bo_yan Отговорено Ноември 3, 2010 Отговорено Ноември 3, 2010 ^ По- добре инвестирай в мощен компютър с повече Рам и голям и бърз хард, купи си мастер кийборд. Има достатъчно модерни и качествени ВСТ инструменти и семплери, които изобщо не могат да се сравняват със звука на т`ва нещо. Цитирай
bmo Отговорено Ноември 4, 2010 Отговорено Ноември 4, 2010 ^^^ Пианото не става чак толкова тихо, колкото по-скоро глухо. Средният педал пуска една ивица плат пред чукчетата и се получава нещо до голяма степен неприятно като звучене. Цитирай
Synthy Отговорено Ноември 8, 2010 Отговорено Ноември 8, 2010 (Редактирано) Здравейте, малко след дъжд качулка ще е въпросът ми, но все пак ще го задам. Сдобих се с това нещо http://uk.yamaha.com/en/products/musical-i...v60/?mode=model (YAMAHA NP-V60). За момента ще го използвам за обучение. Ще взимам уроци по пиано, и като цяло това ще ми е свиренето. Гледах моделите с по 88 клавиша, но са доста над бюджета ми. Та това, което купих, бива ли го? Ясно е че ще свиря на него - купено е. Но дали е добро? Редактирано Ноември 8, 2010 от Synthy Цитирай
CyberGene Отговорено Ноември 8, 2010 Автор Отговорено Ноември 8, 2010 Това е с лека клавиатура. Следователно ще се научиш коя нота на кой клавиш е. Но да свириш експресивно на пиано с това нещо - не. Е, за котешкия марш става де. И примерно за акордеон или орган. Но иначе си трябва тежка клавиатура. Ако си сериозен и решиш, че искаш да станеш добър пианист (не клавирист), съвсем скоро сам ще разбереш, че ти трябват тежки клавиши. А за 300лв можеш да си купиш акустично пиано, което при всички случаи е много по-добре от клавиатура с леки клавиши. Цитирай
Synthy Отговорено Ноември 8, 2010 Отговорено Ноември 8, 2010 Това е с лека клавиатура. Следователно ще се научиш коя нота на кой клавиш е. Но да свириш експресивно на пиано с това нещо - не. Е, за котешкия марш става де. И примерно за акордеон или орган. Но иначе си трябва тежка клавиатура. Ако си сериозен и решиш, че искаш да станеш добър пианист (не клавирист), съвсем скоро сам ще разбереш, че ти трябват тежки клавиши. А за 300лв можеш да си купиш акустично пиано, което при всички случаи е много по-добре от клавиатура с леки клавиши. Хъм, пиано казваш.. да, това е най-добрият вариант, но няма къде да го сложа - големичко е. След ремонта ако намеря място, може и да се сдобия с такова. Сега синтезатора е в къщи. А, гледах в динакорд едно ел. пиано на ямаха, много ми харесаха точно клавишите му - както казваш тежки бяха, много хубаво се натискаха. Нямаха много общо с това което купих, но беше доста скъпичко. Засега свиря тръгнал кос и хепибърдей тую по слух (не знам нотите). Благодаря за съвета! Нне знаех че толкова малко пари искат за пиано, мислех че са доста по-скъпи и за това изобщо не съм търсил. Цитирай
CyberGene Отговорено Ноември 8, 2010 Автор Отговорено Ноември 8, 2010 Като казвам 300лв, имам предвид акустични пиана на старо и то не кой знае какви... Но все пак са си перфектни за да свириш експресивно. Иначе засега за тръгнал кос и т.н. със сигурност ще си правиш повече кеф със синтезаторчето Нещата ще си дойдат сами и сам ще разбереш дали имаш нужда от твърди клавиши, споко. Цитирай
Luftwaffe Отговорено Ноември 9, 2010 Отговорено Ноември 9, 2010 Здравейте отново! По горе питах за инструмент, който да ми е според нуждите и реших да е Корг Тритон. Намерих 2 подходящи инстумента, но единият е Корг Тритон Класик, а другия Корг Тритон Екстрийм. Остана един последен въпрос, преди да купя синтезатора и той е: Имат ли съществена разлика Класика и Екстрийма, която да ми е от полза? Като чета характеристиките им из нета, повечето неща не са ми ясни и не мога да преценя сам. Цитирай
CyberGene Отговорено Ноември 9, 2010 Автор Отговорено Ноември 9, 2010 Да ти кажа честно, като ти чета пак изискванията, май единственият ти вариант е за добър компютър и да ползваш сикуенсър и разлиани VST-та. Много малко свирки могат да направят всичко, което искаш - многопистов запис над 16 канала, правене на звуци, каквито са ти в главата и т.н. Може би само Korg Oasys има всички тия неща в едно, ама и цената му не е малка. А за 2000лв съвсем спокойно ще спретнеш доста сериозен компютър и МИДИ-клавиатура, от там вече си има софтуери за всичко, което искаш. Цитирай
