Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, колеги !

Предстои ми покупка на нов 5-струнен бас/ или 6 струнен / - максимална цена - 1000 лв. , задължително наличие на активна електроника. Спрял съм се на марката Cort, понеже ми се струва с най-приемлива цена , съобразена с качеството на инструмента.

Бихте ли ми препоръчали модел на Cort и посъветвали от къде в София да си го купя. Не бих си купил инструмент от онлайн магазин без да мога реално да изпробвам баса преди да го купя.

Отговорено

1000 лв. са грешни пари според мен за Корт. А за качеството то в ниския ценови клас е едно - скапано. Ти си знаеш най-добре какво ти харесва и какво търсиш. Според мен ако имаш приличен учебен бас и вече знаеш какво търсиш като звук (дърво, позиция на адаптерите...) по-добре инвестирай в по-хубав инструмент (питай за лизинг по магазините примерно за да ти стане поносима сумата...)

Отговорено

Кортовете и от по 2000 лева, като например А5 не са никак лоши инструменти и си заслужават цената , но у нас не се внасят.

Отговорено

Събери още малко пари и си купи Ibanez SR, SRX...или търси втора употреба, дори по-евтино ще ти излезе, а е класи отгоре.Моят SR506 го продадох за 750...

Отговорено

Само ще кажа, че за още малко пари нагоре ще се окичиш с един прекрасен бас. А аз все пак да си питам... Какъв стил смяташ да свириш и какъв тон търсиш? Като сме те почнали да го докараме докрай. :D

Отговорено

И аз съм съгласен с горните мнения. За 1000 и малко лева има размазващи Ibanez модели. Корта не е лош изобщо, добър избор са, но примерно в диапазон 300-400 лева ако търсиш нещо.

Отговорено

Според мен и трите изброени марки не предлагат коренно различно качество в този ценови клас. Изборът зависи от това какво търсиш ти като звук и удобство.

На твое място бих пробвал лично всичко налично около 1000 лв, бих сравнил с чувствително по-скъпи/по-евтини инструменти (за да видя какво дава разликата в цената лично за мен) и евентуално след това бих потърсил коментари в интернет за моделите, които са ми харесали. Оглеждай се и за предложения втора ръка, за 1000 лв. би трябвало да можеш да вземеш нещо доста прилично.