DaftFunk Публикувано Февруари 27, 2006 Публикувано Февруари 27, 2006 Реших да постна този топик от името на репресираните олд скул съфорумци. Така де идеята е всички които изпитват сантимент или са притежатели на Страт или въобще имат общо с това нека постнат своите инструменти и мнения тук. Нещо като импровизиран Страт / Фендер Клуб ВНИМАТЕЛНО ПРОЧЕТИ : много МОЛЯ хора напиращи да пишат офтопик или пък не са обвързани с темата по-добре да спестят писанията си. Viva Japan! Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 27, 2006 Автор Отговорено Февруари 27, 2006 That's my beauty : 3 single coils Synchronized Tremolo Bridge 21 Vintage frets Die Cast Tuners Colour : black neck / fretboard : maple / rosewood inlays : pearl Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 ЪЪЪ... като гледам шрифта и цвета, с който са написани VOLUME и TONE, тремолото, по специално тея метални блокчета, през които минават струните (не ги знам как се наричат), ръбестите адаптери с издадени pole-pieces (и тва не го знам на бг как е) и pickguard-а със 9 болта (не със стандартните 11), защо ли много ми прилича на Squier Affinity Strat ??? и какво ще рече "Vintage frets " Medium-Jumbo ли ? Все пак изглежда са останали още фенове на страта като мен (поне един) според мен тва е най-добрата китара и ме кефи мноого повече от новите модели със хъмбъкери и флойд Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 Вижте колко малко се е променило логото през годините Цитирай
SlipFly Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 (Редактирано) That's my beauty : 3 single coils Synchronized Tremolo Bridge 21 Vintage frets Die Cast Tuners Colour : black neck / fretboard : maple / rosewood inlays : pearl гаранция давам че не е истински фендЪр) Редактирано Февруари 28, 2006 от MDFk Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 гаранция давам че не е истински фендар) Еми те Squier са си дъщерна фирма на ФендАр , така че може да се каже , че е Фендер ... Пък и ИСТИНСКИ КЛАСИЧЕСКИ АМЕРИКАНСКИ ФЕНДЕР струва доста ... Цитирай
stratocaster Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 айде....'разбирачите' веднага нафлуудиха темата с глупости и неграмотен правопис относно фендера.....винаги ми е бил мечта. естествено съм имал squier strat.....но не съм имал удоволствието да притежавам истински фендер. свирил съм на доста такива, винаги ми е било трудно да ги спра и да оставя китарата..... Цитирай
Rising_Force Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 (Редактирано) 21 Jumbo Frets, Di Marzio/YJM Pick-ups, Big Headstock, Synchronised Tremolo, Scalloped Maple Fretboard, White/Yellow Cream Colour... М'дааам ... Фендерът е истината!!! Само и единствено !!! Редактирано Февруари 27, 2006 от Rising_Force Цитирай
TerminalFrost Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 Не е точно моят тип китара, но съм ги признал отдавна и ги уважавам страшно много. Даже сега ми хрумна, че имам снимка в лондонкия Hard Rock Store с фендера на Стиви рей Вон, един от любимите ми китарити. Ето ме с нея: Правена е през 2002, а в десния и край се вижда и една от китарите на Елвис Пресли. Цитирай
fLiSk Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 (Редактирано) Един съвсем стандартен американски, 2000 година според серийния номер... Редактирано Февруари 27, 2006 от fLiSk Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 гаранция давам че не е истински фендар) Гаранция че е Squier. И аз в момента съм с подобна. Някога мисля да си взема мексиканска, а голямата ми мечта е класическа American Vintage '57 или '56 NOS например (тея са луди пари). Rising_Force - идеята на темата беше всеки да пише за своя страт, а не за страта "Play Loud" на Малмстиин, сложен върху ферарито му. Тъй като нямам апарат в момента само ще постна спецификациите на мойта: 2005 Squier Stratocaster Special: alder body, 3-color sunburst (poliurethane finish); Syncronised Tremolo; maple neck(satin finish), rosewood fretboard with pearl inlays, 22 medium-jumbo frets; 3 alnico single coils; 3-ply 11 screw pickguard; Standard Tuners; и не на последно място: Custom pickup wiring - преместил съм TONЕ от Mid на Bridge адаптер и позиция 3 да не е Mid адаптер, защото не го използвам, а Neck и Bridge последователно свързани - дава много добър звук, близък до Телекастер и освен това дава по-високо ниво на сигнала, подобно на хъмбъкер - препоръчвам този мод на всички !!!! Цитирай
fLiSk Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 На мен ми е интересно да науча за тия малки детайли като шрифта и цвета на волюма и тона. Просто винаги ме е вълнувало това в китарата ми. А най - ми е интересно понеже на моята са същите като на тези на снимката на ДафтФънк и може да са ми пробутали менте... Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 Aми например на пръв поглед най-лесно се познава че е Squier по тея метални блокчета на моста, през които минават струните - там са паралелепипед, без заобляне, докато на мекс. и амер. Фендери са със друга форма. Шрифта не е точно същия - при Squier е малко по-голям и по-квадратен. Друга разлика - пласмасовата плочка с адаптерите т.е. pickguard при Squier е със 9 болта (мойта обаче е с 11), както на амер. Страт от 50-те, а на съвременнтите амер. и мекс. Стратове е с 11. Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 28, 2006 Автор Отговорено Февруари 28, 2006 Омф. ц.ц.ц Естествено че не е фендер. Ма един ден като имам кинта ще е. Тва е Sqiuer Bullet. Не се сещам и някъде да съм написал че е Фендер. Както и да е. Поне някой знаят колсо болчета има пикгарда. Аз знам малко повече за разликите и приликите ма те не са обект на дискусия. Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 28, 2006 Автор Отговорено Февруари 28, 2006 ЪЪЪ... като гледам шрифта и цвета, с който са написани VOLUME и TONE, тремолото, по специално тея метални блокчета, през които минават струните (не ги знам как се наричат), ръбестите адаптери с издадени pole-pieces (и тва не го знам на бг как е) и pickguard-а със 9 болта (не със стандартните 11), защо ли много ми прилича на Squier Affinity Strat ??? и какво ще рече "Vintage frets " Medium-Jumbo ли ? Все пак изглежда са останали още фенове на страта като мен (поне един) според мен тва е най-добрата китара и ме кефи мноого повече от новите модели със хъмбъкери и флойд Vintage frets са по-тесни /старите модели / после изкарват jumbo frets които са значително по-широки, а компромис между двете са medium - jumbo frets с които работят над повечето модели в момента / освен reissued models / Интересно ще е да се научи повече за neck-shapes или формите на грифа / C-shape , V -shape и тн./ Цитирай
Recommended Posts