bo_yan Отговорено Ноември 9, 2010 Отговорено Ноември 9, 2010 ^ То и аз т`ва писах по- горе, ама няма кой да чете явно. Ще дойде после да ни мрънка тука.. Айде, успех с Тритоните. Цитирай
CyberGene Отговорено Ноември 9, 2010 Автор Отговорено Ноември 9, 2010 ^ Мда, аз даже мислех да пиша, че и аз като теб мисля, ама нещо се обърках и забравих... Като недостатък на това всичко да е в една тема сега забелязвам, че става доста объркано кой на кого отговаря, но все пак е по-добре от това да е пълен разделът с повтарящи се неща. Като един компромис може би ще разреша тук в тази тема да се ползват цитати, даже може би ще е задължително, за да става ясно кой на кого и за какво отговаря. Цитирай
bmo Отговорено Ноември 9, 2010 Отговорено Ноември 9, 2010 Teмата е меко казано "объркана". Според мен нямаше нужда от такава "концентрация" точно в раздел, където и без това движението е поне десет пъти по-малко от "китара" например. Цитирай
dedo pop Отговорено Ноември 9, 2010 Отговорено Ноември 9, 2010 По-горе питах, но ще взема да се повторя, особено след като видях темата за поръчка от Томан чрез Динакорд. Та кое от двете THOMANN SP-5100 или THOMANN SP-5500 Става дума за дете на 10 години, което от време навреме ще излиза на концерти и му трябва само реалистична тежка клавиатура и читав звук на пиано. В наше село няма пиано в залата, а препоръката на преподавателката е младия "виртуоз" да обръгва, като излиза по-често. Щото преди месец се спече яко. Отворен съм и за оферти секънд хенд. Изискване - тежка клавиатура и пиано звук. За забавление си имам Ямаха ДГХ 520. Цитирай
CyberGene Отговорено Ноември 12, 2010 Автор Отговорено Ноември 12, 2010 За момент ще позволя сравнения на инструменти да се правят в отделни теми, защото тук е объркано, но ако започне пак да се пълни с повтарящи се теми, просто защото някой го мързи да търси, просто ще трия. Цитирай
_naq_ Отговорено Януари 15, 2011 Отговорено Януари 15, 2011 Здравейте, хора! И аз съм със запитване какъв инструмент да си взема. Ситуацията е следната: учила съм в НМУ, но точно преди да го завърша, заминах за чужбина и не можах да взема всичките си изпити. За момента се занимавам с други неща, но много ми се ще да си довърша изпитите и да си взема тапията... Връщам се в България сравнително често, там имам пиано, но за момента просто искам да си упражнявам материала и да не губя форма. С две думи: искам някакъв синт./ел.пиано или каквото там се казва, което да има задоволителни възможности и да е преносимо - в случай,че преподавам на деца занапред и т.н Изискванията ми са да има пълна и динамична клавиатура/ да се доближава до истината. Ако пък и има някоя друга екстра, не бих отказала .. Проблемът ми е,че не разбирам грам от електронни пиана, така че ще съм ви благодарна да ме насочите към марки и модели,които да се вместват в бюджет около 1000лв (: Гледах разни casio privia и yamaha p60 в интернет, дали те ще ми свършат работа? Мерси предварително! Цитирай
CyberGene Отговорено Януари 15, 2011 Автор Отговорено Януари 15, 2011 Аз не разбрах дали ти трябва заместител на истинско пиано или ти трябва нещо, дето да има много звуци, ефекти и т.н.? Щото ако ти трябва нещо, което да замества пианото, т.е. да има 88-клавиша с хамър механика, тогава в тоя ценови диапазон може да избираш между Korg SP-170 (500 Евро), Casio Privia PX-130 (655 Евро), Yamaha P95 (660 Евро). (Yamaha P60, P70, P85 са по-старите модели, които не се произвеждат). Всяко от тези има хамър механика, 88 клавиша, приличен звук на пиано, както и няколко допълнителни звука като електронно пиано, клавесин, орган, стрингс и т.н., но нямат ефекти и някакви сложни функции. Аз лично бих взел Корга, заради цената, защото не отстъпва по нищо на другите като клавиатура и звук. Цитирай
Recommended Posts