Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

в момента няма как да го запиша.

звука на клиин или с малко драйв от ампа има едновременно плътността на neck и високите на bridge - получава се малко дрънчащо, също като телекастер(както на english му викат "twangy"), звученето хем не е много басово и глухо, както със нек, хем не е тънко и с много високи, както бридж, а е много топло и приятно. Аз точно заради тая комбинация когато си купувах китарата мислих да е телекастер, само че намерих тая на аванта и в последствие разбрах че и страта може да изкара подобен звук.

Лошото е че не става за хи-гаин дисторшън, защото вкарва ужасни шумове - като са закачени 2та адаптера последователно имам чувстото че шума се удвоява.

• Отговори 78
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Аз помолих някой да обясни разликите между C shape i V shape neck ако има компетентен по този въпрос.

За разликите при ширината на nut-a предполагам е ясно. :read:

• 5 months later...
Отговорено (Редактирано)

Яаа,каква хубава тема!(и като всяка такава - попретоварена с някои странни мнения).Чак сега я видях!

Включвам се с удоволствие(макар и късничко) със снимки(не много добри) на адиния Strat.Ще пусна и на другия ,като направя!

Fender Stratocaster 1979.

http://i.data.bg/06/08/24/54699_orig.jpg

http://i.data.bg/06/08/24/54704_orig.jpg

Редактирано от docc
Отговорено (Редактирано)

Благодаря! :hello:

Струва ми се ,че са малко необичайни за БГ магазин! :D

Ако нямаш увлечение(че и страст) към добрите инструменти,няма как да се разбере евентуално обяснение!

Ако имаш - няма защо да се обяснява! :guitar:

Редактирано от MDFk
Отговорено (Редактирано)
Яаа,каква хубава тема!(и като всяка такава - попретоварена с някои странни мнения).Чак сега я видях!

Включвам се с удоволствие(макар и късничко) със снимки(не много добри) на адиния Strat.Ще пусна и на другия ,като направя!

Fender Stratocaster 1979.

http://i.data.bg/06/08/24/54699_orig.jpg

http://i.data.bg/06/08/24/54704_orig.jpg

Docc, имаш ли ги тия снимки хостнати и някъде другаде, че от Чужденеция този сайт не се отваря :D

Опс!Излъгах

Отваряли са се! ;)

Само дето малко по-бавно.

Редактирано от edgecrusher
Отговорено (Редактирано)

не, няма нужда.Оказа се, че вече мога да виждам дата-та. Нещо ,което преди не беше възможно. :D

Редактирано от edgecrusher
Отговорено (Редактирано)
Аз помолих някой да обясни разликите между C shape i V shape neck ако има компетентен по този въпрос.

За разликите при ширината на nut-a предполагам е ясно.  :read:

Ето ТУК мисля че е добре обяснено за "C", "V", "D" и "U" профилите на грифа на китарата :D

Редактирано от SomeoneElse
Отговорено

:ph34r: Най-красивият,класически звук! (лично за мен естествено)Особенно ако Стратокастера е включен през туин-амп или вибро лукс :godbless: !!!

моята красавица е Американ делукс ,от САЩ си я домъкнах ....незнам само колко се вижда на аварта ми <_< ....

поздрави на всички фенове!

Отговорено

За разликите при ширината на nut-a предполагам е ясно.  :read:

Ето ТУК мисля че е добре обяснено за "C", "V", "D" и "U" профилите на грифа на китарата :godbless:

Само искам да добавя:

През 80-те години(от времето на Radius,Saber и Power сериите) Ibanez "добавиха" още едно буквено означение за профил на гриф - "W"- shape.

По принцип,грифовете са със значителна промяна на профила и дебелината по хода на скАлата.Но в началото на производството на електрически инструменти не е било така.Като наследство от акустичните инструменти,при които механичната устойчивост на грифа е подсигурявана и с масивност на конструкцията(други способи,като тръс-род;многопластови и комбинирани конструкции...,са въведени по-късно и са резултат на развитието на производствените технологии)са грифовете с равномерност на профила и дебелината,по дължината си.Известни са като "boat-neck" и се предлагат и досега(по-често като опция).

Отговорено

аз досега само един път съм пробвал V-neck на една кухарка, мисля че копие на Мартин (доста скъпа) и за мен тва е най удобния гриф, който съм пипал за ритъм - ръката просто залепва, но пък не е много бърз за сола

Отговорено (Редактирано)

И аз се присъединявам като фен на Фендер.

Те имат характерен звук който е необходимост в колекцията на всеки професионалист.Същото важи и за Гибсън.

В момента ползвам един обикновен Американски Фендер с леки екстри от рода на платка,копчета, Сеймър Дънкан хъмбъкер.

Въпреки че е нов от 2002-ра, съм супер доволен от него във всяко отношение!

Браво за хубавата тема и успехи на всички :violin:

Ето го.

Снимката беше твърде голяма за рамките на форума.

Редактирано от MDFk