blr Публикувано Август 21, 2010 Публикувано Август 21, 2010 Вчера, преди репетиция установих, че старият ми тунер (някакъв куче-марка) почти тотално се е скапал. По този случай мисля другата седмица да взема нещо. Гледам по магазините предлагат Korg, Cort, Fender... за по 30-ина лева, та искам да питам ако някой ги ползва, стават ли за нещо? Под това разбирам да си намира тона бързо в auto mode и да е що-годе точен. Не ми трябва Stage tuner, а нещо леко и малко, което ще ми влезе в куфара и няма да тежи. Благодаря предварително на всички. Цитирай
Nikifena Отговорено Август 21, 2010 Отговорено Август 21, 2010 Във форума се е писало поне 3-4 пъти за тунерите. Единия ми тунер е korg ca-30 и съм много доволен Цитирай
Acei Отговорено Август 21, 2010 Отговорено Август 21, 2010 korg са прилични и отговарят на изискванията ти Цитирай
blr Отговорено Август 21, 2010 Автор Отговорено Август 21, 2010 Благодаря още веднъж! Ще се поразходя другата седмица да си потърся някой Korg. Цитирай
blr Отговорено Август 21, 2010 Автор Отговорено Август 21, 2010 Знам, че те са вносителите на Korg, но не ги видях в ценовата им листа. Ще им звънна в понеделник да видя какво имат. Цитирай
blr Отговорено Август 21, 2010 Автор Отговорено Август 21, 2010 Мерси, но ще се насоча към нещо от този род: http://www.rockshock.eu/index.php?page=sho...t&Itemid=53 Цитирай
kolega Отговорено Август 21, 2010 Отговорено Август 21, 2010 Човече, нещо малко - вземи си от онези тунерчета, които се закачат за главата на баса/китарата. Няма по-практичен тунер от този, уверявам те. - малък (квадратче 5х5 см, дебелина 2 см някъде - побира се и в джоб на кифленски дънки) - бърз и точен (не се колебае около верния тон, директно го заковава) - можеш да се намалиш директно от волюма на китарата и да се настроиш - не ти е необходим кабел за него - струва 20 лева Цитирай
richo Отговорено Август 22, 2010 Отговорено Август 22, 2010 Човече, нещо малко - вземи си от онези тунерчета, които се закачат за главата на баса/китарата. Няма по-практичен тунер от този, уверявам те. - малък (квадратче 5х5 см, дебелина 2 см някъде - побира се и в джоб на кифленски дънки) - бърз и точен (не се колебае около верния тон, директно го заковава) - можеш да се намалиш директно от волюма на китарата и да се настроиш - не ти е необходим кабел за него - струва 20 лева Можете ли да ми кажете какъв е принципа на този тунер? Цитирай
Heartman Отговорено Август 22, 2010 Отговорено Август 22, 2010 ^ Принципа е че тунерчето хваща вибрациите на струната по тялото и така определя дали е ниско или високо.Закачаш го на главата на китарата и не ти трябва кабел. Цитирай
Nikifena Отговорено Август 22, 2010 Отговорено Август 22, 2010 Писал съм го, но пак ще го напиша. Тунерите трябва да отговарят на съответните изисквания. Едното от тях е те да са точни. Това го могат всички тунери. Другото важно за мен нещо е да са бързи. Това включва стрелката или индикацията да не се колебае, настройването да става бързо. Точно това е нещото което отличава хубавите от лошите тунери. До сега съм имал и/или пробвал няколко тунера: един стрелкови стар, тунер от процесор на Digitech, тунер от процесор на Zoom, тунер от процесор на Korg, Малък Korg тунер, стейдж тунер на Korg, StroboStomp на Peterson и стейдж тунер на Fender. От всичките тунери, само тези на Korg отговарят на моите изисквания - а това е бърза настройка. Тунерът е добре да може да хваща и показва бемолите и диезите. До колкото знам Korg GA-30 не го може това. Тоест настройването в бемол става трудно. Това лично за мен слага тунера в категория негоден за употреба. Кorg ca-30 за който писах по-горе има тази опция. Освен това има микрофон за "хващане" на тона - ако искаш да настроиш акустична китара например. Другия ми тунер пак е на корг - pitchblack - стейдж тунер. И той е много добър! Сигурно има и други добри тунери, но моя личен опит с тунерите е, че най-добрите такива са на корг. Цитирай
blr Отговорено Август 22, 2010 Автор Отговорено Август 22, 2010 Благодаря на всички писали. Тий като освен EADG не ползвам друг строй, няма да ми пречи, че тунерът няма половин стъпки. Бързината ми е по-важна, както и що годе качествена изработка (колкото може да се очаква за 30-ина лева), т.е. да не ми се разпадне в ръцете след месец. Цитирай
Stiliqn Отговорено Август 22, 2010 Отговорено Август 22, 2010 Аз имам Korg CA-30 и ми върши добра работа.. иначе преди да си го взема и на мен ми хвана окото в магазина GT-3, но това, че не можеш да настроиш бемоли напълно ме отказа.. Цитирай
richo Отговорено Август 23, 2010 Отговорено Август 23, 2010 (Редактирано) аз тъкмо си поръчах процесор Korg pandora px4d в описанието пише ,че има "built-in Auto Chromatic Tuner also provides a Mute function for silent tuning" не знам това колко е добро, но ще го пробваме... Редактирано Август 23, 2010 от richo Цитирай
Mephistofel Отговорено Август 24, 2010 Отговорено Август 24, 2010 Айде, всеки пак хвали неговото си гардже. Аз харесвам тунери stage тип, тези малките, мобилни, са ми неудобни за употреба. Даже си мисля по-натам, в някой хубав момент да си взема и рак тунер. Иначе ползвам Boss TU2, който е класика за stage tuner, ама леко-далеко излиза от бюджета. Употребявал съм такива хвърчилки на Korg, като на Ники, единия ни китарист има - ми, стават. Имаше си и за бемоли настройки, и си хващаше без проблем и най-ниските тонове (Bb). Цитирай
Recommended Posts