма за рамките на форума. Редактирано Август 25, 2006 от MDFk Цитирай
Recommended Posts